Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптоп Samsung 300E5X

Featured Replies

http://www.laptop.bg/laptops-samsung-NP300E5X-samsung_np300e5x_NP300E5X_A05BG Здравейте другарчета. Поръчах си въпросният лаптоп. Знам, че е като след дъжд качулка, но искам все пак да попитам някой , който има впечатления от марката и модела-температури, някакви характерни за модела неща. Нека да пишат само хора, които са работили с марката и поне с близък до този модел. Благодаря ви!

Супер е машинката за тия пари. Хубав и студен процесор, отлична батерия, матов дисплей, много удобна клавиатура - какво повече да иска човек. :)

Много е добра машинката! Със здраве да си я ползваш!

• Автор

Продължавам темата. Днес се позанимавах с лаптопчето. Инсталирах му W7 Ultimate x64 и всички програми, които ползвам. Всичко се получи перфектно след инсталиране на драйверите от диска-звук, картина. безжична карта и т.н. Първото ми впечатление е много добро-изключително изчистен и семпъл лаптоп. Никакви дразнещи светлинки и шарении. Батерията издържа вече 6-ти час докато пиша на него. Мисля че 7 часа спокойно ще издържи. през цялото време съм работил на него-инсталации и сърфиране-нищо натоварващо. От цветовете нямам още впечатление-ще ъпдейтвам информацията като поработя малко. Звука е чист, но не е силен- по-скоро слабичък. За сега това е-ще има продължение. Направи ми впечатление че като са добавили още 4ГБ памет едната е на 1600 пък пише че са на 1333 МХц. Знам че ще работи на по-ниската честота, но си мисля дано да няма проблеми като с с различни тайминги. Температурите, които държи са между 44 и 46 на процесора и 40-42 на диска и дъното без натоварване. Просто при инсталация и сърфиране.

Редактирано от ivaylo71 (преглед на промените)

Много благодаря за информацията! Полезно е да има повече отзиви от собственици на каквито и да са машинки!

• Автор

Продължавам темата. Става въпрос за цветовете. Успях да го сравня с дисплеите на една Тошиба и един Ейсър - и двата с гладки дисплеи.. Определено е едно ниво над тях. При тези лаптопи още като мръднеш леко настрани и почват отблясъците и промняна на цветовете. При Самсунга промяната на цветовете започва много по-встрани, а за отблясъци естествено и дума не може да става. Особено за навън е един голям плюс. Много приятни иконки с информация се появяват и когато се работи с контролното копче Fn. Едва днес успях да сравня и звука-вчера мислех, че е слабичък, но в сравнение с тези два лаптопа е абсолютно съизмерим. А самият звук още веднъж казвам че е много чист и при увеличаване докрай го няма това бумкане като на продънени колонки. Зарядното издържа 7 часа -заредих го докрай и през това време съм исталирал, сърфирал в нета и гледах малко Full HD (1080)клипчета. Исках да видя как ги възпроизвежда и съм с прекрасни впечатления-никакво накъсване. За сега това е-ще има продължение.

• Автор

При тест за стабилност с AIDA64 за около 10 мин температурата на ядрата на процесора, дъното и графичното ядро стоят на 70 гр. Само на хард диска, който е Hitachi стои на около 30. След теста се връщтат на около 48. Вентилатора се усилва на 3 степени или поне на мен така ми се струва. При около 52 градуса се усилва съвсем тихо, после при около 65 гр се включва и по-силно, като 69-70 градуса беше максималната температура.След като температурите се върнаха на около 46-48 градуса вентилатора едва се чува - нещо като първа много ниска степен. Явно системата е настроена за нормална температура около 50, защото първата степен на вентилатора се включва при около 50-52 градуса.

• Автор

Забелязвам един дребен проблем (а може и да е някаква настройка на рутера или лаптопа), който обаче много ме дразни. С този рутер съм

http://www.tp-link.c...odel=TL-WR741ND

Машинката си работи много добре - пробвал съм я на други лаптопи, а имам и телевизор с интернет.

Проблема е следният: след като лаптопа мине в режим на заспиване и след като го включа не може да си намери мрежата. Инсталирал съм правилният драйвер от сайта на Samsung

Рестартирам лаптопа но все същото. Преди малко намери мрежата след като инсталирах отново драйвера - откри , че имам такъв и ме попита за ъпдейт. След като го направих веднага си намери мрежата, но драйвера си е същият, не е по-нова версия. Дразнещо е да преинсталирам драйвер всеки път когато се получи такава ситуация. Забравих да кажа, че сутринта като пуснах лаптопа си намери мрежата без проблем, но след като го събудих от заспиване го направи този проблем. И вчера беше така. Ако някой има идея за какво става въпрос ще съм му благодарен да сподели. Пък и това ще е полезно за потребителите на тази марка лаптопи.

Здравей, деинсталирай изцяло драйвъра, под Safe mode най-добре, почисти системата и сложи новият "на чисто". Поздрави!

• Автор

Преди малко влезнах в настройките на рутера и видях, че не му е зададено местопложение Bulgaria, а беше на USA. Не знам има ли някакво значение, но прочетох че трябва да се напише правилното местопложение.

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Продължавам темата за въпросният лаптоп. Изглежда лаптопите от серият NP300 си имат едно слабо местенце, което се обажда вече при два еднакви лаптопа. Става въпрос за пращане (при мен ) и писукащ звук ( при Lubomir10 ) от тонколонките, когато се използват слушалки и после се махнат от жака. Не се получава всеки път, но и при мен и при другият лаптоп се е случвало вече.Не знам дали става въпрос за лоша връзка или нещо друго. Определено не е от драйвъри, нещо хардуерно е.  Ако има още хора с такъв проблем от тази серия на Самсунг, нека пишат. Иначе всичко си работи перфектно.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Вече трети лаптоп Samsung от серията 300E5X има проблем с пукане на тонколонките. Явно имат фабричен дефект. При мен засега не е дразнещо - появява се по 1-2 пъти на ден и е съвсем слабо, но нека потребителите все пак го знаят. Не е софтуерно-определено е хардуерен проблема.

Тия 3 бройки,дето минаха през мене,го нямаха тоя дефект,явно се касае за определена партида  от серията....

• Автор

Възможно е-нямам представа.

• 2 месеца по-късно...

Здрасти отдавна се съм писал с ivaylo71,при теб имали някакви проблеми по лаптопа,моя не съм го отварял да го почистя , гледам нито вдига високи температури а са нормални,и да кажа в  училище едно момче има като нашия

300E5X вика че и при него се чува това,мен не ме дразни много само да се стане по зле.

Редактирано от Lubomir10 (преглед на промените)

• Автор

Всичко при моя е ок. Все още не е отварян за чистене, дори не съм му продухвал отворите. Температурите са около 45 без товар и 65 при натоварване. Пукането като че ли все по-рядко го чувам-даже не си спомням кога беше последното.

Aз често слагам слушалки ама рядко го чувам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.