Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В дъното ли е проблема....

Featured Replies

Здравейте!!!

Имам следния проблем:  В момента в който включа захранващия кабел в компютъра и вентилаторите тръгват, дисковете завъртат/HDD/ и оптичното устройство се отваря и затваря но....до там. Няма картина, няма ОС, няма звуков сигнал от спийкъра.....Дали ми е заминало дъното или проблема е друг и е решим...!?

Всичко се случи след една смяна на захранването. После като си върнах старото захранване проблема си остана. Не виждам надути кондензатори но..... за друго не се сещам да търся.

Четох за някакви "северен мост", "южен тунел" ама нито ги знам къде се намират по дъното нито пък как изглеждат.

Ако някой се сеща за какво става дума и има някакво решение на моя проблем нека го сподели.

Благодаря ви предварително!!!

Причините могат да са много.

Най-лесното е да ресетнете биоса или с джъмпера или с махане на батерията и укъсяване на пиновете при откачен захранващ кабел. Понякога се случва забиване на биоса. 

Ако ситуацията не се промени откачете всичко от дъното оставете само дъно процесор естествено захранване и спикър. В този случай трябва да започне да пищи за памет, ако го направи гасите добавяте памет и така нататък. 

Ако не пищи вариантите са дъно или процесор не е изключено и междувременно умряло захранване. 

• Автор

Цяла нощ стоя без батерия. Още снощи окъсих пиновете. Сега няма нищо свързано, няма и нито една плочка РАМ само дъно, процесор и захранване и вентилатора на процесора разбира се.

Но още щом вкарах захранващия кабел и вентилатора тръгна..... един вид никаква промяна няма. Изобщо не се налага да натискам Пауър бутона защото тръгва само като вкарам кабела в контакта.

А да забравех да отбележа че не пищи....

• Автор

Единственото което ми направи впечатление е че единн чип пече много. Пари почти веднага след включването. Не знам дали е южен или северен мост но няма охладител и е по-далече от процесора. Другия който е до процесора си е с охладител. Пече си без никаква включена приферия..... само процесор и нищо друго  :questions::mad:

Не сте казали модела на дъното за да видим кое е това където грее.

След като производителя го е оставил без охлаждане значи не би трябвало да е толкова горещ. Високата температура може да се причинява от друг умрял компонент вграден лан аудио и т.н.

Това че не издава никакъв звук навежда на мисълта че дъното е умряло. А спикър има ли ?

• Автор

Дъното е: N2U400-A rev 1.0 motherboard

Повече инфо за дъното може да намерите тук:

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=380&CategoryID=1&MenuID=24&LanID=0

или ако вие намерите някъде другаде.

Спийкър си има разбира се иначе нямаше да очаквам звук....

post-170234-0-84915300-1363627616_thumb.

Редактирано от cliffburton (преглед на промените)

Преди 3 дни някъде попаднах на такъв случай - същия :) и проблема се оказа в дъното.Бъди сигурен ,че дъното е заминало ..

• Автор

Както и предполагах най-вероятно дъното си е отишло.  Пък и не ми се занимава с него при положение че е толкова неясно.... Поне да имаше нещо видимо от което да се захване човек пък то.... нищо.

Благодаря на всички които се отзоваха!!!

Единственото което ми направи впечатление е че единн чип пече много. Пари почти веднага след включването. Не знам дали е южен или северен мост но няма охладител и е по-далече от процесора. Другия който е до процесора си е с охладител. Пече си без никаква включена приферия..... само процесор и нищо друго  :questions::mad:

Откачи всички кабелчета от фронт панела и го пусни с укъсяване на пиновете за пауър.

• Автор

Не става....
Откачил съм ги но щом включа в мрежата /щепсала в контакта/ и тръгва вентилатора на процесора без да давам на късо както са извадени.

Ако си запознат по-добре ми кажи как да запоя 4 кондензатора на едно друго дъно. На дъното няма означения кое е (+) и (-) а има едни кръгчета които са наполовина запълнени в бяло а другата половина само контур. Едната половина трябва да е минус но коя....!?

Нещо като на картинката която прикачвам. (Това на снимката не е моето дъно а само пример)

post-170234-0-14398000-1363889069_thumb.

Редактирано от cliffburton (преглед на промените)

Ако си запознат по-добре ми кажи как да запоя 4 кондензатора на едно друго дъно. На дъното няма означения кое е (+) и (-) а има едни кръгчета които са наполовина запълнени в бяло а другата половина само контур. Едната половина трябва да е минус но коя....!?

Погледни другите кондензатори по дъното как са ориентирани.

• Автор

Разбрах че празното полукръгче е (+), а запълненото полукръгче е () на кондензатора...  :clap:

Утре като се наспя започвам запояването.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.