Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на TP-Link TL-WR841N

Featured Replies

Може да пробваш да сканираш с inssider и да се убедиш за най-празния канал, на който да пуснеш рутера. За сигнала: Пробвай да въртиш антените и да обновиш WiFi драйвера на лаптопа да последния. И аз съм гледал за т.нар WiFi booster, но не съм пробвал. Може да опиташ да си направиш примерно този

@capnemo - Човек се учи от грешките си

Програмата тръгна на лаптопа :) Сега на кой канал да пусна рутера ? Ето снимка 

Публикувано изображение

2 канал се оказа най-добър най-много падна до -62dbm нормално си държеше -59dbm а максимално -57dbm 

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

На V8 инсталирах r21286 от 15.04.2013г. и засега нямам проблеми със стабилността или покритието, т.е. работи изрядно. Опитвам се да му настроя безжичната да се управлява по разписание чрез команди в Cron:

0 6,16 * * 1,2,3,4,5 ifconfig ath0 up; iwconfig ath0 txpower 200 8,22 * * 1,2,3,4,5 ifconfig ath0 down; iwconfig ath0 txpower off

ifconfig ath0 down; iwconfig ath0 txpower off успешно изключва радиото на Atheros-а, но проблем се оказва включването му след това - поне при мен се оправя чак след рестарт или apply-ване на някакви други настройки из GUI на DD-WRT.

Някой от вас правил ли е успешна такава настройка на този или друг Atheros-базиран рутер с DD-WRT ? Очаквам предложения !

Редактирано от Phoenix.bg (преглед на промените)

На V8 инсталирах r21286 от 15.04.2013г. и засега нямам проблеми със стабилността или покритието, т.е. работи изрядно. Опитвам се да му настроя безжичната да се управлява по разписание чрез команди в Cron:

0 6,16 * * 1,2,3,4,5 ifconfig ath0 up; iwconfig ath0 txpower 200 8,22 * * 1,2,3,4,5 ifconfig ath0 down; iwconfig ath0 txpower off

ifconfig ath0 down; iwconfig ath0 txpower off успешно изключва радиото на Atheros-а, но проблем се оказва включването му след това - поне при мен се оправя чак след рестарт или apply-ване на някакви други настройки из GUI на DD-WRT.

Някой от вас правил ли е успешна такава настройка на този или друг Atheros-базиран рутер с DD-WRT ? Очаквам предложения !

А през какъв интервал от време го изключваш ?

Редактирано от tux (преглед на промените)

Ръчно, веднъж настроен не ми се налага да го рестартирам, защото просто не забива:

post-31872-0-70484700-1366549876_thumb.p При активно сваляне на торенти, както през кабелна връзка, така и през WiFi N клиенти и процесор над 30мин на 100% - не забива и поддържа 40Mbps при реална подавана на WAN входа от доставчика 50Mbps! Отделно съм настроил QoS за bittorrent на най-нисък приоритет (Bulk - The bulk class is only allocated bandwidth when the remaining classes are idle. Use this class for P2P services and downloading services like FTP).

В настройката на Cron задавам WiFi радиото да е включено сутрин от 6 до 8 и вечер и от 16 до 22 часа за делничните дни понеделник - петък. Нещо не ми се получават нещата с него, след последните записани от мен промени и ребуут през панела, изобщо не изпълнява командите в Cron и радиото стои винаги включено. Съмняваме, че има някакъв бъг, но за сега все още разглеждам варианти. При ръчно въвеждане на командите в Administration > Commands изпълнява успешно тази за изключване, но не и другата за включване! Това да го намерим как да става, другото е въпрос на време и коректен build.

Порбвай за вдигането това вместо твоя ред в крона

ifconfig ath0 down && iwconfig ath0 txpower auto && ifconfig ath0 up

В статуса на самия рутер с твоята команда се показва като включено радиото, но нито лаптоп, нито смартфон може да го засече, освен ако не се рестартира. Накрая може и до това да опра - да правя рестарт след като включвам излъчването. Не е особено "елегантно" ама трябва да проработи някак. Плюс това е хубаво от време на дреме да се прави по някой ребуут :)

А когато не ползваш крон и събориш картата и антента ръчно и после с вдигането има ли проблем?

А когато не ползваш крон и събориш картата и антента ръчно и после с вдигането има ли проблем?

Да, точно това имам предвид. Принципно приема коректно командата, записва я в RAM, а после прочита настройките от EEPROM и дефакто не отразява промяната до следващия "nvram commit" (не препоръчително) или ребуут. Затова се спрях на второто и вече имам работещ вариант, въпреки компромиса с рестартирането който направих:

0 6,16 * * 1,2,3,4,5 root ifconfig ath0 up; root iwconfig ath0 txpower 201 6,16 * * 1,2,3,4,5 root reboot0 8,22 * * 1,2,3,4,5 root ifconfig ath0 down; root iwconfig ath0 txpower off

Включва радиото в 6 сутринта и минута след това рестартира. Изключва радиото в 8 сутринта.

Включва радиото в 16 следобед и минута след това рестартира. Изключва радиото в 22 вечерта.

Това е работещ вариант, но като недостатък ще посоча че е нужно да се рестартира след разрешаване на излъчването!

Намерих още 1 бъг на този фърмуер> NAT Loopback-a при всички актуални build-ове е бъгнат и скоро няма да го оправят, но ръчно е лесно да се "фиксира" с кратък запис в iptables - link

Благодаря на всички отзовали се !  Засега няма да го човъркам повече, целта е постигната :)

Спред мен трябва да добавиш едно логически И && смисъл ifconfig ath0 up && iwconfig ath0 txpower 20 #Демек да изпълни втората команда ако първата е успешна

Пробвах с "&&" но няма промяна. След спиране и после включване, радиото продължава да спи, а аз "без радио не мога"... затова оставам на варианта с рестартите. След една година ще пробвам с някой нов build - може и да фикснат проблема до тогава !

Да

Е ами то тогава след като събориш картата трябва да извикаш dhcpcd за да докара нета :)Виж какво малко нещо написах ако искаш може да го ползваш за вдигането и да викаш срипта от крона за включване.

#!/bin/bashpinga="$(ping -c 1 google.bg | wc -l)"  #Когато няма нет ping връща нулаiface=ath0dhp=/var/run/dhcpcd-*                   #Когато е стариран dhcp трябва да премахнем пид-аif [ "$pinga" -eq 0 ]; then	    ifconfig "$iface"  up && rm -rf "$dhp" &&  iwconfig "$iface" txpower 20 && dhcpcd "$iface"fi

Ето и за изключване .

#!/bin/bashpinga="$(ping -c 1 google.bg | wc -l)" iface=ath0dhp=/var/run/dhcpcd-* if [ "$pinga" -ne 0 ]; then	    ifconfig "$iface"  down &&  iwconfig "$iface" txpower offfi

Редактирано от tux (преглед на промените)

tux, благодаря ти много за помощта но това е достатъчно. В моя случай нямам проблем с DHCP и настройките на безжичните клиенти след включване на мрежата, а просто самата мрежа "не разбира, че вече е включена"! При сканиране със inSSIDER не се вижда никакъв SSID респективно излъчване от този рутер - както писах одеве трябва да се отрази някаква промяна (може и никаква) със nvram commit или просто 1 рестарт и нещата се оправят. Дори и да изключим изобщо DHCP от сметките и заложа единствено на ръчни настройки навсякъде - няма промяна, вече съм пробвал.

Благодаря още веднъж.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.