Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

Ахам...Значи,това ще е изборът ми.Но кажете нещо за вграденото видео.Добро ли е?И кои са игрите които ще мога да играя на сравнително добри настройки(игрите които ще играя съм ги изброил по-горе)

• Отговори 62
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това е процесор предназначен за тихи системи с ниска консумация за общо ползване, а не за геймърски компютри. Идеално си пасва за таргет групата, към която е насочен. Ама ние тука искаме с трици маймуни да ловим. Е, не става.

Ниска консумация?!  :D За тихи системи с ниска консумация се взима Интел а не това чудовище. Тия АМД-та са уловка за бедните геймъри.

Ако говорехме за това щях да се съглася. 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Тия АМД-та са уловка за бедните геймъри.

Уловка?!И това,че са чудовища в какъв смисъл?Че са бързи или че гълтат много ток? 

Абе не знам каква уловка са ама система с 5600К без клок едва, 4GB RAM с вграденото видео стигна 115W измерено от контакта при игра и около 65W в idle, което си е ниска консумация както и да го погледнеш, така че не ми разправяйте врели-некипели, че били печки и незнамси какво. Печки са Булдозерите и Вишерата на AM3+

ASROCK FM2A55M-DGS BULK FM2 - 1 бр. - 85.93 лв.
ATHLON X4 750K /BOX/FM2 - 1 бр. - 141.21 лв.
4GB DDR3 1600 KINGSTON HYPERX - 1 бр. - 49.02 лв.
SAPPHIRE HD7750 1G GD5 BULK - 1 бр. - 170.87 лв.
PSU FORTRON FSP350-60APN 85+ - 1 бр. - 53.07 лв.
Обща стойност - 500.10 лв. с ДДС

Никакво APU Не може да достигне HD7750 DDR5, a ако не ти е проблем да дадеш още 30лв. за HD7770 ще е още по-добре.

• Автор

Абе не знам каква уловка са ама система с 5600К без клок едва, 4GB RAM с вграденото видео стигна 115W измерено от контакта при игра и около 65W в idle, което си е ниска консумация както и да го погледнеш, така че не ми разправяйте врели-некипели, че били печки и незнамси какво. Печки са Булдозерите и Вишерата на AM3+

SAPPHIRE HD7750 1G GD5 BULK - 1 бр. - 170.87 лв.

Обща стойност - 500.10 лв. с ДДС

Никакво APU Не може да достигне HD7750 DDR5, a ако не ти е проблем да дадеш още 30лв. за HD7770 ще е още по-добре.

Доста добро предложение.И смятам, че баща ми ще се навие :)

Още на първата страница бях дал подобно предложение. :)

ПП: Обаче дъното, което съм предложил там вече не е налично.

Редакция:

GB R777OC-1GD - 1 бр. - 215.65 лв.

Обща стойност - 495.86 лв. с ДДС

Количка.

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

• Автор

Още на първата страница бях дал подобно предложение. :)

Да, но от кошницата са изпаднали Рама и Захранването.А и при второто предложение цената е 500лв. за при теб без Рам и Захранване е 482.Но при теб е по-добрата видео карта и с нея бюджета наббъбва с 30лв. отгоре ;)

Пак си изпуснал паметта. Допий си кафето, че явно не си се разсънил още. ;)

Да, но от кошницата са изпаднали Рама и Захранването.А и при второто предложение цената е 500лв. за при теб без Рам и Захранване е 482.Но при теб е по-добрата видео карта и с нея бюджета наббъбва с 30лв. отгоре ;)

Пак си изпуснал паметта. Допий си кафето, че явно не си се разсънил още. ;)

Мхъм да, в желанието ми за по-добро видео. :D

SAPPHIRE HD7750 OC 1G GD5 BULK - 1 бр. - 182.79 лв.

Обща стойност - 512.03 лв. с ДДС

Количка.

• Автор

Мерси за предложенията :)

Но моето захранване и то е 350W.

Не е ли по-добре да си взема по-мощно от колкото да взимам същите ватове?

Мерси за предложенията :)

Но моето захранване и то е 350W.

Не е ли по-добре да си взема по-мощно от колкото да взимам същите ватове?

Колко по-мощно от предложеното ? За тази конфигурация не е необходимо мощно захранване.

Твоето е менте и няма да издържи и наполовина на натоварването на FSP-то. При захранванията далеч не всичко е ватове, а и както каза колегата, за тая система няма нужда от по-мощно, а от по-качествено. Между другото, на няколко места вече чета добри отзиви за румънските NJOY и ако имаш експериментаторски дух може да вземеш едно NJOY 400WGX 400W Passive PFC за 42лв. Според хора, които са го купували, захранването било доста тежко, а перката много тиха и са доволни. Но все пак са доста отскоро на българския пазар и още не са разпространени достатъчно, че да се знае със сигурност до колко може да се разчита на тях.

p.s.

1,6кг. е според спецификациите, което е доста добре. Недостатък е леко ниското КПД от 75%, но за тия пари - толкоз.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

• Автор

А какво е КПД?

И да,то ще е сигурно изборът ми!

А за захранването,не знам,мисля да взема NJOY-а да видя за какво става дума.Ще говоря с един компютърен(специалист) за захранването и изобщо за конфигурацията.

По-просто казано, ако захранване с КПД 75% отдава на компонентите 150W, то от контакта ще черпи 150/0,75=200W, a с по-високо КПД разхода на ел. енергия ще е по-малък. Може лесно да се сметне, че при 85% КПД и 150W консумация, от контакта ще се харчат около 176,5W. Това на практика се отразява единствено на сметката за ток, но можеш да сметнеш, че при система с ниска консумацията разликата ще е едно кафе месечно.

КПД-то на захранването е важно, защото по-високото КПД води до по-малко отделена топлина, което натоварва по-малко стабилизацията на изходните напрежения, което пък подобрява цялостната работа на захранването.

Това в случай, че захранването се натовари яко и наистина започва да грее, иначе какъв ще е проблема 350-400W захранване работещо на 30% от възможностите си. Нито ще грее, нито ще му се влоши работата, а и инженерите са изчислили охлаждането. ;)

Това в случай, че захранването се натовари яко и наистина започва да грее, иначе какъв ще е проблема 350-400W захранване работещо на 30% от възможностите си. Нито ще грее, нито ще му се влоши работата, а и инженерите са изчислили охлаждането. ;)

Работата на полупроводниците се влияе от температурата, а захранването е пълно с такива - охлаждането ги пази да не прегреят, а стабилизацията се извършва с обратна връзка, т.е. чрез вътрешен механизъм в самото захранване, който е различен от охлаждането. ;)

И кого интересува това? Пак се впускаш в някакви теории, които не са от никакво значение за крайния потребител. След като всичко работи какъв точно ще е проблема с малко по-ниско КПД? Не ми обяснявай на мен, а на човека пуснал темата, но така че да разбере какво казваш, и така че да разбере от каква полза ще е за него 5% по-високо КПД, освен че ще спести някакви 10-15лв. годишно. Или заради леко по-високите температури едно захранване със 75% КПД ще издържи 8 години, а такова с 85% 10 години е голямо предимство за второто?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.