Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с фотоапарат Samsung и закупуване на нов фотоапарат

Featured Replies

Здравейте! :) Имам фотоапарат Samsung S730, който е на около пет години (да, знам, че не е малко време, но точно сега не съм предвиждала покупката на нов). Преди два дни си правеше снимките много добре, не е имало проблеми. Но вчера, снимките, които направих бяла бели, почти нищо не се виждаше и отделно са и на хоризонтални линии. :(

Иначе клиповете си ги прави, без никакви такива "ефекти". Четох, че проблема може да е в лентов кабел... Прикачила съм и снимка, за да се види страхотното качество на снимките. :(

post-337065-0-73123600-1365319788_thumb.

Колко би струвал ремонтът на подобен проблем? Ако някой знае или е има подобен проблем, моля да ми сподели. :help wanted2: И вторият въпрос е :

разполагам с малък бюджет (до около 150-160 лв) и явно ще трябва да се купува нов - за тази скромна сума, бих искала да прави добри снимки  и да не прави много проблеми... Какъв апарат бихте ми препоръчали? Коя марка е по-добра и се счита, че уж не дава много дефекти (макар че щом е китайско и за толкова малко пари, няма как да няма проблеми, колкото и да ми се иска)? Хубав ден! :)

Здравейте!

Най-добре го дайте на сервиз,или разгледайте ето тук!

Успех! ;)

Редактирано от terorDrEaM (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за отговора! :)

Ще проуча и въпросът със сервизите как стои, но мисля, че е по-добре да си купя нов. Знам, че със сервиза може би ще излезе пак по-евтино, отколкото да си купувам нов, но като ги знам сервизите как всичко оправят и като го вземеш, и пак не работи, май е по-добре да спестя някой други лев и някой друг нерв. :(

Това е често срещан проблем. Може да е лентово кабелче, но може и да се е скапала матрицата. В единия случай ремонтът е лесен и евтин, във втория - сложен и финансово неоправдан.

С точност могат да ти кажат единствено в сервиза.

Ако ще купуваш нов - за 160 лв няма голяма разлика какво ще е. Все пак бих ти предложил Canon.

Здравейте! :)

Имам фотоапарат Samsung S730, който е на около пет години (да, знам, че не е малко време, но точно сега не съм предвиждала покупката на нов). Преди два дни си правеше снимките много добре, не е имало проблеми. Но вчера, снимките, които направих бяла бели, почти нищо не се виждаше и отделно са и на хоризонтални линии. :(

Иначе клиповете си ги прави, без никакви такива "ефекти". Четох, че проблема може да е в лентов кабел...

Прикачила съм и снимка, за да се види страхотното качество на снимките. :(

Публикувано изображениеS7302663.JPG

Щом клиповете стават без проблем има голяма вероятност да е от настройките.Прикачената снимка,може да се получи от объркани настройки.Пробвай да рестартираш фабричните настройки на фотоапарата.Иначе по втория въпрос за 150-160 евро има възможност да се купи малко по-добър фотоапарат.

• Автор

Благодаря за отговорите! :) Няколко пъти рестартирах апарата, форматирах картата и пак проблема си го има, не се оправи. Когато правя снимки в по-тъмно помещение, така да се каже, снимките не са бели - вижда се изображението, но пък са на черти и са леко замъглени. А когато са на слънчева светлина - нищо не се вижда, както е и на снимката. Клиповете са си добре, в тях проблем няма. Ще го занеса в един сервиз и ако проблемът не е толкова сериозен и би могъл да се оправи ще е добре, но в противен случай ще се купува нов... :(

Благодаря за отговорите! :) Няколко пъти рестартирах апарата, форматирах картата и пак проблема си го има, не се оправи. Когато правя снимки в по-тъмно помещение, така да се каже, снимките не са бели - вижда се изображението, но пък са на черти и са леко замъглени. А когато са на слънчева светлина - нищо не се вижда, както е и на снимката. Клиповете са си добре, в тях проблем няма. Ще го занеса в един сервиз и ако проблемът не е толкова сериозен и би могъл да се оправи ще е добре, но в противен случай ще се купува нов... :(

Какво е вашето разбиране за рестартиране на фотоапарата?

• Автор

Не е точно рестартиране, не съм се изразила правилно. Избирах функцията reset, която според упътването е функция за нулиране. Но така или иначе каквото и да натискам (което няма да се случи) нищо няма да се оправи.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.