Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор между ъпгрейд и нова конфигурация

Featured Replies

Най-добрия ти вариант за захранване е това: SeaSonic G Series SSR-550RM 550W, респективно това: Seasonic SSR-650RM 650W 80 PLUS Gold (ако искаш да се подсигуриш, макар че захранванията са много корави и без проблем 550W ще са ти предостатъчни). На харда най-хубавото му са наистина 5-те години гаранция, макар че аз съм склонен да препоръчвам и този: 1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA - безкомпромисна производителност за HDD и по-добър откъм шум и вибрации от Caviar Black. Отстъпва по гаранция, както ти прецениш. Всичко друго, което си избрал в конфигурацията е чудесно, щом няма да се взима видео.

П.П. Като ще е така, вземи и по-хубавия охладител: COOLERMASTER Hyper 612S

• Отговори 84
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Най-хубавия вариант за захранване вече го е избрал. Следващият е златото от Х серията и чак на трето място може да сложим скопеното от Г серията.

Иначе и "бронза" ще свърши работа а ако се държи на модулно има и такъв вариант. http://nikem-bg.net/...SS-750AM-BRONZE

Същата цена като на 660W злато но е по-яко и ще е по-тихо. И двете нямат "хибрид" опцията на платината демек повече товар по-бързо въртене.

Публикувано изображение

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Най-хубавия вариант за захранване вече го е избрал. Следващият е златото от Х серията и чак на трето място може да сложим скопеното от Г серията.

Замисляш ли се като пишеш, или го караш наизуст ? Или просто оценяваш захранванията по скалата: "Platinum - най-яко", "Gold - най-яко след Platinum" и т.н. ? Хайде само да вметна, че тези "стандарти" не са нищо друго, освен енергийна ефективност. Брандирането им Platinum, Gold, Silver, Bronze и т.н. са страхотен начин да ориентираш някой по-незапознат с хардуера какво захранване да си купи, но дотам. Да не показвам разни Gold захранвания Neotech дето даже и за боклука не стават, ама им лепват "златен" сертификат. Да кажеш за Seasonic от G сериите "скопено" не отива на човек, претендиращ дори за елементарни познания по хардуера. Почети малко, няма да превеждам: http://www.techpower...s/Seasonic/G550

П.П. Забравихте май набързо, че когато преди известно време за сефте се появи Seasonic захранване на българския пазар се трепеха всички да го предлагат за захранване до 100 лв. макар че беше от възможно най-ниската серия на Seasonic, което никак не го правеше лошо.

Извинявам се за спама.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

Чел съм достатъчно за захранванията към които съм проявил интерес. И не разбрах защо зачекна темата за сертификатите? А казвам скопено защото е именно скопено сравнение с предшественика си. С фактите и Господ не спори ама някой хора веднага скачат на бой като не е тяхното. пс. В момента са налични най-елитните а човека явно може да си ги позволи та това че навремето сме се редили на опашки за цветен телевизор не е за тая тема.

Ами просто е хубаво когато човек изказва мнение за нещо да бъде информиран за него, затова споменах, че не е хубаво да се говори наизуст. Защо зачекнах темата за сертификатите можеш да си отговориш след като видиш частта от предния ти пост, която съм цитирал.

Излиза, че всеки компонент, който е в даден аспект по-ниско производителен, така да кажем, е скопен ? Това в никакъв случай не е вярно и не мога да се съглася с такова твърдение. Не скачам на бой, просто не мога да си обясня защо виждам такива изказвания от човек, който неведнъж е доказвал, че е много навътре с нещата.

Налични захранвания Seasonic има от далеч не толкова елитни Seasonic SS-400ET до наистина топ захранвания: SEASONIC Platinum-1000

The_Reaver скапан съм от работа и нямам намерение да се обяснявам но за последно. Искаш сертификат е човека е избрал най-добрия. Нали за качество ми говориш? И обратното защо му е сертификат нека вземе по-евтиното злато? Е последно какво да прави? А за употребения от мен израз си има причина и той е охлаждането. Скопили са захранването за да е по-евтино и по-продаваемо. Елементарна търговска логика. Имаш златен сертификат на по-ниска цена. И гледам две захранвания със златен сертификат на Seasonic а не някъв бронз или по-скъпата платина.

Остави ги тия Платинени, Златни, Бронзови и т.н. - ефективността на захранването не е критерий за неговото качество, макар че тук, Platinum-a е по-добър от Gold, логично и по-скъп. X-серията е по-добра от G, но това не значи, че G е орязано. Орязана е Bronze серията, доколкото при Seasonic може изобщо да се говори за орязване. Просто Бронза е с групова регулация на напреженията, по-лош контрол на оборотите на перката и като цяло малко по-евтина схема. G вече е друга бира с отделна регулация, по-добри защити, по-добър контрол на перката и заради по-високата ефективност, нормално и с по-ниска температура. При X вече има още подобрения като включване на перката(много по-качествена между другото) чак при повар над 20% и температура над 25 градуса, изцяло модулно и все неща, които повишават цената спрямо G. За Platinum-a вече няма какво да се пише - flawless.

Whatever, някои препоръки към конфигурацията. Няма нужда от толкова скъпо дъно - нито клоква по-добре, нито има някакви важни преимущества пред ASROCK Z77 PRO3 или GIGABYTE GA-Z77-DS3H, освен ако не си решил твърдо да правиш Crossfire/SLI с две карти висок клас. HDD, единственото предимство на Black-a е 5-те години гаранция, но цената му е прекалено завишена заради това. За още 10лв. може да се вземе 2TB диск, който дори ще е по-бърз от WD Black, да не говорим, че е и много по-тих. За кутия определено FD. Ако не стигат парите за R4 вземи Core 3000 - и двете имат достатъчно на брой перки в комплекта и няма нужда да купуваш още.

Core 3000:

Cooling system

Fan controller for 3 fans included

1 front mounted Fractal Design 140mm fan @ 1000rpm included

1 rear mounted Fractal Design 120mm fan @ 1200rpm included

1 top mounted Fractal Design 140mm fan @ 1000rpm included

R4:

Cooling / ventilation

1 - Front hydraulic bearing 140mm Silent Series R2 fan, 1000 RPM speed (included)

1 - Front 120/140mm fan

1 - Rear hydraulic bearing 140mm Silent Series R2 fan, 1000 RPM speed (included)

2 - Top 120/140mm fans - positions also support some models of 240 radiators, depending on configuration

1 - Bottom 120/140mm fan

1 - Side 140mm fan

1 - Integrated fan controller for up to 3 fans (included)

Мисля, че трябваше да го кажа още в първия си коментар относно избора на автора, като казах "най-доброто, което може да вземе". Като казвам това, искам да кажа най-доброто за цената, според нуждите на автора и отнесено към системата, която е избрал. По същия начин се отнасям за всеки един компонент, който коментирам или предлагам. Не го казвам всеки път, защото не мисля, че е нужно, но когато трябва се обосновавам. Искам темата "сертификати" да остане на по-заден план, защото така и трябва, защото не това е най-важното, когато се избира захранване и всеки с малко повече познания го знае това. Не отричам, че между "златен" сертификат и "златен" сертификат има разлика, но не това трябва да е определящото при такъв избор. Естествено, че има различни елементи вложени в по-евтин продукт от друг такъв по-скъп, но това не означава задължително, че е "скопен" или "скапан". Не цитирам нищо конкретно. Просто казвам. За мен това е все едно да се каже, че "Pitcairn" е скопено спрямо "Tahiti". И последно, защото споменахме производители и търговска логика. Напоследък изключително много се преекспонира производителността на компютърния хардуер и реалната нужда от съответната производителност. На практика работа ще свърши и най-обикновен Corsair Builder series. Нито ще гръмне в такава конфигурация, нито ще му надуе сметки за ток, нищо че няма сертификати, нито ще му рестартира или гасне. Е да, щом има възможност да си вземе по-скъпо и качествено, защо не ? Аз също бих направил така. Просто залагам на качество/производителност/цена. Айде стига, че станах като едни други потребители тука. И за мен този разговор не е спам, а градивен и полезен. Лека вечер ;)

Хайде да не сравняваме стабилизацията на това дъно:

ASRock Z77 Extreme4

Публикувано изображение

С това:

ASRock Z77 Pro3

Публикувано изображение

А пък още по-малко с това:

Gigabyte GA-Z77-DS3H

Публикувано изображение

Да, това го знам, но с нищо не променя факта, че няма да може да клокне повече 3570-ката със среден клас въздушно охлаждане. Изобщо, на тия икономични процесори за въздух 4+1 фази са им предостатъчно, и дъното в никакъв случай няма да е спънка за достигане на определена честота.

Да, това го знам, но с нищо не променя факта, че няма да може да клокне повече 3570-ката със среден клас въздушно охлаждане. Изобщо, на тия икономични процесори за въздух 4+1 фази са им предостатъчно, и дъното в никакъв случай няма да е спънка за достигане на определена честота.

Става въпрос за това, че по-скъпото дъно е по-добро. ;)

Пък кой какво ще избира, вече е друга тема.

• Автор

Fractal Design Define R4 Black Pearl

• Cooling / ventilation

1 - Front hydraulic bearing 140mm Silent Series R2 fan, 1000 RPM speed (included)

1 - Front 120/140mm fan

1 - Rear hydraulic bearing 140mm Silent Series R2 fan, 1000 RPM speed (included)

2 - Top 120/140mm fans - positions also support some models of 240 radiators, depending on configuration

1 - Bottom 120/140mm fan

1 - Side 140mm fan

1 - Integrated fan controller for up to 3 fans (included)

Към кутията идват тези два вентилатора с червен цвят ! Аз мисля да закупя тези които съм маркирал със син цвят . Дали на Extreme 4 ще има място за толкова перки ? Благодаря на всички , уникално полезни сте :D

Промени по платформата :

http://nikem-bg.net/cart/46031p1r45989p1r45247p1r1009p1r46943p1r46935p1r46459p1r41972p2rf.html

ASROCK Z77 EXTREME4 /Z77/1155 - 1 бр. - 253.68 лв.

I5-3570K /3.4G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 431.26 лв.

CM HYPER 212 EVO - 1 бр. - 56.49 лв.

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.35V - 1 бр. - 93.00 лв.

1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA - 1 бр. - 136.47 лв.

PSU SEASONIC SSR-650RM GOLD - 1 бр. - 188.96 лв.

FD DEFINE R4 BLACK - 1 бр. - 183.01 лв.

CM 120MM CASE FAN PWM BLADE - 2 бр. - 37.02 лв.

Обща стойност - 1 379.90 лв. с ДДС

Asrock Z77 Extreme 4 има 3 конектора за включване на вентилатори на кутията (2 х 3-pin, 1 x 4-pin), така че ако искаш да включиш 4-ти вентилатор, ще трябва да използваш или PWR_FAN конектора за един от вентилаторите, но имай предвид, че ще върти на максимални обороти, а не контролирано, както останалите вентилатори. Другият вариант е да го включиш към захранването директно, което обаче пак означава, че ще се върти на максимални обороти.
  • Автор

А има ли разлика между Fractal Design R4 и FD CORE 3000 ATX Black ? Вторато е по-ефтина , но ако кабелите ще се оплитат вътре , взимам R4 ! Коя е по-голяма ? 3000 ATX събира ли големи карти като GTX 680 ? Благодаря предварително :D

fractal Desing r4 е по-голямата от 2-те , има по изпипан дизайн и двете имат кейбъл мениджмънд , но при R4 е по-хубав. Така ,че аз като ценител на по-хубавия дизайн , ширина и кейбъл мениджменд ти препоръчвам R4 , 3000 също не е лоша , но според мен бледнее пред R4, но всичко зависи от бюджета :) Успех с новата конфигурация ,да си я ползваш със здраве :)
  • Автор

Ето ти хубава кутия:

CM HAF-912 PLUS - 159.46 лв.

Кутията е перфектно решение , но просто не ми допада грубия дизайн . :D

• Автор

Оставам с R4 , защото е уникална ! :D

Ако случайно , не стигнат парите взимам Core 3000 ATX Black . Относно тази кутия на CM , няма добър въздушен поток .

Кутията има отличен въздушен поток. Ако имаш предвид че кутия с 1001 вентилатора ще държи малко по-ниски температури си прав. Ако търсиш клок наистина е по-добре да се вземе нещо по-скъпо.

• Автор

Кутията има отличен въздушен поток.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=4MM7Oci3-h0

Прегледай от 6 - та минута напред !

Редактирано от Добромир Вълчев (преглед на промените)

Какво точно се опитваш да покажеш с това клипче? Преглеждал съм го и както казах има и по-добри варианти. Това не значи че охлаждането ще е проблем. Дори с кутия за 90 лв. всичко ще върви. Останах с впечатлението от първия пост че се търси нещо за игри та моя грешка.

• Автор

Какво точно се опитваш да покажеш с това клипче?

Преглеждал съм го и както казах има и по-добри варианти. Това не значи че охлаждането ще е проблем. Дори с кутия за 90 лв. всичко ще върви.

Останах с впечатлението от първия пост че се търси нещо за игри та моя грешка.

Да , точно за игри е :D

Е въпреки че черната перла ми харесва и подкрепям решението ти да я вземеш ако искаш по-евтин вариант това е удачното решение. Алтернативата ако се търси клок е предложението на gothicrock.

• Автор

Е въпреки че черната перла ми харесва и подкрепям решението ти да я вземеш ако искаш по-евтин вариант това е удачното решение.

Ако ще се взима по-ефтин вариант , то това е Core 3000 ATX Black . Проблем ли е ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.