Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на евтин таблет.

Featured Replies

Здравейте, колеги!

Обмислям варианта да си купя евтин таблет - около 200лв. Още се колебая дали да е 7 или 9 инча. Не съм запознат изобщо с това какво да гледам и на какво да наблегна. Таблета ще се ползва като мултимедия в Автомобил. Ефекта който трябва да се постигне е http://www.youtube.com/watch?v=EyvbP5qEaT8. Колата е бмв е36 97-ма. Все още се колебая дали таблета да е вграден в таблото по този начин или да измисля някаква стойка и да си го прибирам, че не се знае дали няма да е изчезнал някоя сутрин като отивам за работа. Това ще реша допълнително ...

Въпроса ми е някой има ли наблюдения над такъв тип таблет и можете ли да ми препоръчате нещо по-надеждно.

За момента съм се спрял на този модел като виждам че има 1гб рам памет и GPS, което е добре в предвид идеята. Единственото което ме притеснява е марката, с която не съм имал допир до сега.

Другия вариант, който ми грабна окото е този, който е малко по-голям. Също неизвестна марка за мен.

Паметта не ми е приоритет, стига да има слот за карта. Цената и надеждността са ми приоритет. Ясно ми е че на тази цена няма да е кой знае какво, но за музика и клипове си мисля, че ще се намери нещо добре.

от двата по-добре привилега.

Иначе идеята за таблет в колата, от който да си пусакш музика и клипчета е.... да го кажа по така - не особено умна... Това си е още една джаджа, която да те расейва докато шофираш...

Здравейте, колеги!

Обмислям варианта да си купя евтин таблет - около 200лв. Още се колебая дали да е 7 или 9 инча. Не съм запознат изобщо с това какво да гледам и на какво да наблегна. Таблета ще се ползва като мултимедия в Автомобил. Ефекта който трябва да се постигне е http://www.youtube.com/watch?v=EyvbP5qEaT8. Колата е бмв е36 97-ма. Все още се колебая дали таблета да е вграден в таблото по този начин или да измисля някаква стойка и да си го прибирам, че не се знае дали няма да е изчезнал някоя сутрин като отивам за работа. Това ще реша допълнително ...

Въпроса ми е някой има ли наблюдения над такъв тип таблет и можете ли да ми препоръчате нещо по-надеждно.

За момента съм се спрял на този модел като виждам че има 1гб рам памет и GPS, което е добре в предвид идеята. Единственото което ме притеснява е марката, с която не съм имал допир до сега.

Другия вариант, който ми грабна окото е този, който е малко по-голям. Също неизвестна марка за мен.

Паметта не ми е приоритет, стига да има слот за карта. Цената и надеждността са ми приоритет. Ясно ми е че на тази цена няма да е кой знае какво, но за музика и клипове си мисля, че ще се намери нещо добре.

Привилега. GPS-a си е предимство.

• Автор

Идеята не е да гледам докато шофирам. Идеята е да имам компютър в колата, с който по-лесно да си намирам музиката, защото с радиото е доста трудно и бавно да намеря определена песен из между 16гб-товата флашка. А докато съм спрял и чакам някой, което доста често ми се случва може да си пусна и някое клипче.

Ако таблетът ще ти е вграден в таблото тоя GPS може и за нищо да не стане. Ако антената му е по слаба или ще се свързва бавно или изобщо няма да може да се върже.

Иначе идеята за музиката е много добра и аз съм си мислел за това.

Редактирано от petrov88 (преглед на промените)

...

Според мен тук по-важното е кое по-добре ще се върже с таблото и как ще се фиксира, не да стои като пръчка там и да стърчи от всякъде.

Не съм запознат с размерите на таблото на въпросното BMW, това ти ще трябва да кажеш.

Аз лично съм си решил проблемата с аудио със слот за SD карта. нищо не стърчи, няма проблем при друсане да накъсва евентуално CD и разни такива. Ти казваш, е ти е неудобно търсенето. Това може и да е така, но и търсенето в таблета отвлича внимание. Трябва да се прави в спряло положение.

Същото може да се постигне с телефона, включен към "радиото" с такъв кабел, който ще е значително по-евтин от таблета.

Излгежда гъзарско до някъде, но не го намирам за много практично.

Поздрави!

ако си такси, разбирам... Варианта с кабел от телефона ми се струва най разумен. Няма излишни простотии, за които да ти се смеят зад гърба :whist:

• Автор

Поради факта, че тази фирма Привилег не ми се вижда много надеждна се преориентирах на този таблет. Някой имал ли е допир с него да сподели наблюдения.

Като ще даваш 375 лв, то поне погледни и Nexus 7, без 3G модул: 499лв. с ддс. Вярно, че разликата е повече от 100 лв...

Ама що така отхвърли варианта с телефона?

• Автор

Телефон си имам с интернет и почти не го ползвам. Таблета мисля да го ползвам за глезотия а като ми омръзне като мултимедия в колата. Дори и 375лв не ми се дават, но това е най-евтиния вариант, който намерих на сравнително добра марка.

Като ще даваш 375 лв, то поне погледни и Nexus 7, без 3G модул: 499лв. с ддс. Вярно, че разликата е повече от 100 лв...

Ама що така отхвърли варианта с телефона?

не е ли твърде малък дисплея много малко инча ми се вижда то нито телефон нито таблет :S

не е ли твърде малък дисплея много малко инча ми се вижда то нито телефон нито таблет :S

7 инча е прекрасно за таблет. 10-ките вече идват големи и обемисти, това е леко, преносимо, чудесно.
  • Автор

Това е таблета, който си купих. Доволен съм. Доста е приятна работата с него а дисплея е с очудващо за мен много добра картина.

Това е таблета, който си купих. Доволен съм. Доста е приятна работата с него а дисплея е с очудващо за мен много добра картина.

Дано ти върши работа...

На времето имах MP4 плеар на марката, преди да го изхвърля прекара повече време в сервиза, от колкото при мен... Много съм разочарован от марката, но дано нямаш такива проблеми!

• Автор

не съм много запознат но на таблета нито на кутийката никъде не пише ДИВА , а навсякъде пише NEXTBOOK. И аз не съм фен на такива марки, но реших да си пробвам късмета. И с нокиа и с ейсър съм имал проблеми , а на брат ми лаптопа е DIGIMAX и макар след солидно оливане с бира още работи така че май работата е на късмет. :) Само с този google market не мога да се оправя. Играта Zynga poker например. Цъкам и инсталиране и ми дава грешка.  В същото време играя други игри и нямам проблеми , нито пък с интернета.

Редактирано от kichuka (преглед на промените)

Идеята ми се струва доста интересна, но мога ли да попитам няколко въпроса

и да изкажа разсъждения при положение, че го направиш фиксиран във таблото.

Как смяташ да го захранваш? Ако има кабел към запалка, мисля че ще стане лесно иначе ми е чудно как.

Слотовете за картите памет обикновено стоят от страни, със USB удължител ли смяташ да имаш достъп до паметта?

Също не е лошо да измислиш вариант за някакво капаче, за да не се вижда с цел сигурност.

Едит: И основното, как точно ще го вържеш към тон колоните?

Редактирано от Sa3ana3a (преглед на промените)

• Автор

Ако реша да го монтирам в таблото ще има опция да се вади. Таблета има блутут и с лаптопа мога да си прехвърлям информация. СД-то ми има AUX вход отзад и отпред а ако реша мога да го вържа и директно в усилвателя. Захранването ще е със зарядно, но ако се монтира стационарно ще отрежа кабела и ще го запоя за запалката под таблото и няма да се виждат никакви кабели. За сега още го обмислям и единственото което ме спира за момента е вероятността да си намеря колата с разбити стъкла, а капаче не мисля че ще стои красиво. За сега мисля да купя или направя някаква стойка за да мога да го ползвам в колата и не само, но всичко с времето си :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.