Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Субуфер за Кола

Featured Replies

Здравейте колеги,

имам запитване за музиката в колата.

Имам два буфера.

Единия е от система 2.1 като естествено е пригоден за бита на 220 волта.

Втория е от систама 5.1 LG като бас касата, е с 3 ома и 300 вата мощност, като реалната едвали е повече от 150/200.

Въпросът ми е кой, би бил най-евтиния начин, ако може дет' се вика без пари да мина?

Моля коментари от рода на говорителите не са пригодени за кола, звука няма да е същия, не са достатъчно здрави да няма.

Пределно ми е ясно, какви са рисковете за говорителя от това да стои в колата.

Първия говорител хич не ми и трябва, за 2-рия съм измислил всичко без свързването.

Аз ще успея да го свържа на нормални честоти, но само ще мъча мембраната излишно, затова ако има някой с опит в сферата, ще помоля да го сподели.

Благодаря!  :)

Ще станат,но усилвател имаш ли.Този,който си е към системата  е за 220 V .Ще трябва да му се смени захранването с 12 V.

• Автор

А трябва ли да минава през усилвател, защото то не е мощнен говорител 20W или нещо такова е, колкото за леко уплътняване на баса нищо повече. Въпросът ми е за да излъчва ниско честотните честоти, трябва ли да минава задължително през усилвател, има ли някаква вратичка? :D:)

A и също как да му пусна ток, дали направо през кабелите за тонколони към радиото или трябва да минава от някъде сигнала преди да влезе в тонколоната, защото това 220V ми се струва много скъпо за да го захранвам трябва, до колкото знам да взема или допълнителен акумулатор или някакъв преобразовател за 90 лева .. :D Затова търся алтернативи. :)

Редактирано от t0kata (преглед на промените)

А трябва ли да минава през усилвател, защото то не е мощнен говорител 20W или нещо такова е, колкото за леко уплътняване на баса нищо повече. Въпросът ми е за да излъчва ниско честотните честоти, трябва ли да минава задължително през усилвател, има ли някаква вратичка? :D:)

A и също как да му пусна ток, дали направо през кабелите за тонколони към радиото или трябва да минава от някъде сигнала преди да влезе в тонколоната, защото това 220V ми се струва много скъпо за да го захранвам трябва, до колкото знам да взема или допълнителен акумулатор или някакъв преобразовател за 90 лева .. :D Затова търся алтернативи. :)

Щом питаш за това,значи ще питаме и ние,за да се уточни,какво точно искаш да направиш!В първия пост казваш...„ събуфар от систама 5.1 LG ,като бас касата, е с 3 ома и 300 вата мощност...„ сега трябва да уточниш,комплекта с вградения усилвател ли е ,само бас касата или само самия говорител.Кое искаш да използваш от всичко това,което имаш!На въпроса трябва ли да минава субуфъра през отделен усилвател,отговора е да.За да можеш,чрез услилвателя да усилваш,само ниските честоти,както и да можеш да ги корегираш.Тогава,ще има ефект и резултати.В противен случай,е загуба на време и разочарование от направеното...

• 3 седмици по-късно...

Да се включа и аз. Искам да подкарам домашната система в колата. Edifier M3100SF

Отворих субуфера и там където отива захранващият кабел (най-вероятно е преубразовател това) има лепенка на него на която пише следното:

B20-12D38
I/P: 220-240V-50/60Hz
O/P: 12VX2 0.84A

До колкото виждам май на 12V работи, въпроса ми е къде точно да свържа захранването от колата за да заработи?

Ето и няколко снимки:

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Редактирано от anonim (преглед на промените)

Да се включа и аз. Искам да подкарам домашната система в колата. Edifier M3100SF

Отворих субуфера и там където отива захранващият кабел (най-вероятно е преубразовател това) има лепенка на него на която пише следното:

B20-12D38

I/P: 220-240V-50/60Hz

O/P: 12VX2 0.84A

До колкото виждам май на 12V работи, въпроса ми е къде точно да свържа захранването от колата за да заработи?

Ето и няколко снимки:

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Да ти дам още една идея!

Защо не сложиш на задната седалка и 32 инчовия телевизор? И така има място и за него, та комплекта да ти е пълен!

Ако се знаете колко сте смешни!

Да ти дам още една идея!

Защо не сложиш на задната седалка и 32 инчовия телевизор? И така има място и за него, та комплекта да ти е пълен!

Ако се знаете колко сте смешни!

Кое му е смешното? Ти като имаш излишни 400+ лева ги давай за CAR аудио или за квото искаш там. Аз като имам излишен субуфер с 2 колони търся други начини и не ми се вижда невъзможно в край на сметка. Хейтърските ти изпълнения ако обичаш на други хора, не на мен ОК?

Не ти приляга на годините да се държиш като 16 годишно лайно.

Кое му е смешното? Ти като имаш излишни 400+ лева ги давай за CAR аудио или за квото искаш там. Аз като имам излишен субуфер с 2 колони търся други начини и не ми се вижда невъзможно в край на сметка. Хейтърските ти изпълнения ако обичаш на други хора, не на мен ОК?

Наистина е смешно. Не може да стане тази простотия дето си измислил!

Първо захранването на стъпалото е около 16 волта след като се изправи и на всичкото отгоре е и двуполярно!?!?! 

Едва ли разбираш за какво ти се говори, но е факт.

Малкия! По-полека, защото не се знае кой е лайното. След като си решил да питаш, първо помисли, а не пиши глупости да ти се смеят хората. То че не разбираш, това е ясно, но защо трябва да се и излагаш като кифладжия? И още нещо. Пишеш в тема на друг като теб.Много добре ми приляга на мен, като гледам какви келеша сте се навъдили.И научи какво е значението на думата хейтър, щото аз когато съм започнал да се занимавам с това, ти си пикаел прав под масата. Тук не е място за такива обяснения хлапак!

Наистина е смешно. Не може да стане тази простотия дето си измислил!

Първо захранването на стъпалото е около 16 волта след като се изправи и на всичкото отгоре е и двуполярно!?!?! 

Едва ли разбираш за какво ти се говори, но е факт.

Ето това е отговора, нищо сложно нали? И за твое учудване поразрових се в гугъл и донякъде разбрах какво ми казваш. Ама някои хора трябва да се заядат просто.

Не разбирам, питам... Май това беше целта на форума или се бъркам? Като не му харесва на някой въпроса ми, подминава го и толкова.

Ето това е отговора, нищо сложно нали? И за твое учудване поразрових се в гугъл и донякъде разбрах какво ми казваш. Ама някои хора трябва да се заядат просто.

Не разбирам, питам... Май това беше целта на форума или се бъркам? Като не му харесва на някои въпроса ми, подминава го и толкова.

Много се радвам, че в крайна сметка научи нещо полезно! В днешно време не останаха неразбиращи, просто е необходимо малко търпение и да се потърси. Наистина форума е за да си помагаме, но въпроси от сорта "Как да си сменя крушката в хола?" не се приемат добре и предизвикват нежелани реакции.

Поздрави и ти пожелавам успех!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.