Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

В подписа ще видите каква е машината (PC), а телевизора с който искам да направя свързване е LG 37LV3550 , видеокартата е ASUS Radeon X1600 точно същата като на снимките!

Вързал съм го посредством Композитен кабел от TV-out на видеокартата и AV in 2 Video на Тв-то където чрез инсталиран ATI софтуер клонирам свързване екрана на монитора с този на ТВ-то!Обаче има един проблем,монитора е 19 инча където ползвам резолюция 1280 х 1024 пиксела, а на ТВ-то излиза разгъната картина т.е. около 2-3 см от екрана на монитора са извън обсега на екрана на ТВ-то,чрез плъзгане на кусора екрана се мести с две думи сякаш е орязана в по-малък правоъгълник!Проблема се оправя след като задам по-ниска резолюция на монитора,съответно 800 х 600 .....защото софтуерно не може или по-точно не разпознава сигнала към ТВ-то да се определи резолюцията на ТВ-то без да променям от тази на монитора!

Та съм се спрял на свързване между DVI и HDMI поне 4-5 м. дължина на кабела!

Вариантите са два, но преди това бих искал да попитам дали ще има някаква разлика между тези два начина-с или без преходник и дали ще имам проблем с клонирането на картините, така и качеството им?!Като цяло се интересувам освен кабел има ли и софтуер или нещо друго добълнително за цялата галимация, със сигурност има такава тема, ако може насочете ме там за да се информирам!

Вариант 1

Директен 5м. кабел DVI->HDMI http://technomarket.bg/products/09035491/bandridge-bvl-1105-be-blue-dvi

Вариант 2

Преходник(адаптер) DVI->HDMI http://technomarket.bg/products/09035501/bandridge-bvp-200-be-blue-dvi-hdmi

+

Кабел HDMI->HDMI http://technomarket.bg/products/09082152/bandridge-vvl-1005-hdmi-a-m-m-5-0m

Където разликата излиза 5 лв.?!

Какво ще ме посъветвате?!

Благодаря

Здравей, с един кабел HDMI-HDMI не би трябвало да имаш никакви проблеми. ;) Само не знам дали видео картата на компютъра ти ще поддържа Full HD резолюция (с каквато е телевизорът ти).

Редактирано от kakoytou (преглед на промените)

Видео картата поддържа FullHD резолюция, но няма HDMI изход. Та в тоя ред на мисли, който и вариант с окабеляването да избереш, няма да има значение според мен. Но за да сведем нещата до минимум хамалогия, най-добре директен кабел без преходник. Другото което е, в режим Clone картината винаги ще е такава, каквато си я описал, без значение от окабеляването. В режим Extended обаче можеш да избираш различни резолюции за монитора и телевизора.

Хмм, ами в такъв случай аз съм ползвал VGA-VGA кабел + кабел аудио стерео жак-жак 3.5mm. Така избегнах ползването на каквито и да било преходници, вярно става с 2 кабела, но ти си преценяш. ;)

• Автор

За кабелите разбрах!

Но все пак да питам отразява ли се на качеството на картината между свързването му с DVI->HDMI  и TV-out-> AV2 video ?!

За този екран на ТВ-то това ли е резолюцията му 1920 х 1082 ?!Ако да защо при режим Extended излиза размазан филма?!С kmplayer го пускам  :(

Да едното е цифров сигнал а другото аналогов. То при втория дори АР-то ще е различно.

Слаба машина и кофти плеар са вероятни причини. Насочи се към чист MPC-HC ако видеокартата поддържа хардуерно ускорение.

Ако не поддържа тегли филми с по-ниска резолюция и няма да се товари толкова. Спирането на торент клиента преди да пуснеш филм също ще помогне.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Проблемът решен с 5м. кабел HDMI-HDMI + преходник HDMI-DVI и картината блесна в 3D HD  :inlove1:

• 2 седмици по-късно...

от кой магазин го закупи този кабел малко повече инфо че съм намислил нещо подобно Благодаря предварително :))

от кой магазин го закупи този кабел малко повече инфо че съм намислил нещо подобно Благодаря предварително :))

Здравей,

В големите вериги като Техномаркет, Технополис има такива. ;) А и не само там, предполагам, че в повечето магазини за компютри/компютърни аксесоари/разна елктроника, би трябвало да има такива кабели и преходници. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.