Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за конфигурация до 1200 лв. за игри

Featured Replies

Здравейте, решил съм да взимам нов лаптоп. Основно ще го използвам за игри, по възможност най-новите.Благодаря Ви предварително.

Не. Лоша идея, ще съсипеш машинката много бързо. Ако искаш игри задели поне 1800, 1900 лв. Поздрави!

Значи за игри: Настолен = 1200 лв. = комфортна игра Лаптоп = 1200 лв. = единствено подкарване на играта с много сеч и бързо заминаване на лаптопа (и то много бързо) лаптоп = + 1600 лв. нагоре = що-горе комфортна игра ! РАВНОСМЕТКА: Лаптопите имат много слабо охлаждане , което работи на максимални обороти при игри (заради графиката на играта) , но видео картата/процесора такива градуси дигат ,че охлаждането неможе да смогне и допуща големи градуси , при което: 1-во Започва ужасяващо да шуми охлаждането: 2-ро От тези високи градуси започва да се затормозява всяка една част на лаптопа , което води до изгаряния , проблеми и появявания на дефекти 3-то Със всеки измилан час когато играеш , то повече се влошава ! Настолния компютър е най-добре за игри, защото: 1.Има охлаждащо ядро на всеки един компонент (видео карта , процесор , кутия , захранване) докато при лаптопите за всички тези 4 неща охлажда само едно малко вентилаторче 2.Тези вентилатори не допущат високи градуси и следователно не заминава компютъра 3.Ще играеш на високи резолюций , на голям екран и с високо качество  

• Автор

Значи да се ориентирам към настолна машина.Имам монитор 19" 1440x900 засега ще ползвам него.Та, давайте предложения за конфигурация, бюджетът остава същия.

post-2333-0-15501400-1357155937_thumb.jp 

пс. 1TB хард излиза 22 лв. по-скъпо или 10 лв. над бюджета ако ти е необходим. Може да се спестят ако се вземе K280 вместо K380.

Разбира се ако може да заделиш още 10 лв. това е излишно а ако имаш стара записвачка може да си спестиш 30 лв. за нова.

Между другото редактирай си заглавието на темата.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

BB код:

ASROCK B75M-DGS BULK 1155 - 1 бр. - 95.24 лв.

I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 337.50 лв.

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V - 1 бр. - 76.19 лв.

1TB SEAGATE SATA 6G/7200/64M - 1 бр. - 115.28 лв.

SAPPHIRE HD7870 GHZ EDN 2G OC - 1 бр. - 437.74 лв.

CM K280 W/ELITE 500W - 1 бр. - 110.27 лв.

ASUS DRW-24B5ST/SATA/BLACK - 1 бр. - 29.23 лв.

Обща стойност - 1 201.44 лв. с ДДС    

Между другото редактирай си заглавието на темата.
Е не, няма нужда, аз ще го направя и ще преместя темата в подходящият раздел вече. Тук автора вина няма, нещата се промениха в движение :)
Значи да се ориентирам към настолна машина.Имам монитор 19" 1440x900 засега ще ползвам него.Та, давайте предложения за конфигурация, бюджетът остава същия.
Много правилно решение! А колегите вече дадоха предложения, не мисля, че и аз трябва. Само ще преместя в по-подходящият раздел вече :) Поздрави!
1.Има охлаждащо ядро на всеки един компонент (видео карта , процесор , кутия , захранване)
BB код:
http://nikem-bg.net/computer-components/CM-ELITE-430-BLACK-EDTN-NO-PSU]CM ELITE 430 BLACK EDTN NO PSU - 1 бр. - 86.20 лв.
http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-FD-500W-INTEGRA-R2]PSU FD 500W INTEGRA R2 - 1 бр. - 116.12 лв.

Обща стойност - 1 195.04 лв. с ДДС Линк към количката http://nikem-bg.net/cart/46039p1r46690p1r1003235p1r1001847p1r45823p1r43523p1r47838p1rf.html
Какво по дяволите е това охлаждащо ядро ? Не можеме да схванеме...

исках да кажа охлаждащо тяло - е това ли е толкова смешно ? аз поне се опитах да обясня защо да избере настолен пред лаптоп ! И това че съм объркал някоя дума - голяма работа !!! Подразбира се !!

Не казах: "По-хубаво настолен пред лаптоп" и толкова ! А защо настолен пред лаптоп !

ГОЛЯМ СМЯХ :@

Значи за игри:

Настолен = 1200 лв. = комфортна игра

Лаптоп = 1200 лв. = единствено подкарване на играта с много сеч и бързо заминаване на лаптопа (и то много бързо)

лаптоп = + 1600 лв. нагоре = що-горе комфортна игра !

РАВНОСМЕТКА:

Лаптопите имат много слабо охлаждане , което работи на максимални обороти при игри (заради графиката на играта) , но видео картата/процесора такива градуси дигат ,че охлаждането неможе да смогне и допуща големи градуси , при което:

1-во Започва ужасяващо да шуми охлаждането:

2-ро От тези високи градуси започва да се затормозява всяка една част на лаптопа , което води до изгаряния , проблеми и появявания на дефекти

3-то Със всеки измилан час когато играеш , то повече се влошава !

Настолния компютър е най-добре за игри, защото:

1.Има охлаждащо ядро на всеки един компонент (видео карта , процесор , кутия , захранване) докато при лаптопите за всички тези 4 неща охлажда само едно малко вентилаторче

2.Тези вентилатори не допущат високи градуси и следователно не заминава компютъра

3.Ще играеш на високи резолюций , на голям екран и с високо качество

Малко офтопик, ама не беше само заради охлаждащото ядро.. Похвално е, че си се постарал и си отделил време да обясниш, но пооправи правописа.. от уважение към себе си, ако не към тези, които четат. И това са отгоре-отгоре грешките, които съм видял, някои са си фрапантни.. и в българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й". Тоя "Резолюций" може да е бил някой римски генерал или пълководец, като често срещания във форума "Конфигураций", ама на български език думата в множествено число завършва на "и". И да не сме форум по правопис и граматика е хубаво поне малко от малко да се стараем.. иначе да вземем да си пишем на шльокавица..

Извинявам се за офтопика.

:offtopic_s: Стига сте яли момчето за поста му. То че има недомислици в него, има - ама имам съмнения, че това са прихванати мисли на някои спецове в раздела, но малко поукрасени. :)

И кое му е смешното?

и не само това:

Значи за игри:

Настолен = 1200 лв. = комфортна игра

Лаптоп = 1200 лв. = единствено подкарване на играта с много сеч и бързо заминаване на лаптопа (и то много бързо)

лаптоп = + 1600 лв. нагоре = що-горе комфортна игра !

РАВНОСМЕТКА:

Лаптопите имат много слабо охлаждане , което работи на максимални обороти при игри (заради графиката на играта) , но видео картата/процесора такива градуси дигат ,че охлаждането неможе да смогне и допуща големи градуси , при което: ("допуща" големи градуси ако вземеш някой боклук /скорошен пример - Dell Inspiron 5110/)

1-во Започва ужасяващо да шуми охлаждането: (Това са глупости толкова съм натоварвал редица лаптопи, че ти е бедна фантазията. Нито един от тях не е шумял "ужасяващо" или повече от нормално. )

2-ро От тези високи градуси започва да се затормозява всяка една част на лаптопа , което води до изгаряния , проблеми и появявания на дефекти (много ми се тормози блутуут-а, да знаеш!)

3-то Със всеки измилан час когато играеш , то повече се влошава ! (ако предположим, че лаптопа прегрява - да)

Настолния компютър е най-добре за игри, защото:

1.Има охлаждащо ядро на всеки един компонент (видео карта , процесор , кутия , захранване) докато при лаптопите за всички тези 4 неща охлажда само едно малко вентилаторче

2.Тези вентилатори не допущат високи градуси и следователно не заминава компютъра (има калпави охлаждания и за настолни компютри, които могат да ти докарат много главоболия)

3.Ще играеш на високи резолюций , на голям екран и с високо качество (за 1200лв. не знам на колко голям екран ще можеш да вземеш и колко пари ще могат да ти останат за читави компоненти.)

Смешно ми е особено като видя някой спициалист да прави обобщаващи умозаключения, как виждаш ли лаптопите не струват за игра. Да, голяма част от лаптопите, които се купуват не стават за игра, защото всеки гледа да вземе нещо за по-малко пари, наблъскано с максимално добри компоненти и често не се гледа качеството на изработка. Другият вариант е да се купи лаптоп за "интернет, филми, музика", а пък всъщност да се окаже, че започват да издевателстват над "умрялото" видео с разни тежки игри. А повечето дори не се сещат да погледнат за нещо втора употреба, което би се справяло по-добре, ще е за по-малко пари и ще е работило някоя друга година за да докаже здравината си ( знам, че винаги има риск да се появят "скрити" дефекти, аз лично предпочитам риска :) )

Хората масово са повлияни от определени марки като тоя моя приятел с Dell-a. Иди му обяснявай че си е купил нисък клас лаптоп наблъскан с взискателни компоненти без да се отдели нужното внимание на здравината на конструкцията и охлаждането. Той продължава да твърди, че Dell са най-яките лаптопи и не иска и да чуе за друга марка.

Има как да се вземе лаптоп за тия пари, който да подкарва повечето нови игри. Няма да са на максимални детайли, но какъвто е бюджета такъв ще е и лаптопа. Обаче никой не седна да му обясни на човека това нещо. Директно го хвърлихте "в джаза" с настолните машини. Може да му трябва все пак някаква мобилност (въпреки малката верятност, след като гледам, че бързо склонѝ да вземе настолна машина).

Смешно ми е особено като видя някой спициалист да прави обобщаващи умозаключения, как виждаш ли лаптопите не струват за игра.
Е, виж сега, ясно е, че има такива, които стават и за това. Въпроса е, че много пъти сме говорили и обяснявали нещата, не можем на всеки да дръпнем лекция, за това следва обобщението. Има една важна тема в раздела за "Преносими компютри", която е специално с тази цел и там има едно много важно изречение: "Не, че няма да тръгнат игрите, а са противопоказни" или нещо подобно, цитирам по спомени. И там са нахвърляни нещата защо аджеба подобна идея е лоша :) Но едно и също да се обяснява във всяка тема, е не можем... За това обобщаваме. Дали ще е за лаптопи за игри, готови конфигурации от кварталната бакалия или нещо друго. Поздрави!
Е, виж сега, ясно е, че има такива, които стават и за това. Въпроса е, че много пъти сме говорили и обяснявали нещата, не можем на всеки да дръпнем лекция, за това следва обобщението. Има една важна тема в раздела за "Преносими компютри", която е специално с тази цел и там има едно много важно изречение: "Не, че няма да тръгнат игрите, а са противопоказни" или нещо подобно, цитирам по спомени. И там са нахвърляни нещата защо аджеба подобна идея е лоша :) Но едно и също да се обяснява във всяка тема, е не можем... За това обобщаваме. Дали ще е за лаптопи за игри, готови конфигурации от кварталната бакалия или нещо друго. Поздрави!

Така е. Прав си. Напомняш ми го за втори път... :) Но словоизлиянията на андрейчо ме провокираха пак да го напиша...

ПП: То и аз малко съм се поувлякъл снощи... ама след като ме няма все още в бисерите, значи не е чак толкова много...

• 1 месец по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.