Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Видях се в чудо с този компютър

Featured Replies

Моля ако някой мойе да ми обясни за какво става дума,ето накратко проблема при рестартиране на компа било то при спиране на тока или ръчно тъпият компютър губи по някой системен фаил и не иска да зреди windows-a и през ден трябва да го преинсталирам :nono: и другото което забелязах при поредната преинсталация че имам голям лош сектор в директорията кадето е windows-a 4062к диска ли е за хвърляне или ......

дайте съвет че ми омразна през ден да преинсталирам направо ме е страх да го спра sad.gif

Решение на проблема!

Една от най-честите причини за появяването на bad sectory е честия рестарт.

Веднъж появил се бад сектор трудно се оправя.

Ето ти едно просто решение.

Пускаш сканиране на харда и намираш къде са повредените сектори.

Разделяш харда на части , така че повредените сектори да са на едно или няколко места.

Тези части от харда ги оставясх не активни и работиш само с другите.

Преди време имах проблем с рестартирането ,

и нисто не пмогна да се оправи, накрая се

оказа, че в първите 50 МБ имам bad sektor.

Разделих харда като първата част я оставих 100 МБ

оставих я не активна и инсталирах Windows на следващата и вече 3 год. никакви проблеми.

М/у другото какава марка ти е харда?

Поне като преинсталираш, го прави с куик, а не с фул формат (това за следващия хард който ще си вземеш :nono: ). Тези 45 или 48 градуса, не бъди сигурен, че в действителност са толкова, иначе не ми се струват много. Междувременно, можеш да използваш някое Linux LiveCD например Knoppix за офис работа и интернет.

Maxtor

Добре вижте сега, аз понеже нямам голям опит с тези Досове Мосове, моля да ми обесниш magicman това как се прави "Пускаш сканиране на харда и намираш къде са повредените сектори."

и после как да го разделя на части?

Maxtor

Добре вижте сега, аз понеже нямам голям опит с тези Досове Мосове, моля да ми обесниш magicman това как се прави "Пускаш сканиране на харда и намираш къде са повредените сектори."

и после как да го разделя на части?

Мисля, че по-добрия вариант е да му направиш формат на ниско ниво със системна дискета на макстор. След това е много малко вероятно да имаш лоши сектори, но е време да мислиш за нов хард.

Мисля, че по-добрия вариант е да му направиш формат на ниско ниво със системна дискета на макстор. След това е много малко вероятно да имаш лоши сектори, но е време да мислиш за нов хард.

какво ще рече ниско ниво?

какво ще рече ниско ниво?

Ще рече от страницата на макстор да изтеглиш фирмен инструмент за форматиране на диска на ниско ниво наречен Low level format.Някои програми правят и мапване (от английската дума картографиране).

Format C: e форматиране на високо ниво.

При ниско ниво цари един мит, че диска се "дерял", че се съсипвал, че това се явява като крайна и нежелателна мярка.Нищо подобно.При ниско ниво се пренаписват таблиците маркирали участъците с лоши сектори.Още в завода дисковете излизат с лоши.Просто и до ден днешен не съществува технология или марка произвеждащи дискове с 100% свободни от лоши.Те се маркират и главата просто ги подминава.Естествено има и невидим запас обем за бъдещи появи на лоши.Лошите биват физически или логически.Логическите се лекуват, като секторите се пренамагнитват с подобни програми.Физическите са вследствие на наранени повърхности и лошото е, че те се разрастват от разлетени частици.Излекуван подобен диск става само като помощен.

Лекувай го и си купи сурвачка, или пиши още сега писмо на дядо Коледа.

Ще рече от страницата на макстор да изтеглиш фирмен инструмент за форматиране на диска на ниско ниво наречен Low level format.Някои програми правят и мапване (от английската дума картографиране).

Format C: e форматиране на високо ниво.

При ниско ниво цари един мит, че диска се "дерял", че се съсипвал, че това се явява като крайна и нежелателна мярка.Нищо подобно.При ниско ниво се пренаписват таблиците маркирали участъците с лоши сектори.Още в завода дисковете излизат с лоши.Просто и до ден днешен не съществува технология или марка произвеждащи дискове с 100% свободни от лоши.Те се маркират и главата просто ги подминава.Естествено има и невидим запас обем за бъдещи появи на лоши.Лошите биват физически или логически.Логическите се лекуват, като секторите се пренамагнитват с подобни програми.Физическите са вследствие на наранени повърхности и лошото е, че те се разрастват от разлетени частици.Излекуван подобен диск става само като помощен.

Лекувай го и си купи сурвачка, или пиши още сега писмо на дядо Коледа.

Да, направих всичко това, диска ми беше 40гб а сега е 31гб проверих какво направи тази програма, изчистил е само 50% от бад сектори другите си стоят все осще :)

Моля ако някой мойе да ми обясни за какво става дума,ето накратко проблема при рестартиране на компа било то при спиране на тока или ръчно тъпият компютър губи по някой системен фаил и не иска да зреди windows-a и през ден трябва да го преинсталирам :) и другото което забелязах при поредната преинсталация че имам голям лош сектор в директорията кадето е windows-a 4062к диска ли е за хвърляне или ......

дайте съвет че ми омразна през ден да преинсталирам направо ме е страх да го спра sad.gif

Значи правиш следното,

пускаш скан диск и установяваш че лошите сектори, са например в началото

и средата.

Правиш формат С, след това с Partitiom magic, разделяш диска на части,

като форматираш само тези части в които нямаш лоши сектори (от сащата програма)

Когато тези части са неактивни, Windows ги прескача.

Така ти се намал

Моля ако някой мойе да ми обясни за какво става дума,ето накратко проблема при рестартиране на компа било то при спиране на тока или ръчно тъпият компютър губи по някой системен фаил и не иска да зреди windows-a и през ден трябва да го преинсталирам ;) и другото което забелязах при поредната преинсталация че имам голям лош сектор в директорията кадето е windows-a 4062к диска ли е за хвърляне или ......

Значи правиш следното,

пускаш скан диск и установяваш че лошите сектори, са например в началото

и средата.

Правиш формат С, след това с Partitiom magic, разделяш диска на части,

като форматираш само тези части в които нямаш лоши сектори (от сащата програма)

Когато тези части са неактивни, Windows ги прескача.

Така ти се намалява обема на харда, но лошите сектори не се увеличават.

Според мен ако има ценна информация по добре недей рискува и си вземи нов хардиск. След като е само на 1 година провери дали не е гаранционен и върви да ти го сменят. По принцип след като веднъж започнат да излизат лоши сектори, нямаш никаква гаранция че няма да се увеличат в някакъв момент.

Да, направих всичко това, диска ми беше 40гб а сега е 31гб проверих какво направи тази програма, изчистил е само 50% от бад сектори другите си стоят все осще :lol6:

Aко диска ти е гаранционен - направо бягай да ти го сменят. При лоши сектори са длъжни да го направят.

По мое мнение, една или повече глави докосват повърхността на магнититния дисков пакет, което е недопустимо при HDD. Причините са най-често удар, но може и да е фабричен дефект в механиката, който да се проявява чак сега. Така че, колкото и да форматираш и поправяш сектори, ще цъфтят нови лоши сектори. Спасявай си важната информация и сменяй диска както казват колегите! Дано да е гаранционен. :clap:

За да стане номера (е ако няма нищо важно, като данни разбира се) приложи метода на невролога:

1) За по-кротки клиенти - увива се в нещо по-меко (хавлиена кърпа върши работа) и се удря в твърда повърхност (и паркетът и мозайката са подходящи такива);

2) За по-мазохисти трябва гумен чук и повече удари по диска.

бтв - твърдят, че споменаването на близките роднини на производителя и на дистрибутора по време на горните операции понякога помагало.

Абе не помага на едно старо WD Caviar 3GB HDD Refrigerator 1.41 му бая 2 седмици и ги изхвърлих (и диска и програмата).

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.