Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

corsair hydro h40 или Cooler Master Seidon WATER 120m

Featured Replies

Та карам направо - Кое е по-добро ? corsair hydro h40 или CM SEIDON 120M WATER

• Отговори 54
  • Прегледи 3,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

За тези пари по-добре си вземи хубаво въздушно охлаждане. (примерно Noctua NH-D14)

• Автор

За тези пари по-добре си вземи хубаво въздушно охлаждане. (примерно Noctua NH-D14)

кутията ми няма да го позволи

Seidon-a.

Мерси за обърнатото внимание :)

Други мнения ?

H40 е доста стар модел от най-ниския клас с алуминиев блок(не гледай снимката в emag) и е на нивото на среден клас въздушни охладители. Може би на нивото на CM Hyper 212 EVO, така че няма какво да го коментираме. Даже и H60 не е нищо особено и е зле за парите си.

• Автор

H40 е доста стар модел от най-ниския клас с алуминиев блок(не гледай снимката в emag) и е на нивото на среден клас въздушни охладители. Може би на нивото на CM Hyper 212 EVO, така че няма какво да го коментираме. Даже и H60 не е нищо особено и е зле за парите си.

Да знам,че е по-стар модел ,но не знаех,че е с аломиниев блок :) Така,че е решено CM :) Благодаря отново

Ако ти се дават още малко пари - Н60, новата ревизия (2013). С 5 години гаранция и подобрен дизайн. Аз съм с него и съм доволен, макар че от към производителност може още да се желае, но за тия пари, толкова.

• Автор

Mмм.. не им се дават повече пари , а и гледам ,че CM seidon - са нови. Имам и още 1 въпрос , може би много глупав ,но все пак - Това е водно охлаждане , по пътя на логиката в маркучите има течност , та въпроса ми е - Тази течност свършва ли ? Тоест трябва ли да се долива примерно през няколко месеца ?

• Автор

Между другото (въпроса не ми е за тази тема) как е по-добре - 3 вентилатора да изкарват и 2 да вкарват въздуха или обратно 3 да вкарват и 2 да изкарват ? (или няма особенно значение) Защото мисля да сложа на задния панел и горния 3 вентилатора да изкарват въздух , апък отпред и на станичния капак да сложа по 1 (общо 2) вентилатора да вкарват (като предния е 140мм) Кутията ми е: CM Elite 430

Най - общо казано вкарваният студен въздух трябва да е равен на изкараният топъл. В смисъл такъв, че ако имаш примерно 2 вентилатора, които вкарват свеж въздух, трябва да имаш и 2 вентилатора, които изкарват топлия въздух за да може да се постиге равномерен въздушен поток в кутията.

• Автор

Най - общо казано вкарваният студен въздух трябва да е равен на изкараният топъл. В смисъл такъв, че ако имаш примерно 2 вентилатора, които вкарват свеж въздух, трябва да имаш и 2 вентилатора, които изкарват топлия въздух за да може да се постиге равномерен въздушен поток в кутията.

В момента , както и повечето от нас разполагащи с CM 430 са със 2 вкарващи (отпред и отстрани) и 1 изкарващ (отзад) и държа много добри температури. Но сега ще взема CM SEIDON 120M и ще ми станат с по 2 вкарващи и 2 изкарващи - до тук добре ,но идва моя проблем - То е ,че искам да вкарам леко зелено в кутията и искам да сложа този: COOLER MASTER Fan 120mm Silent Green LED , ето тук е проблема ,че искам да го сложа отгоре , но отгоре ако го сложа ще трябва да изкарва въздух (тоест ще станат 3 изкарващи) , а аз предпочитам да вкарва въздух - тоест трябва да го сложа до захранването (доло) ,но аз искам да е горе :Д .....

Ми хубаво де, махни единия,който изкарва и сложи този на негово място, а онзи който си махнал го слагаш отпред (да вкарва). Няма ли да стане така ?

• Автор

Ми хубаво де, махни единия,който изкарва и сложи този на негово място, а онзи който си махнал го слагаш отпред (да вкарва). Няма ли да стане така ?

Отпред си има - вкарва, отстрани си има - вкарва , отзад ще е вентилатора от водното охлаждане CM SEIDON 120M - изкарва , а този който в момента е отзад ще отиде горе да изкарва въздух.Тоест ще станат 4 вентилатора - 2 вкарват и 2 изкарват (всички са със сини диоди , без този на водното - тоест 3 броя със сини диоди) и искам да сложа още 1 - имам място доло и горе

Ми има и друг вариант - купуващ още един,който ще сложиш долу, а този зеления слагаш горе и ще стане 3 вкарващи + 3 изкарващи. Друга врътка,която можеш да направиш е да сложиш зеления отзад,но ти не искаш така,а искаш да е горе,така че за да стане твоето или ще бъде 3 изкарващи + 2 вкарващи , или 3 изкарващи + 3 вкарващи. Друго сега не мога да се сетя как да стане.

• Автор

Ми има и друг вариант - купуващ още един,който ще сложиш долу, а този зеления слагаш горе и ще стане 3 вкарващи + 3 изкарващи. Друга врътка,която можеш да направиш е да сложиш зеления отзад,но ти не искаш така,а искаш да е горе,така че за да стане твоето или ще бъде 3 изкарващи + 2 вкарващи , или 3 изкарващи + 3 вкарващи. Друго сега не мога да се сетя как да стане.

Отзад е водното охлаждане бе човек ... (тоест бъдещето) CM SEIDON 120M (което ще купя таз или другата седмица)

• Автор

Този на водното е нормално да вкарва.

аз ще го сложа отпред като този човек:

. Значи вмомента имам 3 вентилатора - 1 отпред , 1 отстрани и 1 отзад. Така - този отзад дето е ще го кача горе , а на негово място ще сложа водното. Всичко друго си остава така и искам да сложа още 1 вентилатор.След което ще снимам и ще ви покажа крайния резултат в темата за модинг на компютрите :)
  • Автор

След размисъл: Смятам ,че така ще е най-добре:

http://prikachi.com/images.php?images/652/6028652w.jpg
(Съжалявам . но е прекалено голяма и немога да я вместя тук)

Сините стрелки вкарват - червените изкарват

Отгоре 1-ния ще вкарва , другия изкарва. Направих го така с идеята , най-задния да вкарва студен въздух на този , който същевременно ще изкарва и ще охлажда радиатора на водното охлаждане.Другия до него само ще изкарва и отпред и отстрани ще вкарват.Та какво ще кажете така ?

Тествай и виж как е, само по диаграми не става. Аз лично я разкарах тая кутия, понеже като сложих водното и температурата на останалите компоненти (дисковете) се покачи, а мястото за допълнителни вентилатори е малко. Между другото, горе няма да успееш да вместиш два вентилатора, ако сложиш водното отзад. 

• Автор

Тествай и виж как е, само по диаграми не става. Аз лично я разкарах тая кутия, понеже като сложих водното и температурата на останалите компоненти (дисковете) се покачи, а мястото за допълнителни вентилатори е малко. Между другото, горе няма да успееш да вместиш два вентилатора, ако сложиш водното отзад. 

ще ги вместя аз :D ама това се чудя - да взема или да не взема още 1 вентилатор ... (ако не се вмести горе ще го сложа доло... pp: Абе ще сложа 1 горе (общо 2 с водното да изкарват въздуха) ,а този който ще купя сега със CM SEIDON ще го сложа срещу захранването - доло , да вкарва възух.Ако така не се получат хубави температури ще ги въртя по всякакви начили (вкаращи/изкарващи) докато им намеря точните положения :) поне лесно се сменят/обръщат/махат :D

Редактирано от Andrey_96 (преглед на промените)

ще ги вместя аз :D ама това се чудя - да взема или да не взема още 1 вентилатор ... (ако не се вмести горе ще го сложа доло...

pp: Абе ще сложа 1 горе (общо 2 с водното да изкарват въздуха) ,а този който ще купя сега със CM SEIDON ще го сложа срещу захранването - доло , да вкарва възух.Ако така не се получат хубави температури ще ги въртя по всякакви начили (вкаращи/изкарващи) докато им намеря точните положения :) поне лесно се сменят/обръщат/махат :D

Здрасти!

Виждам, искате да направите добър въздушен поток във кутията. Има два варианта според мене, Та по-въпрос направих едно изображение, да видя как ще се получи, горе долу и излиза, ето така:

Стрелки: във червено, изкарват топлия въздух, със сини стрелки, вкарват свеж такъв!

Публикувано изображение

Нека вентилатора на водното охлаждане да не вкарва въздух, тъй или иначе ще става топло във кутията. Но пък не пречи и да вкарва на вътре, освен ако тези отгоре не изкарват топлия въздух! И мисля че ако тези отгоре вкарват свеж въздух ще има много прах. А това което сте направили, за вентилаторите отгоре едни да вкарва другия да изкарва, просто няма да има никакъв баланс от този въздушен поток! Всъщност забравих да отбележа че една част свеж въздух влиза и от мястото където е CD-то, та най добре тези отгоре да изкарват, пък ако греша някой да ме поправи ! Дано съм помогнал!? :)

Поздрави!

• Автор

Здрасти!

Виждам, искате да направите добър въздушен поток във кутията. Има два варианта според мене, Та по-въпрос направих едно изображение, да видя как ще се получи, горе долу и излиза, ето така:

Стрелки: във червено, изкарват топлия въздух, със сини стрелки, вкарват свеж такъв!

Публикувано изображение

Нека вентилатора на водното охлаждане да не вкарва въздух, тъй или иначе ще става топло във кутията. Но пък не пречи и да вкарва на вътре, освен ако тези отгоре не изкарват топлия въздух! И мисля че ако тези отгоре вкарват свеж въздух ще има много прах. А това което сте направили, за вентилаторите отгоре едни да вкарва другия да изкарва, просто няма да има никакъв баланс от този въздушен поток! Всъщност забравих да отбележа че една част свеж въздух влиза и от мястото където е CD-то, та най добре тези отгоре да изкарват, пък ако греша някой да ме поправи ! Дано съм помогнал!? :)

Поздрави

Да определено Сейдона съм го решил да изкарва вентилатора. Долу-горе въпросите ми се въртят в един главен въпрос. ВАРИАНТ 1 - Дали горните два , задно с сейдона да изкарват въздух и предния и страничния да вкарват (тоест 3 изкарващи и 2 вкарващи) или ВАРИАНТ 2 сейдона и 1 отгоре да изкарват и долу (пред захранването) в страни (прозрачния капак) и отпред вентилатори да вкарват (3 вкарващи и 2 изкарващи) (което не ми се иска ,защото искам вентилаторите да са горе ... :D). Но пък ако колегата Петко К се окаже прав и сейдона да пречи да се сложат горе 2 вентилатора това значи,че ще престъпя с 2-рия вариант - С по 1 вентилатор горе и доло

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.