Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация - помощ

Featured Replies

Може и да отделиш още някой лев и да вземеш нещо такова:

MSI B75MA-E33, socket 1155

Intel® Core™ i5-3470 3200MHz, IvyBridge, 6MB, socket 1155, Box

Kingmax 4GB, DDR3, 1600MHz, CL9, 1.5V

Sapphire AMD Radeon HD 7850, 1024MB, GDDR5, 256bit, HDMI, PCI-E, DVI-D

Thermaltake Litepower, 450W

Общо 809лв. с безплатна доставка!

То като погледнеш останалите предложения има доста в ценовия диапазон 760-770лв. към които като пребавиш доставката то цената ще дойде почети колкото това предложение!

Редактирано от playalistic (преглед на промените)

• Автор

По-добре е но FX процесорите се възползват повече от честотата на паметта за разлика от sandy/ivy и мисля,че е по-добре да е с 1600mhz памет а резолюцията ви е нисичка за това предложих 1GB версията и смени дъното с това - http://nikem-bg.net/computer-components/GB-970A-DS3---AMD970--AM3- че не видях горното не поддържа над 1333 и е доста дървено като цяло.

Значи сигурно ще остане така:

Обща стойност - 759.29 лв. с ДДС

П.П. За в бъдеще коя кутия бихте препоръчали?

Редактирано от Strafee (преглед на промените)

Като сложиш и 30лв. за доставка , според мен не си заслужава за 20лв. да изтървеш значително по-бързия процесор!

Тоя FX-4100 е стар и бавен, и не си заслужава да се купува. По-добре да се ползва за сега стария хард и временно, и старата кутия, а по-късно да се купят качествена кутия и голям диск.

MSI B75MA-E33 92.69

Core™ i3 3220 205.64

2 броя Kingmax 4GB, DDR3, 1600MHz, CL9, 1.5V 44.9х2 - 89.98

Sapphire AMD Radeon HD 7850, 1024MB 284.39

Enermax ENP450AGT серия NAXN, 450W 69.74

Всичко 747,44лв. с безплатна доставка.

Това е доста по-добър вариант от хилавия FX-4100, а ако 809лв. не са ти невъзможна сума, направо вземай предложението на playalistic.

• Автор

Като сложиш и 30лв. за доставка , според мен не си заслужава за 20лв. да изтървеш значително по-бързия процесор!

Тоя FX-4100 е стар и бавен, и не си заслужава да се купува. По-добре да се ползва за сега стария хард и временно, и старата кутия, а по-късно да се купят качествена кутия и голям диск.

MSI B75MA-E33 92.69

Core™ i3 3220 205.64

2 броя Kingmax 4GB, DDR3, 1600MHz, CL9, 1.5V 44.9х2 - 89.98

Sapphire AMD Radeon HD 7850, 1024MB 284.39

Enermax ENP450AGT серия NAXN, 450W 69.74

Всичко 747,44лв. с безплатна доставка.

Това е доста по-добър вариант от хилавия FX-4100, а ако 809лв. не са ти невъзможна сума, направо вземай предложението на playalistic.

800 лв. са доста защото конфигурацията ще се купува от местен магазин и цените вероятно ще по високи. Максимума ми е 750 лв. А i3-ката ме притеснява да не се задъхва от игри като Planetside 2 защото има 2 ядра по 3.3 GHz, но не знам аз не разбирам много-много.

800 лв. са доста защото конфигурацията ще се купува от местен магазин и цените вероятно ще по високи. Максимума ми е 750 лв. А i3-ката ме притеснява да не се задъхва от игри като Planetside 2 защото има 2 ядра по 3.3 GHz, но не знам аз не разбирам много-много.

В "местния" магазин тия неща ще ти излязат с 10-15% надценка спрямо това което ви предлат колегите спестете един месец от бирата и цигарите (ако пушите) и вземете предложенето с i5 то е най-добро в случая и най-добре се оползотворява бюджета. :)

• Автор

В "местния" магазин тия неща ще ти излязат с 10-15% надценка спрямо това което ви предлагат колегите спестете един месец от бирата и цигарите (ако пушите) и вземете предложението с i5 то е най-добро в случая и най-добре се оползотворява бюджета. :)

i5? Извинявам се но не мога да намеря конфигурация с i5 в тази тема. Може би греша или имаше предвид i3?

Може и да отделиш още някой лев и да вземеш нещо такова:

MSI B75MA-E33, socket 1155

Intel® Core™ i5-3470 3200MHz, IvyBridge, 6MB, socket 1155, Box

Kingmax 4GB, DDR3, 1600MHz, CL9, 1.5V

Sapphire AMD Radeon HD 7850, 1024MB, GDDR5, 256bit, HDMI, PCI-E, DVI-D

Thermaltake Litepower, 450W

Общо 809лв. с безплатна доставка!

То като погледнеш останалите предложения има доста в ценовия диапазон 760-770лв. към които като пребавиш доставката то цената ще дойде почети колкото това предложение!

Eто го предложението с i5 :)

Авторът на темата,разходете се до магазина,с някоя от примерните конфигурации,които вече имате тук.Кажете да ви сглобят конфигурацията и сравнете цените.Също така,добре ще е да кажете какво в крайна сметка сте решил да купите.

• Автор

Авторът на темата,разходете се до магазина,с някоя от примерните конфигурации,които вече имате тук.Кажете да ви сглобят конфигурацията и сравнете цените.Също така,добре ще е да кажете какво в крайна сметка сте решил да купите.

Тази i5 ми идва скъпа. Най вероятно ще взема нещо с по-нов FX или Phenom II. Oще не съм избрал точно какво (приемам предложения).

Тази i5 ми идва скъпа. Най вероятно ще взема нещо с по-нов FX или Phenom II. Oще не съм избрал точно какво (приемам предложения).

Приятел , идея след идея ти идват за процесори ,но все по лоши избираш... phenom-ите са доста по-стари и от fx-4100 ... най-добре ще е и3+7850!

• Автор

Приятел , идея след идея ти идват за процесори ,но все по лоши избираш... phenom-ите са доста по-стари и от fx-4100 ... най-добре ще е и3+7850!

Знам, че Phenom-а е по зле от FX но бюджета ми е доста зле и не знам на какво мога да се надявам. i3-ката ме притеснява, че е дву-ядрена затова искам FX или Phenom. Може би 4130 ще е по-добре?

Ако искаш евтин и актуален четири ядрен се насочи към с.FM2. Имам предвид чистите 740 и 750К без вградено видео.  

Количка - Аз лично бих изчакал за 7790 но и така става. Остават 100 лв. та може да вземеш 7850 или повече рам ако ти се харчат. 

Или комбинация от двете ако вземеш една плочка от 8ГБ вместо кит и стандартния 1ГБ модел на 7850. Варианти много ако държиш да изхарчиш парите.

post-2333-0-19675200-1364309086_thumb.jp

пс. Понеже зачекнахте темата 4100/4130 също е старо поколение. ;)

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Не и като производителност при новите игри. Нито като цена заради вградената графика. А и без нея пак би държал по-висока цена.  Иначе е с по-ниско TDP за това не споря.

• Автор

Ако искаш евтин и актуален четири ядрен се насочи към с.FM2. Имам предвид чистите 740 и 750К без вградено видео.  

Количка - Аз лично бих изчакал за 7790 но и така става. Остават 100 лв. та може да вземеш 7850 или повече рам ако ти се харчат. 

Или комбинация от двете ако вземеш една плочка от 8ГБ вместо кит и стандартния 1ГБ модел на 7850. Варианти много ако държиш да изхарчиш парите.

Публикувано изображениеPC653G.jpg

пс. Понеже зачекнахте темата 4100/4130 също е старо поколение. ;)

Преглеждайки ревютата на този 750k видях, че един Phenom 965 е само с 17 лв. по-скъп и доста по-добър в игрите. Ще мога ли да направя една конфигурация с него или дори FX-4300 (не ме убивайте защото отново предлагам FX просто видях, че този е доста по-нов.) и евентуално 7790 като излезе до 700-720 лв. или да чакам Richland и от тях да търся нещо подобно на този 750k?

С Phenom-а успях да измисля това:

Съвместими и балансирани ли са частите? Знам, че Phenom-а е стар но за тези пари по-добро не виждам освен  предложеното 750k което не ми вдъхва доверие.

Другия вариант който можах да измисля с FX 4300 е:

Редактирано от Strafee (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.