Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптоп до 650 лв.

Featured Replies

Здравейте,

търся лаптоп за подарък за родителите ми до около 650 лв. Трябва ми за интернет приложения основно, но ми се иска да вървят добре и HD филми, които да се пускат на ТВ-то през HDMI. Не знам дали в тази цена може да се побере двуядрен интелски процесор с някоя по-прилична вградена видео карта. Виждам, че има доста евтини лаптопи с двуядрени AMD, но за моите цели, мисля че е по-подходящ интелски.

Благодаря предварително :)

Поздрави

Здравейте,

търся лаптоп за подарък за родителите ми до около 650 лв. Трябва ми за интернет приложения основно, но ми се иска да вървят добре и HD филми, които да се пускат на ТВ-то през HDMI. Не знам дали в тази цена може да се побере двуядрен интелски процесор с някоя по-прилична вградена видео карта. Виждам, че има доста евтини лаптопи с двуядрени AMD, но за моите цели, мисля че е по-подходящ интелски.

Благодаря предварително :)

Поздрави

Моят избор е : Samsung NP300E5X-A01BG

бижу е-личен опит!!!

100лв.повече,но си заслужава!!!

Повече инфо: http://www.samsung.com/bg/consumer/pc-peripherals-printer/notebooks/essential/NP300E5X-A01BG

Редактирано от ester77 (преглед на промените)

• Автор
Взимай докато не е свършил: HP 630 B7B25EA

@ester77: Оправи линка :rolleyes:

Точно към него се насочих, но в тази обява е с 3ГБ РАМ и 320ГБ хард. За това по-скоро го гледам тук http://www.laptop.bg/laptops-hp-630-hp_630_B7B30ES и тук http://www.speedcomputers.biz/product/laptop-hp-630-i3-380m-6gb-500gb-a6f44ea-podark-chanta/?gclid=CO_3zKmPobQCFVG6zAod9QcAFw , като единият е с 4ГБ рам и 640ГБ хард, а другят с 6ГБ РАМ и 500ГБ хард. Предпочитам втория вариант, но не знам дали видеокартите са едни и същи - при първия пише Intel HD Graphics 3000, а при втория Intel HD Graphics.

Първо, бюджетът не беше ли до 650 ? Нито единият, нито другият, за които си дал линкове в поста си, не отговарят на това изискване.

Второ, лаптопът от втория линк няма нищо общо с първия. Да, моделът пак се води 630, но хардуерът е различен.

Първият освен това идва с 2GB RAM, за 4GB се доплащат допълнителни 49 лв.

Първо, бюджетът не беше ли до 650 ? Нито единият, нито другият, за които си дал линкове в поста си, не отговарят на това изискване.

Второ, лаптопът от втория линк няма нищо общо с първия. Да, моделът пак се води 630, но хардуерът е различен.

Моят избор е : Samsung NP300E5X-A01BG

В http://www.technopolis.bg е за 719лв.

Редактирано от ester77 (преглед на промените)

Точно към него се насочих, но в тази обява е с 3ГБ РАМ и 320ГБ хард. За това по-скоро го гледам тук http://www.laptop.bg/laptops-hp-630-hp_630_B7B30ES и тук http://www.speedcomputers.biz/product/laptop-hp-630-i3-380m-6gb-500gb-a6f44ea-podark-chanta/?gclid=CO_3zKmPobQCFVG6zAod9QcAFw , като единият е с 4ГБ рам и 640ГБ хард, а другят с 6ГБ РАМ и 500ГБ хард. Предпочитам втория вариант, но не знам дали видеокартите са едни и същи - при първия пише Intel HD Graphics 3000, а при втория Intel HD Graphics.

1. Аз не виждам как с интернет и филми ще се оползотворят дори 2ГБ рам, но това е отделен въпрос. 

2. Последно колко е бюджета?

3. за 650лв. офертата дето я е пуснал the_Reaver е най-добра.

Ако предпочиташ малко по-голям хард, вземи варианта от лаптоп.бг с 2ГБ рам. предостатъчни ще са.

• Автор

Просто до 100лв отгоре мога да отделя. Написал съм 650, защото тук винаги се предлагат и малко по-скъпи конфигурации (затова съм написал какво търся - двуядрен интелски процесор с прилично видео). Ясно, че има разлика в двата модела, за това питам за видеото дали е еднакво. Иначе предпочитам с повече рам, от колкото с по-голям хард.

1. Аз не виждам как с интернет и филми ще се оползотворят дори 2ГБ рам, но това е отделен въпрос. 

2. Последно колко е бюджета?

3. за 650лв. офертата дето я е пуснал the_Reaver е най-добра.

Ако предпочиташ малко по-голям хард, вземи варианта от лаптоп.бг с 2ГБ рам. предостатъчни ще са.

1. Компа ще го ползвам и аз, макар и рядко, а на мен ми трябва и фотошоп и евентуално някоя игра от типа на ФИФА.

2. Абсолютният максимум е 750 лв.

3. Вариантът с 6ГБ рам и 500ГБ хард не е ли по-добър. Има ли разлика във видеото на двата?

п.п. Искам лаптопа да се ползва ефективно и след 2-3 години, за това не търся такъв, който покрива минималните изисквания за бразуване и филми.

3. варианта с 6ГБ рам е с по-старо поколение и3 процесор и по-калпаво видео съответно.

Варианта с 3ГБ рам е с най-нов и3 процесор от изброените. 3ГБ рам ще са ти достатъчни за фотошоп, освен ако не обработваш професионално разни графики с огромна резолюция и много слоеве. за фифата няма да ти трябва кой-зане колко рам.

• Автор
3. варианта с 6ГБ рам е с по-старо поколение и3 процесор и по-калпаво видео съответно.

Варианта с 3ГБ рам е с най-нов и3 процесор от изброените. 3ГБ рам ще са ти достатъчни за фотошоп, освен ако не обработваш професионално разни графики с огромна резолюция и много слоеве. за фифата няма да ти трябва кой-зане колко рам.

Фотошопа точно за това го ползвам всъщност. Но да кажем, че това е рядко.

е лаптоп за професинална употреба в тоя ценови диапазон... трудна работа... Можеш да вземеш тоя с 3ГБ рам пък по-нататък като имаш повечко пари да му смениш рамта...

Пък ако се окаже че 3ГБ ти стигат ще си направил една чудесна сделка.

• Автор
е лаптоп за професинална употреба в тоя ценови диапазон... трудна работа... Можеш да вземеш тоя с 3ГБ рам пък по-нататък като имаш повечко пари да му смениш рамта...

Пък ако се окаже че 3ГБ ти стигат ще си направил една чудесна сделка.

Аз и сега мога да взема с повече рам - за 100лв повече е с 4гб рам и допълнителни 320гб хард. Това се чудя в момента дали си заслужава.

то че си заслужава - заслужава си, най малко от гледна точка на това че ти го дават с една плочка 4ГБ и после лесно можеш да добавиш още толкова без да ти остава излишна рам.

В такава ситуация и щом имаш 100лв. повече, взимай тоя с по-големия хард и 4ГБ рам...

Всичко е въпрос на приоритети. Разликата в процесорите не е много голяма...

Някой друг да се изкаже по въпроса?  стига съм писал само аз... нека човека да чуе и второ мнение... и трето...

http://sky.bg/Details.aspx?ID=21301 - този е много хубав. 

с процесор B960... моля ти се... при положение че НР-то е с и3 процесор за същите пари... да не говорим че екрана на НР-то е матов...

Много по-лесно се добавя още RAM, отколкото да смениш хард диск. То като операции и двете са елементарни, но втората ще ти струва доста по-скъпо, защото ще трябва да смениш диска, а иначе само добавяш още една плочка памет, да кажем. И от гледна точка на това, че филмите са с приоритет, и то HD, предвид размерите им има повече логика да заложиш на по-голям твърд диск, отколкото на повече оперативна памет. Наистина за тези неща 3GB оперативна памет е напълно достатъчна, докато дисковото пространство обикновено никога не стига. Всеки си има различни предпочитания разбира се, но това е логиката при равни други условия, ако трябва да избираш между повече оперативна памет или повече дисково пространство.

С 50 лева по-скъп е и само с 2 ГБ РАМ. И гаранцията е с 1 година по-малка. И не виждам как с 2 ГБ РАМ ще оползотвори тоя процесор. В случая процесора на този,който предложих е достатъчен.

• Автор
С 50 лева по-скъп е и само с 2 ГБ РАМ. И гаранцията е с 1 година по-малка. И не виждам как с 2 ГБ РАМ ще оползотвори тоя процесор. В случая процесора на този,който предложих е достатъчен.

за +50 лв се добавят още 2ГБ РАМ, получаваш и по-голям хард.

• Автор

Пичове, дайте още предложения, че не остана време. Като се замисля, основното ми изискване е лаптопът да е издръжлив, тъй като може да се ползва и в доста "враждебна" среда, както и в жеги навън. HP-то доста ме изкушава заради процесорът и малко по-доброто видео, но не съм сигурен дали отговаря на първото условие. п.п. нека цената е около 650 лв.

Пичове, дайте още предложения, че не остана време. Като се замисля, основното ми изискване е лаптопът да е издръжлив, тъй като може да се ползва и в доста "враждебна" среда, както и в жеги навън. HP-то доста ме изкушава заради процесорът и малко по-доброто видео, но не съм сигурен дали отговаря на първото условие. п.п. нека цената е около 650 лв.

Ама ти да не си мислиш,че някъде те очаква хубава машина за екстремни условия и почти без пари?Взимай HP-то,за такива пари 650 лева не знам кое те замисля!П.П.  Дядо Коледа не живее в калдата.

Вземай Самсунга бе човек.Тия HPта са кошмарни за профилактика,отварял съм два пъти такова да го чистя и да сменям батерията на BIOS,после докато го събера,направо охтичасвам... :shock11:

Вземай Самсунга бе човек.Тия HPта са кошмарни за профилактика,отварял съм два пъти такова да го чистя и да сменям батерията на BIOS,после докато го събера,направо охтичасвам... :shock11:

HP-то е най-изгодно,пък ти нали накуцваш малко.... :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.