Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с температурата на процесора

Featured Replies

• Автор

Температурите от айдата са нормални, даже и повече от нормални.

Да, но в момента процесора е ограничен на 80%

Нищо няма да се скапе от зареждане на началните настройки на биоса. Възможно е дъното да подава високи напрежения към процесора - нещо да се е прецакало във веригите,които регулират напреженията към процесора(ако си сигурен, че не си ги променял). Аз съм с такъв процесор с боксов охладител и рядко вдига над 50 градуса.

Абсолютно сигурен съм. Преди време бях оверклоквал само видеокартата, но процесора не съм го пипал

Здравейте ,извинявам се че се натрапвам,аз съм нов тук и не съм на ясно все още,най-вероятно не мога да създавам тема !

И аз имам подобен проблем ,може ли някой да помогне,моля ви ! дъното и процесора са ми втора употреба и когато ми ги монтираха в сервиза процесора ми вдигаше висока температура ,върнах го  в сервиза и ми го оправиха .

Последно време много трудно стартираше/няколко пъти му натискам ключето отзад на захранването за да тръгне,направих преинстал и този проблем отпадна,след това започна да ми гори оптичните мишки,сега използвам такава с топче отдолу и няма проблем ! Реших и да го почистя основно като го разглобих на съставните му части,след това обаче процесора започна много да грее,много бързо вдига температурата и много бързо я сваля /на 70 градуса  се увеличават оборотите на охлаждането/таск мениджъра се вижда че нещо го товари ! тук в чата някой ме накара да измеря напрежението на захранването и то си е ок ! сега в спиид фена забелязвам че има разминаване във волтажа на  ядрата,дали пък нещо не е баран процесора ! не съм много на ясно,сега започнах да се интересувам от такива неща,извинявам се още веднъж  ! качавам и 2 снимки на които се вижда конфигурацията и една на спиид фена

Здравейте ,извинявам се че се натрапвам,аз съм нов тук и не съм на ясно все още,най-вероятно не мога да създавам тема !

И аз имам подобен проблем ,може ли някой да помогне,моля ви ! дъното и процесора са ми втора употреба и когато ми ги монтираха в сервиза процесора ми вдигаше висока температура ,върнах го  в сервиза и ми го оправиха .

Последно време много трудно стартираше/няколко пъти му натискам ключето отзад на захранването за да тръгне,направих преинстал и този проблем отпадна,след това започна да ми гори оптичните мишки,сега използвам такава с топче отдолу и няма проблем ! Реших и да го почистя основно като го разглобих на съставните му части,след това обаче процесора започна много да грее,много бързо вдига температурата и много бързо я сваля /на 70 градуса  се увеличават оборотите на охлаждането/таск мениджъра се вижда че нещо го товари ! тук в чата някой ме накара да измеря напрежението на захранването и то си е ок ! сега в спиид фена забелязвам че има разминаване във волтажа на  ядрата,дали пък нещо не е баран процесора ! не съм много на ясно,сега започнах да се интересувам от такива неща,извинявам се още веднъж  ! качавам и 2 снимки на които се вижда конфигурацията и една на спиид фена

post-335875-0-24316100-1362995952_thumb.

post-335875-0-89187600-1362995962_thumb.

Редактирано от muninos (преглед на промените)

Реших и да го почистя основно като го разглобих на съставните му части,след това обаче процесора започна много да грее,много бързо вдига температурата и много бързо я сваля /на 70 градуса  се увеличават оборотите на охлаждането/таск мениджъра се вижда че нещо го товари !

Тук си омазал нещата. Термопастата смени ли и монтира ли охлаждането както трябва?

Тук си омазал нещата. Термопастата смени ли и монтира ли охлаждането както трябва?

не,аз извадих дъното с охладителя,скоро  бях сменял пастата,на края и това все пак направих

• Автор

Мдаа разбирам. А ти като си го доунклоквал волтажи пипал ли си ? Предлагам ти да нулираш биоса и да пробваш пак.

Нулирах биоса- нещата се пооправиха, но не съвсем. Докато беше ограничен на 80% не качваше повече от 30 градуса на тест за стабилност на Аида. Реших да махна ограничението и резултатът беше че е сравнително по - добре, но не съвсем. Качва температурата доста по бавно и интересното е че само на едното ядро, което когато не е натоварено е по студено... Ето снимка от Аида:

post-257734-0-06757500-1363014298_thumb.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.