Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на усилвател

Featured Replies

• Автор

значи ще купя кабел и ще го затворя така както е и ще пиша как е  

за сега мн мерси за помоща  :wink12:

значи ще купя кабел и ще го затворя така както е и ще пиша как е  

за сега мн мерси за помоща  :wink12:

http://www.agawa-shop.com/kontakt-pr-spray-on-lubricating-protection-60ml-9058-603-15513-eng.html ползвай това поне. Или го отвори с разузнавателно-опознавателна цел.

• Автор

здрасти!!!!????

купих кабел за компа  и усилвателя свири добре но обаче като го намаля се чува едно бръмчене и се чудя дали да не сменя кондензаторите

вие какво ще ме посъветвате?????? 

здрасти!!!!????

купих кабел за компа  и усилвателя свири добре но обаче като го намаля се чува едно бръмчене и се чудя дали да не сменя кондензаторите

вие какво ще ме посъветвате?????? 

Опитай да смениш електролитните кондензатори на първо всеме, които се намират във захранвамето. Мисля че са 2200 микрофарада на 25 или 35 волта. И не си написал това брум ли е или шум.Прави разлика, защото ако е брум, последният прониква по "екрана" на кабела. Ако включиш само усилвателя и колоните , без включен входен кабел към усилвателя какво чуваш? Абе като питате, защо не се изразявате както трябва, а за всяко едно нещо трябва да ви подканваме на нов отговор? Хайде де, научете се .

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Това бръмчене е нормално и при мен го имаше, като е намален от компа. Аз ти препоръчвам да го купиш по качествен кабел, защото може да е от кабела. Ако не се оправи проблема с нов кабел, вземи спирт или има специялни спрейове за почистване на ел. връзки и изчисти внимателно потенциометрите на усилвателя. Успех ! : )

Аз я погледнах и прочетох всичките постове! Трябва да ти кажа, че тия момчета са изписали доста глупости освен един, който им е казал, че от това крайно стъпало няма какво повече да се изкара. А някой си така го е моднал, че почнало да свири доста прилично.По крайното стъпало няма какво да направиш. По предусилвателя - може целият да се подмени и направи така, както е написано по книгите, но не си заслужава влагането на пари и най вече труда. Разбира се, ако го умееш и го разбираш.Самото усилвателче е елементарно и струваше твърде малко пари. Затова всяка фирма прави модели в зависимост какъв усилвател ти трябва. Бившият завод за телевизори и радиоприемници се е постарал да направи нещо малко и елементарно, за малко пари а и такива бяха тогава нарежданията "ОТГОРЕ"Сега си ти на ход, за да видим какво ти е питането по въпроса и какво си разбрал от моя коментар. Виж. Електрониката не е за всеки човек. А защо аз така мисля е лесно да се досетиш. От коментарите и това, което питате, съдя кой колко е запознат с тази техника.

От такова усилвателче, не може да се очаква кой знае какво... Хубаво, сменяй играй си с него учи се... Най-вероятно ще се доразвали още....   - И, си купи нещо истинско. Знам че най-добре е без пари(на това мнение съм), ама ...

• Автор

ясно разбрах че чудеса с този усилвател не могат да станат и за това мисля само да му сменя кондензаторите (а дали да сложа по силни както са написали в др тема ???) да го почистя и колкото толкова нямам намерение да наливам пари в него 

мерси на вс

ясно разбрах че чудеса с този усилвател не могат да станат и за това мисля само да му сменя кондензаторите (а дали да сложа по силни както са написали в др тема ???) да го почистя и колкото толкова нямам намерение да наливам пари в него 

мерси на вс

Кондензатори , силни или слаби - НЕМА! Има с по-голям и по-малък капацитет. А дали да ги сложите/кондензаторите/ попитайте в "другата тема". Тука на няколко пъти Ви бе посочено всичко, та дори и за кондензаторите, но за сетен път Ви казвам, че Вие не четете нищо от написаното като препоръки. И в другата ви тема, за климатика/по- точно за вътрешното тяло/ Ви попитаха 10 човека да споменете модела на климатика, но и така и не го написахте.Помоща е взаимна човече.Помагай ни ти, за да ти помогнем.Това съм го написал не само за Вас, а и за много други, които сядат пред клавиатурата и се чудят какво да питат!

• Автор

окей тема съм я чел 3 или 4 пъти цялата сега като изключа усилвателя и се чува звук около 5 сек  това какво означава за смяна ли са кондензаторите или не?//??///????/

а и  ако са за смяна то по силни  могат ли да се сложат или същите като старите доколкото разбирам има по два конд.на канал по 2200мф на 25в и още два пак на 2200 но 35в 

окей тема съм я чел 3 или 4 пъти цялата сега като изключа усилвателя и се чува звук около 5 сек  това какво означава за смяна ли са кондензаторите или не?//??///????/

а и  ако са за смяна то по силни  могат ли да се сложат или същите като старите доколкото разбирам има по два конд.на канал по 2200мф на 25в и още два пак на 2200 но 35в 

Нищо не си чел!?!?

Сменяй ги кондензаторите със същите или с такива за същото напрежение но с по-голям капацитет и да са със същия размер за да ги побереш на платката. Смени и входните кондензатори с такива дето ти показзах. За да избегнеш шумовете вкарвани от предусилвателя и тонкоректора го изключи и си подавай директен сигнал от компютъра към крайното стъпало/"директ драйв" и за това ти писах/. Всички корекции и усилване ща правиш от компа. Само по този начин ще може да си докараш добър звук.

Знам, че и това няма да прочетеш, затова не мисля да пиша повече в тази тема!

Редактирано от AGD (преглед на промените)

Ще поспамя тука, ама stan4o007  не вярвам да направи нещо. Просто губи времето на хората тук да му дават съвети. И пише неадекватни постове. Аз, не бих го съветвал да хваща поялника или каквото и да е.

• Автор

защо така си мислите бе хора даже съм проверил цените на конд. и съм решил да го поправя до колкото мога с ваша помощ 

съжалявам че сте ме разбрали  по този начин

Ами то няма какво да се каже повече, вече се повтаря по няколко пъти, остава да хванеш поялника, ама първо е най- добре да попиташ от коя страна се хваща, че да не се изгориш ;)

• Автор

значи кондензаторите са по 1,10лв а това дето му викате 2020 е 4,80лв а доколкото за поялника знам мн добре от коя страна се държи   :)    

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.