Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1000лв

Featured Replies

Имам въпрос относно дънните платки FM2 с вградено видео и virtu, дали ще може да се комбинира с A10-5800k и ако става то би било супер, заедно с един clock.

Asrock FM2A85X Extreme6-??

A10-5800k-250лв

Corsair 2x4GB Vengance DDR3 2400Mhz-137лв

OCZ Agility 3 SSD Sata 3 120 GB-180лв

Редактирано от D.Ace (преглед на промените)

• Отговори 50
  • Прегледи 4,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

За virtu ти трябва intel процесор и чипсет, и това е написано на 1000 места, ама някой трябва да пусне един сърч.

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Извинете че пиша тук но не исках да правя нова тема. Брат ми иска да си вземе нов настолен компютър. Процесор – Intel Xeon W3550 3.06 Ghz Дънна платка – Foxconn BloodRage GTI Памет – 12GB DDR3 Твърд диск – 500GB Seagate Sata3 Видеокарта – Sparkle GTX560 Ti Calibre (950Mhz Core) + 3Д очила Захранване – Fortron Epsilon 700W Кутия – K62 Dtech Това му предлагат за 1100лв. Дали това е добра конфигурация или вие ще можете да предложите па добра? Ще се ползва за ИГРИ,интернет,филми и разни други.

Като изключим отвратителната кутия ще му свърши чудесна работа но искат много пари за нещо втора ръка. Да се поинтересува кои части са с остатъчна гаранция и колко. И да почва да се пазари.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Не знам кой му предлага това, ама явно иска да му набута стар хардуер(това дъно и процесор няма как да са нови, освен ако не са стояли три години в някой склад) на високи цени, че и му набутва тая печка в кутия за 40лв. :no-no:

ASUS P8H61-MX USB3 /H61/1155 - 1 бр. - 105.17 лв.

I5-3330 /3G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 335.50 лв.

4GB DDR3 1600 GEIL /BULK - 2 бр. - 65.36 лв.

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB - 1 бр. - 104.63 лв.

SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5 OC - 1 бр. - 369.39 лв.

PSU CM GX 450W APFC - 1 бр. - 104.12 лв.

CM ELITE 343 CASE BLAC NO PSU - 1 бр. - 62.91 лв.

Обща стойност - 1 147.08 лв. с ДДС

Ако 50лв. отгоре са проблем може да мине c GTX650Ti.

Не знам кой му предлага това, ама явно иска да му набута стар хардуер(това дъно и процесор няма как да са нови, освен ако не са стояли три години в някой склад) на високи цени, че и му набутва тая печка в кутия за 40лв. :no-no:

ASUS P8H61-MX USB3 /H61/1155 - 1 бр. - 105.17 лв.

То и това дъно не е като да не е постояло малко на склад. ;)

Изпревари ме :mad:

И аз щях да кажа същото. :P

http://nikem-bg.net/computer-components/ASUS-P8B75-M-LX--B75--LGA1155/picture.html

ASUS B75-M LX за 5лв. отгоре.

Редактирано от Alex&Vanko (преглед на промените)

Не е. Абе как сте се хванали да спорите, ще каже човек, че нямате представа каква е разликата между H61 и B75.
  • Автор

Аха тогава ще му предложа предложението на Людмил и ще купи него. Благодаря за бързите отговори.

Не е. Абе как сте се хванали да спорите, ще каже човек, че нямате представа каква е разликата между H61 и B75.

SATA III и USB 3.0 ама това дъно което ти си го предложил има USB 3.0 а няма SATA III ;)

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

И какво като няма SATA III!?!?!?!!?!?!?!?!?!

И какво като няма SATA III!?!?!?!!?!?!?!?!?!

Лишава се от 20мб скорост при нормален диск ( SATA III ) и ако реши да си взима SSD после ще реве ;)

Не се лишава от абсолютно нищо. Няма да е лошо да попрочетеш малко по въпроса, а ако имаш възможност да провериш на практика още по-добре.

Имаше една тема за тестове на HDD и там съм видял разликата :)

Точно защото имаме, се хващаме да спорим. А и дъното няма pci слот. Да струваше 90 лева, щеше да е добра покупка, ама за 105 лева определено не е.

Стига вече сме спорили защото всяка една тема е с минимум 3 страници :D

Добре, щом казвате. Явно разбирате повече, та мисля вече да не давам предложения и да не се меся в дискусиите ви.

Ако съм те засегнал се извинявам :) Не исках да ти кажа повече да не пишеш сигурно не си ме разбрал правилно :D А да не спорим заради H61 чипсет всички знаем какви са - нямат SATA III и USB 3.0 и каква е скоростта м/у SATA III и SATA II :D

Моя http://www.asrock.co...model=h61m/u3s3 има SATA III и USB 3.0 та дори и HDMI за разлика от Асуса. :P

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Браво малко са дъната H61 със USB 3.0 и SATA III вероятно тук в България са скъпи .

Аз като пиша да четете и да не спорите за глупости сигурно съм проверил и не си измислям. Те хората са го написали "Real-World Tests"

http://www.tomshardware.com/reviews/sata-6gbps-performance-sata-3gbps,3110-7.html

Синтетичните тестове са съвсем друга бира и не са критерий за истинската полза от SATA III, ама нали трябва да се ловят шарани.

А PCI слота какво точно предимство дава в случая?

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Извинявам си че пиша пак и късно.

На брат ми му подариха http://www.speedcomputers.biz/product/nastolen-kompjutr-speed-game-intel-3220-6790/ 

и негов приятел ме помоли да попитам дали си струва и той да си вземе такъв.

Редактирано от Vevalong (преглед на промените)

@Vevalong, доста са добри спецификациите на компютъра. В бъдеще напълно спокойно можеш да ъпгрейдваш на по-мощен процесор и видео. Да кажем - i5 3570 или i7 3770, а с това захранване можеш да добавиш и една 7870. Рам също можеш да добавяш - заети са само 2 слота за чипове, имаш още 2 свободни и като цяло можеш да добавиш още 16 GB, което едва ли ще ти трябва, но можеш. Иначе с този процесор и видеокарта (i3 3220, HD 7770) много лесно можеш да подкараш всички игри, излезли досега на максимални настройки, но не на максимална резолюция. На 1980x1080 ще трябва да намалиш настройките на medium/high. Като цяло е доста добра сделка според мен :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.