Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със зареждане на Убунто

Featured Replies

Днес ми пристигнаха дисковете с Убунто 5.10 едно лайв ЦД и едно ЦД за инсталация, на десктопа ми тръгват и инсталирвам без проблем, но на лаптопа и двата диска след като започнат да зареждат под ДОС буквите на екрана са супер размазани и нищо не се чете. Не мога да си го обясня на какво се дължи това, да не би да трябва да се направят някакви настройки на БИОСа. Ако някой има идея защо не мога да подкарам Убунто на лаптопа моля да сподели, параметрите са ми в границите на нормалното(предполагам) 512 РАМ , 1,8 гхц Атлон, 30 гб хард, 64мб видео карта.

Пробвай долу да напишеш срещу BOOT: linux vga=791 така инсталацията ще се пусне на 1024х768.

• Автор

Много ти благодаря, оправи се точно както ти каза. Още веднъж благодаря.

• 3 седмици по-късно...

Абе и аз имам същия проблем ама не е на лаптоп ами си ми е на домашния комп. Направих това, което си написал zeit X обаче работата стана наполовина?!?!?!? Появи ми се некъв екран адски размазан и почти нищо не се вижда и резолюцията е супер скапана!!! Мишката не ми се вижда но като цъкна с десния бутон излиза менюто но е много размазано и почти не се чете?!?!?!?

• 1 месец по-късно...

Здравейте, пиша ви от операционната система, която може би ще ми замести win-a : ubuntu !

Такаа, инсталирах си nvdia-та си и си пуснах нета през pptp, Дотук добре, но като се опитам да направя следното напр.

sudo apt-get install gstreamer0.8-plugins

..ми излизат съобщения от рода на:

.............

W: Couldn't stat source package list http://security.ubuntu.com hoary-security/universe Packages (/var/lib/apt/lists/security.ubuntu.com_ubuntu_dists_hoary-security_universe_binary-i386_Packages) - stat (2 No such file or directory)

...и не става. Добавих файловите хранилища във файла /etc/apt/sources.list включително и реда :

# James Cameron's PPTP GUI packaging

deb http://quozl.netrek.org/pptp/pptpconfig ./

....но ъпдейтването не се получава!!! :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.