Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за гледане на Full HD и 3D филми на TV

Featured Replies

АМД е оптималния вариант ако държиш на 3D. Ако ставаше дума просто за 1080p може да се вземе Интел не за друго а заради по-ниското TDP.

И внимавай с дънната платка понеже забелязах предложения без HDMI изход, както и такова само с един такъв. Ще има ли вързан монитор или ще се ползва само ТВ?

Asrock FM2A85X Extreme4-M е и с трите вида изходи и по-добро аудио от по-скъпото на GB. Второто може и да е по-добро за клок но не и за мултимедия та е излишно да се харчат повече пари.

До 750 лв. може да се вземе 5800К което е с максималното възможно видео, 2х4GB рам на 2400MHz, 1TB хард, микро кутията на FD и едно 450W Njoy.

Общо взето идеалния вариант щом няма да е просто "домашно кино" а ще се ползва като компютър.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Ккаво нети хареса в амд конфигурациите които с вграденото видео дават по добра производитленост отколкото видеото на интел на както решиш ?

Не че не ми харесват, просто не съм много на ясно и за това попитах за мнение

АМД е оптималния вариант ако държиш на 3D. Ако ставаше дума просто за 1080p може да се вземе Интел не за друго а заради по-ниското TDP.

И внимавай с дънната платка понеже забелязах предложения без HDMI изход, както и такова само с един такъв. Ще има ли вързан монитор или ще се ползва само ТВ?

Asrock FM2A85X Extreme4-M е и с трите вида изходи и по-добро аудио от по-скъпото на GB. Второто може и да е по-добро за клок но не и за мултимедия та е излишно да се харчат повече пари.

До 750 лв. може да се вземе 5800К което е с максималното възможно видео, 2х4GB рам на 2400MHz, 1TB хард, микро кутията на FD и едно 450W Njoy.

Общо взето идеалния вариант щом няма да е просто "домашно кино" а ще се ползва като компютър.

Благодарско, Naruto ... да, основно държа на 3D както и да се ползвакато компютър с монитор

Принципно двата по-скъпи варианта с ХД4000 които предлага saentist би трябвало да ти свършат работа но

са без рам и хард като гледам та си прави сметка колко пари ще излезнат общо и какво получаваш в замяна.

Един десктоп с ХД4000 и подходящо дъно ще ти излезе 55 лв. по-евтино от съответния максимум при АМД но е по-слаб и като видео и като процесор.

Оскъпяването идва от паметта. Причината да я сложа е че увеличава още повече производителността на и без това по-доброто видео. Иначе излиза същите пари.  

Intel vs AMD

пс. И двете дънни платки са с трите вида изходи и съответно Realtek ALC892. Разликата е че АМД-то подлежи на клок ако сложа подобна (No-K) за Интел цената ще се изравни. 

Между другото има и по-евтини Интели а причината да сложа точно този е че е най-евтиния модел с максималната графика. При другите е орязана. 

• Автор

Принципно двата по-скъпи варианта с ХД4000 които предлага saentist би трябвало да ти свършат работа но

са без рам и хард като гледам та си прави сметка колко пари ще излезнат общо и какво получаваш в замяна.

Един десктоп с ХД4000 и подходящо дъно ще ти излезе 55 лв. по-евтино от съответния максимум при АМД но е по-слаб и като видео и като процесор.

Оскъпяването идва от паметта. Причината да я сложа е че увеличава още повече производителността на и без това по-доброто видео. Иначе излиза същите пари.  

Intel vs AMD

пс. И двете дънни платки са с трите вида изходи и съответно Realtek ALC892. Разликата е че АМД-то подлежи на клок ако сложа подобна (No-K) за Интел цената ще се изравни. 

Мерси много ангажираноста и наистина АМД-то ми се струва по-добро и на добри пари. Поздрави :)

Уау за мултимедия вече предлагаме памет на 2400Mhz. Naruto ти много ги обичаш тези захранвания на Radio Njoy :) Ама колко са качествени един бог знае . Все още не намирам ревюта за тях .

Това е свободна страна и никой не може да ме задължи да предложа 330W китайско захранване за повече пари заради марка при наличието на по-изгодна алтернатива.

Така че тия фенщини по Корсар и КМ ги избивайте някъде другаде. А човека ясно подчерта че купува компютър а не "домашно кино" и му предлагам оптималното.

Нарича се цена-качество-производителност ако не е ясно. Нито от по-скъпото захранване печели нещо нито от по-скъпия процесор на Интел. Тъкмо обратното е!

И не ми трябва ревю за да съм сигурен че захранването е напълно достатъчно за конфигурацията. Ако ще се реже производителността заради скъпи захранвания 

има Thermaltake 430W и Seasonic 360W които са по-добър избор.

Щом ги смяташ за добри захранвания предлагай си ги .

Не си ли противоречиш , като говориш за цена-качество-производителност , а му предлагаш.

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 2400Mhz 1.65V -161.56 лв.

Абсолютно излишно. И ram - DDR3 1600Mhz ще му върши същата работа , но за по малко пари !

Редактирано от mititaki (преглед на промените)

Не виждам как си противореча като му предлагам оптималното? Щях да го правя ако му предлагах точно 1600Mhz. Иначе и 1333Mhz ще си работи не е в това въпроса.

Дал съм му примерни конфигурации на Интел и АМД с максималното вградено видео и подходящи дънни платки че да няма проблеми за около 750 лв.

Споменал съм и че може да изравни цената ако вземе рам на 1600Mhz но няма да му върши същата работа както твърдиш. Лесно може да го провериш. 

От там нататък купувача си прави сметките аз бях достатъчно изчерпателен.

пс. Между другото новите би трябвало вече да са налични за поръчки и юни месец ще е пуснат за продажба A10-6800K който ще е с още по-добро видео. 

Та ако няма да се купува веднага може да се има предвид че след два месеца ще има и по-добър вариант за с.FM2.

Наруто, със захранванията изобщо не си наясно и пишеш невярни неща. Ето ти снимка на 600W NJOY отвътре:

Публикувано изображение

Виж маркировката на трафа - ERL-35(според google цена на едро на 500бр. 0.35$)  и ако ти се занимава свали pdf-чето за ERL35 от тук - http://www.tmpco.com...ent.aspx?pid=47 и виж на колко вата е рейтнато. Ако не ти се занимава да ти кажа - 400W Output power, ама това му е макса, а предполагам че при 350W ще работи без проблем. Та се чудя от къде румънците са извадили тия 200W допълнителна мощност. Другите работи , като Teapo кондензаторите и липсата на някои елементи няма какво да ги коментираме. Иначе Coolermaster и Corsair били китайци. Недей да подвеждаш хората които не разбират, че току виж някой ти се вързал на измишльотините. В една друга тема ти давах линкове към ревюта на CM и Corsair - потърси и прочети. И що мислиш, че NJOY не ги правят в Китай?  Не се заяждам и нямам нищо лично към теб, а към написаните глупости. Просто не отричай известните марки и не пиши празни думи без доказателства. Написаното не етикета не е критерий нито за качество, нито за мощност. NJOY са добър избор(поне по-добър от конкурентните FSP) за бюджетна конфигурация, каквато се търси в случая, но да казваш, че са по-добри, дори и от най-ниския клас Corsair е чиста глупост, без извинение. Ако бяха рейтнали това 600W захранване за 450W и съответно 450W модел за 350W, да не им надуват чак толкова цените и т.н. щеше да е друго, ама 600W за 90лв. в природата няма как да съществува

Иначе за конфигурацията. Какво значи "няма да се играят тежки игри" ? Какви са игрите, които ще се играят, че да знаем има ли смисъл от отделна видеокарта, или и вградената ще свърши работа? За 750лв. все пак бих заложил на отделна видеокарта, щом изобщо се споменават игри:

Публикувано изображение

Количка.

Това ще е по-производително от всяко APU, ако ще на 5800К и DDR3 3000 да му сложиш. 4GB RAM са предостатъчно за целите, а по-голям хард за HTPC е по-добре.

Ето моето предложение след време при нужда ще си вземете още 4 гб рам...

ASUS F2A55-M LK2 PLUS /FM2

ATHLON X4 740 /BOX/FM2

4GB DDR3 1600 A-DATA PRO

500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB

SAPPHIRE HD7770 GHZ Edition 1G GD5

PSU FORTRON FSP400-60APN 85+

CM ELITE 335U BLACK NO/PSU

Обща стойност - 747.68 лв. с ДДС

Айде да се повторя ,че като гледам с тия APU-тa така се заспорихте,че не се обръща внимание на другите предложения...

Людмилe това което казах е че 600W NJOY е на цената на 430W Corsair (12V = 336W). За мен то е по-изгодната покупка и никой не може да ме убеди в обратното.

Сам казваш че при 350W ще работи без проблеми та не виждам такъв освен ако не смяташ да купиш GTX690 и захранване за 90 лв.?

А по-слабия модел го сравнявах с 400W фсп и КМ елит които са на подобна цена (65 лв.) та не извъртай думите ми. А и в темата се търси нещо с вгр. видео та коментарите са излишни. 

Людмилe това което казах е че 600W NJOY е на цената на 430W Corsair (12V = 336W). За мен то е по-изгодната покупка и никой не може да ме убеди в обратното.

Сам казваш че при 350W ще работи без проблеми та не виждам такъв освен ако не смяташ да купиш GTX690 и захранване за 90 лв.?

А по-слабия модел го сравнявах с 400W фсп и КМ елит които са на подобна цена (65 лв.) та не извъртай думите ми. А и в темата се търси нещо с вгр. видео та коментарите са излишни. 

Той Людмил е наблегнал на това как изглеждат отвътре.Интересното е,че ти твърдо избираш производител,който те лъже.И при този бюджет да сложиш толкова скъпа памет!

Това е свободна страна и никой не може да ме задължи да предложа 330W китайско захранване за повече пари заради марка при наличието на по-изгодна алтернатива.

Така че тия фенщини по Корсар и КМ ги избивайте някъде другаде.

Не съм извъртал нищо.

Добре е някой с достъп до осцилоскоп да направи тестове на някое от тия NJOY ,че сигурно 10-тина теми стана се спори за тях ...

• Автор

Авторът на темата от София ли е?

Не, не съм, но имам много приятели в София.Защо,имаш нещо в предвид?

Наруто, със захранванията изобщо не си наясно и пишеш невярни неща. Ето ти снимка на 600W NJOY отвътре:

Публикувано изображение

Виж маркировката на трафа - ERL-35(според google цена на едро на 500бр. 0.35$)  и ако ти се занимава свали pdf-чето за ERL35 от тук - http://www.tmpco.com...ent.aspx?pid=47 и виж на колко вата е рейтнато. Ако не ти се занимава да ти кажа - 400W Output power, ама това му е макса, а предполагам че при 350W ще работи без проблем. Та се чудя от къде румънците са извадили тия 200W допълнителна мощност. Другите работи , като Teapo кондензаторите и липсата на някои елементи няма какво да ги коментираме. Иначе Coolermaster и Corsair били китайци. Недей да подвеждаш хората които не разбират, че току виж някой ти се вързал на измишльотините. В една друга тема ти давах линкове към ревюта на CM и Corsair - потърси и прочети. И що мислиш, че NJOY не ги правят в Китай?  Не се заяждам и нямам нищо лично към теб, а към написаните глупости. Просто не отричай известните марки и не пиши празни думи без доказателства. Написаното не етикета не е критерий нито за качество, нито за мощност. NJOY са добър избор(поне по-добър от конкурентните FSP) за бюджетна конфигурация, каквато се търси в случая, но да казваш, че са по-добри, дори и от най-ниския клас Corsair е чиста глупост, без извинение. Ако бяха рейтнали това 600W захранване за 450W и съответно 450W модел за 350W, да не им надуват чак толкова цените и т.н. щеше да е друго, ама 600W за 90лв. в природата няма как да съществува

Иначе за конфигурацията. Какво значи "няма да се играят тежки игри" ? Какви са игрите, които ще се играят, че да знаем има ли смисъл от отделна видеокарта, или и вградената ще свърши работа? За 750лв. все пак бих заложил на отделна видеокарта, щом изобщо се споменават игри:

Публикувано изображение

Количка.

Това ще е по-производително от всяко APU, ако ще на 5800К и DDR3 3000 да му сложиш. 4GB RAM са предостатъчно за целите, а по-голям хард за HTPC е по-добре.

Хич не съм фен на игрите, от време на време може да покарам някоя кола или да се пусна в стратегия за удоволствие ... но човек никога не знае какъв акъл ще му дойде  ... смяташ че е добре да има по-голям хард?

Аз от прочетеното , не разбрах защо се цели да се вмъкне отделно видео в конфигурацията , като изискванията на автора са такива , че и едно вградено видео с добър процесор ще му стигнат за целите!

Парите са достатъчни за 750лв. може да вземеш наистина качествена система , все пак ако желаеш цената да е по-ниска може да се реже от частите!

За мен тези 750лв. бих избрал следната конфигурация:

GIGABYTE F2A85XM-D3H, AMD A85X, DDR III 1866/1600/1333/1066, VGA, DVI, HDMI, FM2

AMD A8-5600K X4 Quad Core, HD 7560D, 3.60GHz, FM2

ADATA 4GB DDR III 1600G XPG v1.0

SEAGATE 1000GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1000DM003

COOLER MASTER Silent Pro M2 420W

FRACTAL DESIGN Core 3000 USB3.0, BLACK, w/o PSU

Щото ще има по-добра производителност за същите пари, а и все пак "от време на време може да покарам някоя кола или да се пусна в стратегия за удоволствие" не е съвсем без гейминг. Просто цената на 5800К e прекалено висока и за същите пари 740(750К)+7750 ще даде доста по-добра производителност в 3D игрите, колкото и рядко да се играят, а за да покаже наистина добра производителност вграденото видео си трябва поне 1866 памет и то в двуканален режим, иначе е на нивото на HD6570 с бавна DDR3.  А 5600К си е бая слабичък,. Последно сглабях подобна конфигурация с 5600К и 2х2ГБ 1600, и на 1920х1080 на low повечето игри едвам докарват 15-20fps, при което е невъзможно да се играе нормално.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.