Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за 1730лв. (Моля за помощ)

Featured Replies

Заслужава ли си разликата от 80 лв спрямо един диск с капацитет 2 ТБ.

Хм, ако се търси производителност и човек може да се примири с факта че ако единия диск гръмне заминава всички - да, при страйпинг имаме (теоретично) два пъти по-висока скорост на четене и писане

Драгон на въпроса за хардовете капитана е отговорил, що се отнася до другите неща пояснявам . Дъното е хубаво и е на добра цена за възможностите си. Захранването е тихо,стабилно с голямо КПД .Малко за охладителя да кажа защото явно не съм разбран. Този охладител е по тих от боксовия и температурите ще спаднат поне с 5 градуса. За мен е оправдано да се вземат качествени захранване,охладител и дъно продружено с 2 харда за по голяма производителност при игрите и като цяло бързодействие на системата. Никъде не е казано че трябва да си купиш орязано и с калпави кондензатори дъно и захранване само защото процесора не е с отключен множител . Тишина и стабилност се харесва на всеки що годе грамотен човек си мисля аз. Изобщо някой задавал ли си е въпроса защо на топ геймърските лаптопи и компютри хората слагат райдове и SSD дискове ? Драгон по твойта логика дай да сложим орязано дъно с 450 вата захранване и 2 платки рам и видео за 1000 лева и всичко ще е тип топ :) На умряло дъно и захранване нищо не може да направиш за разлика от на качествени такива. Днес не му се клоква на момчето ама знаеш ли след 6 месеца какво ще му скимне ? Разликата между клокърския и не клокърския процесор е 84 лева и ако иска може да го замени. Като даваш толкова пари 50 лева над бюджета не е чак такъв фактор.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Драгон на въпроса за хардовете капитана е отговорил, що се отнася до другите неща пояснявам . Дъното е хубаво и е на добра цена за възможностите си. Захранването е тихо,стабилно с голямо КПД .Малко за охладителя да кажа защото явно не съм разбран. Този охладител е по тих от боксовия и температурите ще спаднат поне с 5 градуса. За мен е оправдано да се вземат качествени захранване,охладител и дъно продружено с 2 харда за по голяма производителност при игрите и като цяло бързодействие на системата. Никъде не е казано че трябва да си купиш орязано и с калпави кондензатори дъно и захранване само защото процесора не е с отключен множител . Тишина и стабилност се харесва на всеки що годе грамотен човек си мисля аз.

Хи-хи... зависи от гледната точка... за мен тези неща са излишно презапасяване и съответно повече пари за нещо, което едва ли ще се ползва... "Излишен разход" с 2 думи ;)

1) Човекът не ви е искал 2 харда, камо ли 2 гб, за които да си плати 131лв повече... като му изгори единия хард... та да се моли после, че ще е по-малко важният ;)

2) Аз не разбирам това да се вземе КЛОКЪРСКО дъно за 70лв повече за тоя НЕКЛОКЪРСКИ хубав процесор, защото тоя процесор спокойно ще го изкара поне 2-3 год, а след това, ако реши да го смени ще види, че по-новите и мощните процесори не стават за дъното му ;)

3) Температурата на процесора е 29 градуса... 29 градуса.... какви 5 градуса надолу... та да си плаща 56лв повече...

4) Захранването Seasonic от 520w е много тихо и ефективно, но ако иска да си плати 75 лв повече... да взима другото ;)

5) Шума от захранването няма да го чуе от фана на кутията... ;)

Но в крайна сметка.... всеки си решава... тези 331лв повече не са смислени и обосновани и са излишен пълнеж , който няма да ползваш, но ще плащаш ;)

Да съм казал да си купи точно моето предложение на всяка цена ? Ако иска да си купи и за 80 лева платка се ми е тая. Аз знам че евтиното винаги излиза скъпо от опит пък ти си развивай теории колкото искаш. А това с дефектирането на харда може да стане винаги без значение дали са 1,2,4 и тн. На тебе незнам дали ти се е случвало да имаш нагорял кабел в таблото за тока и компютъра да цъка с часове без да се рестартира. Ако бях с калпаво захранване а не с Фортрона който съм сега FSP350 W PNF щях да се простя с компютъра си.

Да съм казал да си купи точно моето предложение на всяка цена ? Ако иска да си купи и за 80 лева платка се ми е тая. Аз знам че евтиното винаги излиза скъпо от опит пък ти си развивай теории колкото искаш. А това с дефектирането на харда може да стане винаги без значение дали са 1,2,4 и тн. На тебе незнам дали ти се е случвало да имаш нагорял кабел в таблото за тока и компютъра да цъка с часове без да се рестартира. Ако бях с калпаво захранване а не с Фортрона който съм сега FSP350 W PNF щях да се простя с компютъра си.

Аз не мога да разбера едно нещо.... Защо когато винаги кажа, че някой дава излишни пари за нещо и му предложа нещо, което е НЕ ПО-МАЛКО КАЧЕСТВЕНО и ПРОИЗВОДИТЕЛНО ЗА ДОСТА ПО-МАЛКО ПАРИ, после ми излиза с номерата "80 лева платка се ми е тая", която не съм казвал и се опитва да принизи разговора.

Един вид утрепвате разговора с или си взимаш "скъпото и излишното" или "евтиното и некачественото". Как па не казахте 1 път.... има и среден вариант... "качественото, точно като конфигурация и на точната цена" .... Нямам думи просто :X

Редактирано от gw_dragon (преглед на промените)

ASUS P8B75-M LE /B75 /LGA1155-115лв

I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155-354лв

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V-78лв

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX-132лв

GB GV-N66TWF2-2GD GeForce GTX 660 Ti-567лв

CM 690 II ADVANCE USB3.0-193лв

PSU SEASONIC SS-620GB BRONZE-124лв

около 1560лв

Не си казал какви игри ще играеш и ако не са някои супер тежки ти предлагам това като вариант да спестиш някой друг лев ,а производителноста остава добра :)

ASUS P8B75-M LE /B75 /LGA1155-115лв

I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155-354лв

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V-78лв

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX-132лв

GB GV-N66TWF2-2GD GeForce GTX 660 Ti-567лв

CM 690 II ADVANCE USB3.0-193лв

PSU SEASONIC SS-620GB BRONZE-124лв

около 1560лв

Не си казал какви игри ще играеш и ако не са някои супер тежки ти предлагам това като вариант да спестиш някой друг лев ,а производителноста остава добра :)

Кво добра ??? Остава същата като на Алкатраз... за по-малко пари... в по-"федска" кутия ;) (Тва беше съгласие с теб, не отрицание ;) )

• Автор

спЕЦА, спри се! Вчера пусна тема за избор на конфигурация, а днес вече си спец и даваш мнения! Наблегни на четенето, а не на писането и ще се научиш. Така с безсмислени мнения няма да стане, и най-много някое наказание да си докараш.

Bela Jiga, на каква резолюция ще играеш, че тая видеокарта е малко овъркил и малко ми се губи баланса в конфигурацията.

Ами искам всичко да може да върви на макс. Монитора с който разполагам е http://www.lg.com/bg...nn-lcd-monitor. (LG W2240S)

Реших да отделя повече пари за видео та за в близко бъдеще да ми върши добра работа.

Мисля да подкарам някой по сериозни игри като crysis и някоя друга ако си харесам.

Редактирано от Bela Jiga (преглед на промените)

Аз, ако съм на твое място, си взимам --> http://nikem-bg.net/...r45824p1rf.html

ASROCK B75 PRO3 /B75/1155 131.46 лв.

I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155 354.08 лв.

2X4GB DDR3 1600G HIPERF A-DATA 75.38 лв.

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 131.38 лв.

Thermaltake Commander MS-III USB3.0 VO100A1W2N 97.09 лв.

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE 111.31 лв.

SAPPHIRE HD7870 GHZ EDN 2G OC 468.02 лв.

Обща стойност: 1 368.71 лв. с ДДС

И си го ползвам с кеф няколко години ;) и знам,че е било качествено, актуално, за добри пари.... и съм наясно, че няма смисъл да дам повече пари в застраховки и презапасяване, които няма да използвам, съзнавайки, че след тези няколко години процесорите ще са различни, сокетите(дъната), рам-та и т.н. и това презапасяване ще си седи в кочината и ще са излишно дадени, неизползвани пари ;) Останалите пари ще ги дам за нещо друго, което ми доставя кеф.

Мой приятел вечен --> Весел Патиланчо

• Автор

Ами моята стара щайга ми служи вярно 10 години. До сега не съм имал компютър с външно видео и реших, че така и така ще се взима компютър то да бъде като хората и да ми върши работа за напред. Такъв тип човек съм, че предпочитам да вложа повечко пари но да се знае, че са разумно вложени. А относно новото поколение компютърни части съм напълно съгласен, но няма как и това не е само с компютрите ами с всичко става така (автомобили, телевизори и т.н. )

Ами моята стара щайга ми служи вярно 10 години.

До сега не съм имал компютър с външно видео и реших, че така и така ще се взима компютър то да бъде като хората и да ми върши работа за напред. Такъв тип човек съм, че предпочитам да вложа повечко пари но да се знае, че са разумно вложени.

А относно новото поколение компютърни части съм напълно съгласен, но няма как и това не е само с компютрите ами с всичко става така (автомобили, телевизори и т.н. )

Не се притеснявай, тука обезценяването е още по-бързо от колите и телевизорите ;) Всеки лев над това, което ти трябва и е актуално, се обезценява много по-бързо и парите не са "разумно" вложени. Вместо да взимаш компютър на огромна цена за 10 год си вземи 2 за същата цена на 5 год ;)

С други думи: Генералният принцип, който прилагаш, в конкретната ситуация е абсолютно неуместен ;)

Драгон !!!!

Захранването

Power Distribution

+3.3V 24A and +5V 24A /130W

+12V comb. 40A / 480W

-12V 0.8A 9.6W

+5Vsb 2.5A / 12.5W

Total Power 520W

Видео картата

SAPPHIRE HD7870 GHZ EDN 2G OC иска 500 Watt Power Supply is required.

И захранването бичи на предела на възможностите си като го напъне с някоя тежка игра . Направо чудесно предложение и решение. Кво си викаш ти ? Дай да си купа карта за 500 и захранване за 100 пък че ще работи на максимума си и в жегите хептен ще стане лоша работата не е от значение. Колкото по разтоварено е едно захранване толкова по добре работи. И за какво да купува след 2 години пак захранване като може с едно качествено и една идея о мощно да кара дълго време без притеснения. Захранването е гръбнака на една система ако не си го разбрал да ти го кажа.

Драгон !!!!

Захранването

Power Distribution

+12V comb. 40A / 480W

-12V 0.8A 9.6W

+5Vsb 2.5A / 12.5W

Total Power 520W

Видео картата

И захранването бичи на предела на възможностите си .

Така, искам да отбележа, че не съм експерт по захранванията, но , ако това е проблем, може да се дадат 15 лв за Seasonic-a 620w.

На горния ред написах бързото и лесно решение за 15 лв ;) , но въпреки това искам да те попитам нещо както ти --- > с цитати ;) :

• PCI Express® based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard.
  • 4X75 Watt 6-pin PCI Express power connector is required for CrossFireX™ system.
  • 2X75 Watt 6-pin PCI Express power connector is required.
  • Certified power supplies are recommended. Please refer to: http://support.amd.c...es/listing.aspx
  • 1024MBMinimum of system memory.
  • Installation software requires CD-ROM drive.
  • DVD playback requires DVD drive.
  • Blu-ray™ / HD DVD playback requires Blu-ray / HD DVD drive.
  • For an AMD CrossFireX™ system, a second same AMD Radeon™ graphics card, an AMD CrossFireX™ Ready motherboard and one AMD CrossFireX Bridge Interconnect cable per graphics card (optional) are required.
  • To support 3 displays, one of the monitors has to support DisplayPort.
  • 500 Watt Power Supply is required.

и

• 80PLUS® Bronze Certified High Efficiency
и един линк --> http://www.guru3d.co...c_review,7.html ;)

Мисля, че приключихме с дебата за захранванията ;) И Алкатраз, за втори път го казвам днес в тази тема: мислех, че разбираш повече .... но съм грешал ;)

И понеже си редактирал някои неща в пост-а и аз да ти кажа да ходиш по-редовно на училище да си оправиш правописа, че ми се доплаква като ти чета коментара ;). В тая тема на няколко пъти съм те зашил с аргументи,а ти пак говориш някви несвързани с никой и нищо неща: "захранването е гръбнака на системата"... ми някой да го е успорвал ??? Все едно аз да ти философствам: "Слънцето ни топли, ако не си го разбрал". ;)

(Обичам когато натривам нослето на някакъв "всезнайко" да усещам колко е безпомощен и как мисли идиотски начини да се измъкне от нелепата ситуация, в която сам се е нахендрил) ;)

Ми да ти кажа за 10 години съм асемблирал доста компютри и на училища и на болници и на частни клиенти до сега никой не се е оплакал и си ги ползват и до ден днешен. В полемики не ми се влиза защо и как и кое е по добре. Тука е форум и всеки има право на мнение а крайното решение ще си го вземе той. Аз съм на принципа дай малко отгоре да ти е мирна главата защото колкото пъти съм пробвал да прецакам дявола толкова пъти съм и съжалявал после. То си има и приказка за това нещо : "Не съм достатъчно богат да си позволявам евтини неща" Няма повече да взимам участие в подобни теми явно не ги разбирам нещата. Събрали сте се тука една групичка 3-4 човека и си мислите че всичко знаете и всичко разбирате и не дай си боже някой да изрази малко по различно мнение веднага почвате да се правите на много знаещи. Живи и здрави да сте от мене в тоя раздел толкова.

Ми да ти кажа за 10 години съм асемблирал доста компютри и на училища и на болници и на частни клиенти до сега никой не се е оплакал и си ги ползват и до ден днешен. В полемики не ми се влиза защо и как и кое е по добре. Тука е форум и всеки има право на мнение а крайното решение ще си го вземе той. Аз съм на принципа дай малко отгоре да ти е мирна главата защото колкото пъти съм пробвал да прецакам дявола толкова пъти съм и съжалявал после. То си има и приказка за това нещо : "Не съм достатъчно богат да си позволявам евтини неща"

Явно 10 години не са ти стигнали, отдели още 30 години та барем станат 40 като евреите, за да стигнеш Обетованата земя. Колко "училища и болници" си нахендрил не ми се мисли. Аз за 2 месеца прочетох повече и имам аргументация защо точно еди какво си, а ти в точни технологични неща ми философстваш Генерални принципи, които са абсолютно неуместни ;) Вместо да философстваш за "болници и училища" се аргументирай защо си предложил конфигурация за 311лв повече като " не си толкова богат, че да си позволяваш евтини неща". (Аз евтини неща не видях да е предложил някой, ма както написах по-горе в тая тема , деформираш чуждите мнения с коментари от видя "Или скъпо и безсмилено" или "Евтино и счупено", пропускайки средната и вярна опция ;) )

Драгон !!!!

Захранването

Power Distribution

+12V comb. 40A / 480W

-12V 0.8A 9.6W

+5Vsb 2.5A / 12.5W

Total Power 520W

Видео картата

И захранването бичи на предела на възможностите си като го напъне с някоя тежка игра . Направо чудесно предложение и решение. Кво си викаш ти ? Дай да си купа карта за 500 и захранване за 100 пък че ще работи на максимума си и в жегите хептен ще стане лоша работата не е от значение. Колкото по разтоварено е едно захранване толкова по добре работи. И за какво да купува след 2 години пак захранване като може с едно качествено и една идея о мощно да кара дълго време без притеснения. Захранването е гръбнака на една система ако не си го разбрал да ти го кажа.

Това видео повече от 220W под пълен товар няма да хаби :D Иначе трябва да се вземе 620W-вия Sesonic за да не се включи защитата на 520W-вия модел :)

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Това видео повече от 220W под пълен товар няма да хаби :D Иначе трябва да се вземе 620W-вия Sesonic за да не се включи защитата на 520W-вия модел :)

Съгласен съм с теб за видеокартата, но аз не виждам как ще стигне 520W, че да се включва защитата ;) , но както казах, да даде 15 лв и да не водим полемика тука ;)

Да ти си чел пък аз ги сглобявам и поправям :) Като започнеш да си печелиш парите с тая работа и ти минат 100-200 компютъра през ръцете ще дойдеш да ме критикуваш . Кучето само с гледане не е станало касапин. След такива виртуални майстори и разбирачи като тебе после идват при мене и колегите :) Влизам ли в бюджета с моето предложение ? Райда по производителен ли е от единичен диск ? Захранването по качествено ли е ? Охладителя по качествен и тих ли е от боксовата пръчка ? Дъното е на светлинни години от тоя Асрок по качество. Момчето има парите и не виждам защо да си не купи наистина средно качество за тях а трябва да прави компромиси. Извнявам се за спама ама ми писна да споря с хора дето само на картинка и клип са виждали компютърни части.

BB код:

ASROCK B75 PRO3 /B75/1155 - 1 бр. - 131.46 лв.

I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 354.08 лв.

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V - 1 бр. - 77.88 лв.

1TB Seagate SV35.5 ST1000VX000 7200 64MB SATA 3 - 1 бр. - 141.11 лв.

Sapphire HD7970 VAPORX GHZ EDITION 3G GDDR5 - 1 бр. - 824.00 лв.

PSU SEASONIC SS-620GB BRONZE - 1 бр. - 124.45 лв.

CM ELITE 330U BLACK / NO PSU - 1 бр. - 81.01 лв.

Обща стойност - 1 733.98 лв. с ДДС Линк към количката http://nikem-bg.net/cart/46035p1r46540p1r1001p1r46911p1r1003273p1r44434p1r45234p1rf.html

Да ти си чел пък аз ги сглобявам и поправям :) Като започнеш да си печелиш парите с тая работа и ти минат 100-200 компютъра през ръцете ще дойдеш да ме критикуваш . Кучето само с гледане не е станало касапин. След такива виртуални майстори и разбирачи като тебе после идват при мене и колегите :)

Хората, ако ти прочетат постовете от към съдържание, ще се хванат за главата. За правописа няма да коментирам. За разлика от теб аз ти показвам факти не говоря "общи приказки". Нагледал съм се на "разбирачи " като теб, които не са мръднали 10 год. И не те знам какво работиш, но аз работя като Java developer и в съседния офис е един от официалните представители на Dell и сервиз ... и мога да ти кажа, че тея хора не са много в час. Далеч съм от мислта, че никой от тях не разбира, но една част от тях са много зле... и ,ако ти работиш нещо подобно, виждам, че си от тях... с 10 години опит и се излага ...

п.с. Радвам се, че не си лекар ;)

Ти си най в час :) Гледай си програмирането и Java кодовете . И да кажеш,че сертифицирани инженери работещи за Dell са не грамотни просто нямам думи. Това да ти не е квартален гараж ? Как си представяш ти в тая фирма да работят хора с малко знания ? Отвори си един текстов редактор и пиши скриптове и не се обаждай за материя която не ти е ясна изобщо и нямаш допир с нея . И с кое съм се изложил ? Още във първия пост момчето си беше избрало страхотна конфигурация на която евентуално може да се замени хард диска с такъв с повече гаранция и малко по мощно захранване.

Ти си най в час :) Гледай си програмирането и Java кодовете . И да кажеш,че сертифицирани инженери работещи за Dell са не грамотни просто нямам думи. Това да ти не е квартален гараж ? Как си представяш ти в тая фирма да работят хора с малко знания ?

Човек, оправи си малко правописа. Ти нз къде работиш, но си НЕГРАМОТЕН.

Пак ми изопачаш думите и говориш глупости. Пак...

"И да кажеш,че сертифицирани инженери работещи за Dell са не грамотни просто нямам думи." --> Имам приятел, който за 2 год е сглобил над 5 000 компютъра. 5 000 компютъра... по 15 на ден.... даже може и над 5 000 да са... но да не казвам повече...и 5 000 стигат.... Идеята от това е, че той не беше "сертифицирани инженери", а започна да ги прави 20 дена след като завърши 12 клас.

"Това да ти не е квартален гараж ?"

Официален вносител на Dell в София.

"Как си представяш ти в тая фирма да работят хора с малко знания ?"

Не си представям, а го виждам... и пак повтарям... не всички ;)

Ти си някав адски глупак, сериозно ... повече няма да пиша.... че си е загуба на време... мисля, че всички видяхме за кво става въпрос ;)

Нещо не се ли отплеснахте от темата ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.