Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптопа ми забива !

Featured Replies

Здравейте, лаптопа ми забива докато гледам филми,слушам радио,работя на AutoCad и т.н. А преди месец и половина е преинсталиран и незнам от какво може да е. Под "забива" разбирайте да гледате филм и да спре за известно време на един кадър с издаващ силен шум (дръждене) и след малко да се оправи, но с разминаване на картина и звук,а докато работя на AutoCad го прави същото,но се рестартира сам ! Лаптопа ми е Acer Aspire 5536G помагайте!!!

Здравейте, лаптопа ми забива докато гледам филми,слушам радио,работя на AutoCad и т.н. А преди месец и половина е преинсталиран и незнам от какво може да е. Под "забива" разбирайте да гледате филм и да спре за известно време на един кадър с издаващ силен шум (дръждене) и след малко да се оправи, но с разминаване на картина и звук,а докато работя на AutoCad го прави същото,но се рестартира сам ! Лаптопа ми е Acer Aspire 5536G помагайте!!!

Най-вероятно видеото прегрява.

• Автор

Незнам какви са температурите и незнам как да ги проверя. И ако прегрява видеото какво да правя се пита в задачата ?

Незнам какви са температурите и незнам как да ги проверя. И ако прегрява видеото какво да правя се пита в задачата ?

Проверяваш с AIDA  - Компютър-Датчик

Качваш температурите тук да ти кажем нормални ли са и ако не се прави профилактика, т.е. - почистване на задръстените вентилатори и отвори от прах, може и смяна на термопаста ако се налага. Ако не можеш сам в сервиз. 

• Автор

Ето температурите !

post-293453-0-51123800-1361630589_thumb.

• Автор

Някой ще ми отговори ли,защото компютъра ми трябва за проекти в университета !

Някой ще ми отговори ли,защото компютъра ми трябва за проекти в университета !

Завишени са температурите и на процесора и на видеото. Снимката под натоварване ли е? Трябва да се направи профилактика - почистване на отвори и охлаждане и евентуално смяна на термопаста. 

• Автор

Завишени са температурите и на процесора и на видеото. Снимката под натоварване ли е? Трябва да се направи профилактика - почистване на отвори и охлаждане и евентуално смяна на термопаста. 

Снимката е правена само с пусната тази програма,а за почистването уж ми го бяха продухали ама явно нищо не е станало.

Снимката е правена само с пусната тази програма,а за почистването уж ми го бяха продухали ама явно нищо не е станало.

зае*и ти тия продухвания... това е все едно да ти направят свирка... хубаво е, ама не е като пълна програма...   Ако само от аидата и притурките на десктопа ти седи процесора на 50%... не е добре. бих предположил че има и доста програмки долу в лентата... антивирусни и т.н.

• Автор

зае*и ти тия продухвания... това е все едно да ти направят свирка... хубаво е, ама не е като пълна програма...   Ако само от аидата и притурките на десктопа ти седи процесора на 50%... не е добре. бих предположил че има и доста програмки долу в лентата... антивирусни и т.н.

Само и антивирусната е пусната освен AIDA,всичко друго съм изключил в това съм сигурен !!!

Само и антивирусната е пусната освен AIDA,всичко друго съм изключил в това съм сигурен !!!

Деинсталирай Аваст и пиши каква е ситуацията.Предполагам е безплатната версия.

• Автор

Деинсталирай Аваст и пиши каква е ситуацията.Предполагам е безплатната версия.

Да безплатната е. И като я деинсталирам пак да пусна снимка с температурите ?

да, освен така сподели кога последно е почистван из основи и му е сменяна термопастата. Ако никога не е сменяна термопастата, кога е закупен лаптопа?

Да безплатната е. И като я деинсталирам пак да пусна снимка с температурите ?

Да видиме дали Аваста не товари нещо.

• Автор

да, освен така сподели кога последно е почистван из основи и му е сменяна термопастата. Ако никога не е сменяна термопастата, кога е закупен лаптопа?

Така:

1. Никога не е почистван из основи само е продухван при перката с въздух!

2. Термопастата не е сменяна и тя никога!

3. Закупен е някъде преди година и половина някъде(+/- 2-3 месеца),но точно незнам,защото съм затрил документите!

4. Преинсталиран е веднъж преди 2 месеца (заедно с продухването) точно заради този проблем,който имам все още!

Така:

1. Никога не е почистван из основи само е продухван при перката с въздух!

2. Термопастата не е сменяна и тя никога!

3. Закупен е някъде преди година и половина някъде(+/- 2-3 месеца),но точно незнам,защото съм затрил документите!

4. Преинсталиран е веднъж преди 2 месеца (заедно с продухването) точно заради този проблем,който имам все още!

Ами мисля че сам можеш да се сетиш какво трябва да се направи... ->пълно разфасоване, почистване и смяна на термопастата.

• Автор

Ами мисля че сам можеш да се сетиш какво трябва да се направи... ->пълно разфасоване, почистване и смяна на термопастата.

Аз се досетих ама там е работата,че няма да мога да го направя това,защото не разбирам почти нищо от лаптопи и ме е бъзе малко :D И затова предпочитам да го дам на някой,който разбира :) Ако може да ми посочите някой евтин сервиз или човек,който се занимава с това на сносни цени в София около Студентски град,ще съм ви много признателен !!!

При тези температури, с почистване ще паднат на ~ 50 градуса, защото почтни никой сервиз не си играе да го разглобява основно, разбирай и разглобяване на вентилатора. Цената ще е около 25-35 лева.

Малък съвет: ако го занесеш в сервиз запомни кое ти работи, кое не, а след почистването, включи го на място и виж дали всичко си работи както преди. Не се учудвай след 2 месеца градусите да ударят пак 75+.

Успех!

...само е продухван при перката с въздух!...

Нещо, което в повечето случаи носи повече вреда, отколкото полза. Явно и при теб е така.

...около Студентски град...

Христо Вакарелски №10, Данчо Христозов, за повече инфо търси в нета.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.