Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Директории за статии

Featured Replies

Какви са наблюденията ви за директориите за статии?

Споделете списъци с директории и кажете какво мислите за български статии в чужди директории.

Има ли одобрение на статии на български в чуждоезични директории за статии?

• 5 месеца по-късно...

Вече няма особен смисъл от безконечно публикуване на статии в общи директории. Много по-полезно би било, ако има директория конкретно насочена към определен бранш и именно там се пуска статията. Това ще осигури необходимата голяма тежест на линка към сайта.

• 4 месеца по-късно...

Вече няма особен смисъл от безконечно публикуване на статии в общи директории.

Да, да, да колкото повече хора вземат линк от едно място толкова то е по-зле. Сам си прави сметките, а аз ще се мъча само със социялни мрежи и постоянство, после всички като изядат плесника все някой трябва да отиде нагоре

• 2 месеца по-късно...

Пиша статии на тема Мода, шопинг, дрехи, подходящи за поставяне на линк към онлайн магазин и за линк билдинг. Който има нужда от такава мога да му напиша, а той сам да си прецени къде да я публикува. Статиите са авторски, със снимки, незащитени от авторски права. Повече въпроси на лични.

• 1 месец по-късно...

Според  мен все още  имат  смисъл  и  тежест стига  да са  котекстуално  насочени  със линка . Например ако  рекламирате  нещо  за  козметика то ви е  необходима директория като http://areni.net ,  ако оптимизирате  сайт  за  коли  ви е  необходима  директория  която  е  насочена към коли .  Поне  аз имам  такива  наблюдения  де.

Поздрави

• 2 седмици по-късно...

Не е ли по-добре 20лв./седмично на Гугъл и винаги сайта ще е най-отгоре , а времето за писане на статии да се отдели за друго. Защото конкуренцията не спи, а и тя пише статии и ги качва по такива директории...

А иначе това разбира се не изключва вътрешната оптимизация и разнообразния контент.

Не е ли по-добре 20лв./седмично на Гугъл и винаги сайта ще е най-отгоре , а времето за писане на статии да се отдели за друго. Защото конкуренцията не спи, а и тя пише статии и ги качва по такива директории...

А иначе това разбира се не изключва вътрешната оптимизация и разнообразния контент.

Чак пък винаги трудно. Аз точно това правя и като гледам на 5 импресии един път се показва сайта ми, а цената която давам на клик е 4 стинки, все още не знам от какво зависи броя на импресиите, но аз сега съм доволен, не ме интересуват брой посещения, а връзка с клиент. Ето моите данни: колегата ми е първи получава около 250-300 посещения на ден, аз никъде не се появявам, само от рекламата ми идват 100-150 на ден и резултатите на финала са че двата сайта имат равен брой запитвания от клинети и даже, май моя е с повече, защото има по-добре описана информация, дизайн и подредба. Но вероятно ако в топ 3 сайтовете бяха читави, моите запитвания и поръчки щяха да намалеят.

Зависи от гледната точка :) Ако се използва AdWords срещу съответната сума XXX винаги ще си ако не най-отгоре, то сред първите в рекламните карета. Огромният минус е, че плащаш на клик.

Ако плащаш за SEO - плащаш и в един момент, ако спреш да плащаш, сайта ти ще продължи да е на добри позиции.

Това е и основната разлика. При едната услуга имаш възвръщаемост, докато при другата - не. Разбира се за всеки бизнес е много индивидуален подхода, а най-големите по принцип използват и двете - SEO + AdWords.

Зависи от гледната точка :) Ако се използва AdWords срещу съответната сума XXX винаги ще си ако не най-отгоре, то сред първите в рекламните карета. Огромният минус е, че плащаш на клик.

Ако плащаш за SEO - плащаш и в един момент, ако спреш да плащаш, сайта ти ще продължи да е на добри позиции.

Това е и основната разлика. При едната услуга имаш възвръщаемост, докато при другата - не. Разбира се за всеки бизнес е много индивидуален подхода, а най-големите по принцип използват и двете - SEO + AdWords.

Не зависи от "гледната точка", а зависи от "гледната точка на Google" :) .

Ако плащаш за Adword по 20 лв.седмично то тогава 4500лв. ще стигнат за около двеста седмици и нагоре. Поне толкова съм чул , че се дава годишно от мебелни форми на наши родни SEO оптимизатори с по няколкостотин сайта за линкове. И специално тази ниша поради тази причина е много тродно да бъде пробита от друг , който не си плаща понеще не разполага с толкова сайтове за да си налинква собствения сайт, каквото и SEO да приложи.

Разбира се в по-малко конкурентните ниши има възможност за някакъв успех на човек, който разчита само на собствените сили и възможности, но тук вече опираме до Пандата и Колибрито. След последния такъв ъпдейт моя сайт , който стоя година и половина в ТОП5, излетя от стотицата от раз. След какви ли не оптимизации, проверки на кода за грешки и на съдържанието за плагиатство и линкване откъм нови стотина сайта, накрая разбрах че не това е причината понеже нещата ок. А причината, най-вероятно , беше в съдържанието. Или по-скоро - в липсата на такова понеже сайта ми беше няколко странички реклама на дейността ми и нямаше какво ново да качвам ежедневно почти всеки ден. Но Колибрито не мислеше така и ме изхвърли. И сега вместо да си гледам основната работа съм принуден да се занимавам с фен страница във ФБ, да пиша разни малки новини, статийки и "отзиви" по една две седмично само и само да изплува сайта ми нагоре. Засега е около 40-място, но тренда е устойчив.

След това Колибри обащата преценка на СЕО специалистите е , че вече "контента е краля", другите видове оптимизиране минават на по-задно място. Така, че ако човек просто няма толкова време да налива постоянно сайта си със съдържание, или няма пари да дава /постоянно/ на други да го правят, или просто сайта не позволява това да се прави постоянно - истината е точно това , което ти казваш накрая - еднократно SEO и след това 20-ина лв. седмично Adwords. Или малко повече, ако нишата е по-конкурента.

Аз имах предвид под гледна точка, че цената за клик е много различна дори само за една ниша като мебели например. Виждал съм кликове с цена около 5-10 лв, което само по себе си означава, че с 20 лв на седмица си за никъде :) В този ред на мисли и затова има достатъчно настройки в Adwords, които опитен специалист може да ги използва за минимизиране на разходите и максимизиране на приходите.

А иначе съдържанието винаги е било цар, не е новост след Колибрито :) А кое е другият важен елемент се знае от години - броят на входящите връзки. Разликата е, че е необходимо качество, а не количество. Тъй че аз съм от хората, които споделят, че всички начини и възможности от миналото работят и днес, стига да знаеш как да ги използваш. Това е най-важното. А колкото до ъпдейтите...какво да кажа - всеки може малко или много да пострада, дори и поради грешка в алгоритмите на търсачката. Няма какво да се лъжем, тази игра се играе от собственик на сайт и от Google. А ако се добави и оптимизатор - стават трима. Двама от тях по всяко време могат да общуват, разсъждават, променят по план нещата по сайта, но никой от тях няма възможност да контролира търсачката... А тя е най-важна, защото с един ход може да убие всички мечти :)

И като за последно един съвет - може да потърсите помощ от копирайтър или друг човек, който срещу някакво възнаграждение да пише новини и кратки текстови материали за сайта, както и човек, който да поддържа дори Фейсбук страницата. По този начин няма да се занимавате с тези задължения.

Не зависи от "гледната точка", а зависи от "гледната точка на Google" :) ..........

Значи -ако става дума за сайта от подписа-първо мисля ,че е добре да има !DOCTYPE

И така нататъка....

Иначе ако е изпаднал от гугъл-аз мисля,като цяло ,че му е дошло времето за нов сайт!

Аз имах предвид под гледна точка, че цената за клик е много различна дори само за една ниша като мебели например. Виждал съм кликове с цена около 5-10 лв, което само по себе си означава, че с 20 лв на седмица си за никъде :) В този ред на мисли и затова има достатъчно настройки в Adwords, които опитен специалист може да ги използва за минимизиране на разходите и максимизиране на приходите.

А иначе съдържанието винаги е било цар, не е новост след Колибрито :) А кое е другият важен елемент се знае от години - броят на входящите връзки. Разликата е, че е необходимо качество, а не количество. Тъй че аз съм от хората, които споделят, че всички начини и възможности от миналото работят и днес, стига да знаеш как да ги използваш. Това е най-важното. А колкото до ъпдейтите...какво да кажа - всеки може малко или много да пострада, дори и поради грешка в алгоритмите на търсачката. Няма какво да се лъжем, тази игра се играе от собственик на сайт и от Google. А ако се добави и оптимизатор - стават трима. Двама от тях по всяко време могат да общуват, разсъждават, променят по план нещата по сайта, но никой от тях няма възможност да контролира търсачката... А тя е най-важна, защото с един ход може да убие всички мечти :)

И като за последно един съвет - може да потърсите помощ от копирайтър или друг човек, който срещу някакво възнаграждение да пише новини и кратки текстови материали за сайта, както и човек, който да поддържа дори Фейсбук страницата. По този начин няма да се занимавате с тези задължения.

Ами в нишата за мебели хвърчат много големи пари и 20лв. са смехория. Но пък там не се говори точно за SEO , а някаква грамадна мрежа от сайтове с някакви линкове към основния сайт. там говорим поне за пет-шест цифрени суми годишно и това не е точно оптимизация.

В темата тук се предполага , че се дискутира как да се оптимизира, а не - как да се наеме друг да го направи. Ако има пари, сериозни фирми за това - бол.

Значи -ако става дума за сайта от подписа-първо мисля ,че е добре да има !DOCTYPE

И така нататъка....

Иначе ако е изпаднал от гугъл-аз мисля,като цяло ,че му е дошло времето за нов сайт!

Не, не този.

Редактирано от dimy (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.