Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ: NTFS DOS - стартиращ инсталация на Уин

Featured Replies

На bootdisk.com имаше един имеидж на дискета, от която да бутваш и да можеш да пускаш инсталацията на Уин ХП от харда, само че искаха да си платиш.

Да знаете някой линк откъдето мога да си изтегля това (или подобно нещо).

Важното е да бутна от дискетата и да си пусна инсталацията на ХП от харда.

С не всички нтфс рийдъри става.

Моля помогнете! ;)

На bootdisk.com имаше един имеидж на дискета, от която да бутваш и да можеш да пускаш инсталацията на Уин ХП от харда, само че искаха да си платиш.

Да знаете някой линк откъдето мога да си изтегля това (или подобно нещо).

Важното е да бутна от дискетата и да си пусна инсталацията на ХП от харда.

С не всички нтфс рийдъри става.

Моля помогнете!  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

1. Можеш да вземеш някакво инсталационно boot-CD на NT, 2000 и да стартираш recovery console и от там да стартираш инсталацията на XP-то ти. Ако не стане(случвало ми се е):

2. Във инсталационните CD-та на NT, 2000 и XP има директория bootdisk.Вътре се намират файлове с които можеш да си направиш boot-дискети да си стартираш компа. Не съм го пробвал до сега, но би трябвало да работи. Ако и това не тръгне:

3. Опитай ТУК. Тая програма я намерих преди малко и не знам дали ще ти свърши работа. Нямам възможност да ги изпробвам тъй като от 2 години работя изключително само на линукс, но се надявам да съм ти полезен.

• Автор
1. Можеш да вземеш някакво инсталационно boot-CD на NT, 2000 и да стартираш recovery console и от там да стартираш инсталацията на XP-то ти. Ако не стане(случвало ми се е):

2. Във инсталационните CD-та на NT, 2000 и XP има директория bootdisk.Вътре се намират файлове с които можеш да си направиш boot-дискети да си стартираш компа. Не съм го пробвал до сега, но би трябвало да работи. Ако и това не тръгне:

3. Опитай ТУК. Тая програма я намерих преди малко и не знам дали ще ти свърши работа. Нямам възможност да ги изпробвам тъй като от 2 години работя изключително само на линукс, но се надявам да съм ти полезен.

<{POST_SNAPBACK}>

Благодаря ти за вниманието

Но:

1. Не мога да си го представя как ще стане. Нали в тази конзола имаш право на достъп само до руут директорията и само това?

2. Не я открих тази папка. Би ли ми описал къде по-точно се намира?

3. Още не съм пробвал, ще я изтегля и ще видя, но ми се струва, че няма да стане, защото такива нтфс рийдъри съм теглил много, но когато пусна инсталацията от харда, ми пише, че не може да се стартира от дос режим. Трябва нещо специалн.

Благодаря ти за вниманието

Но:

1. Не мога да си го представя как ще стане. Нали в тази конзола имаш право на достъп само до руут директорията и само това?

2. Не я открих тази папка. Би ли ми описал къде по-точно се намира?

3. Още не съм пробвал, ще я изтегля и ще видя, но ми се струва, че няма да стане, защото такива нтфс рийдъри съм теглил много, но когато пусна инсталацията от харда, ми пише, че не може да се стартира от дос режим. Трябва нещо специалн.

<{POST_SNAPBACK}>

1. Така е, няма да стане.

2. Зарежи, това са boot-дискети а след тях ще ти иска задължително CD.

3. Пише ти така защото се опитваш да стартираш Setup.exe. Иди в директорията i386 и стартирай WINNT.EXE ili WINNT32.EXE. Единият от двата стартираше инстала в конзола.

Взимаш Startup дискетата от 98 (има разширител за памет и архиватор - все неща които ти увеличават шансовете за успех и удобство)добяваш файлчето за четене на НТФС (на теб ти трябва САМО и препоръчително единствено да се чете),което ти даде spica и би трябвало да стане.После трябва да задействаш setup файла в директорията I386.Все пак има риск да не стане,поради някои особености на дос и нтфс ридъра.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

После трябва да задействаш setup файла в директорията I386.

<{POST_SNAPBACK}>

Със setup не става. Нямаш си представа колко съм се мъчил като noob докато разбера, че инстала в конзола се стартира от друг файл. Но тогава нямах интернет още.

Писах setup защото бях забравил как се казва точно.Добре че ти си го казал.

Пак ще те посъветвам да се ориентираш към NTFS Reader ,защото NTFS4DOS (който може и да пише по НТФС) гълта повече памет,която е доста ограничена в DOS и може да трябва на WINNT.EXE.Разбира се може да стане и обратното.Експериментирай и "нека силата бъде с теб".

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

• Автор

Да,

със winnt.exe стана обаче иска SMART драйвери и май не може без да се форматира и става много сложно.

Питам се, толкова ли е сложно да се направи инсталация на ХП от хард? Почти невъзможно. Аби трябвало да няма проблеми.

Да,

със winnt.exe стана обаче иска SMART драйвери и май не може без да се форматира и става много сложно.

Питам се, толкова ли е сложно да се направи инсталация на ХП от хард? Почти невъзможно. Аби трябвало да няма проблеми.

<{POST_SNAPBACK}>

При някои Биос-и имаше възможност да се активира SMART-Drive или нещо от сорта. Без него веднъж инсталацията ми продължи 3-4 часа, но накрая всичко беше ОК. Да форматираш не може, само от CD-то.

интал на така наречения ghost/ например в D устроиство и го сартираш под Dos дискета или cd и след това правиш каквото си искаш няма значение Fat /Ntfs/ инстал или репер на xp -то

• Автор
интал на така наречения ghost/ например в D устроиство и го сартираш под Dos дискета или cd и след това правиш каквото си искаш няма значение Fat /Ntfs/ инстал или репер на xp -то

<{POST_SNAPBACK}>

Не те разбрах много

За Norton Ghost ли става въпрос?

Да си направя някакво изображение?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.