Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помогнете, проблем с php

Featured Replies

Здравейте, не знам дали заглавието е точно както трябва но все пак...

и така наскоро си платих за изработка на уеб сайт (php) и имам и админ панел, сега искам да си преместя всичко в друг хостинг, направил съм си архив на всичко в хостинг панела + всичко от mysql базата данни, но не знам като го преместя къде ще се намира админ панела, на какъв адрес защото в случая с сайта който са ми направили е на определен адрес, ако го преместя как ще мога да вляза в него?

Само да кажа за обичайните които не пишат по темите ми а ми пишат някакви глупости, да си спестяват глупостите!

Ще трябва пак да си извикаш човек, който да го направи, за да не направиш грешка.

• Автор

Ще трябва пак да си извикаш човек, който да го направи, за да не направиш грешка.

Ясно, а тук от форума дали ще има някой да ми го направи, ако трябва ще си платя определена сума : )

Ясно, а тук от форума дали ще има някой да ми го направи, ако трябва ще си платя определена сума : )

Този, който то го е правил не се ли наема с това нещо. Имай в предвид, че когато си правиш сайт винаги трябва да имаш средства и за поддръжка.

Ето ти един илюстративен пример:

//сегашен сайт:'http://www.somesite.com/admin.php'//бъдещ сайт:'http://www.anothersite.org/admin.php'

Има един тънък момент, че ако е използванo директно изписване на абсолютния път на адресите в скрипта, това ще трябва да се редактира.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

Ето ти един илюстративен пример:

//сегашен сайт:'http://www.somesite.com/admin.php'//бъдещ сайт:'http://www.anothersite.org/admin.php'

Има един тънък момент, че ако е използванo директно изписване на абсолютния път на адресите в скрипта, това ще трябва да се редактира.

Здрасти и на теб, писах ти съобщение ако може там да ти задам някои въпроси, благодаря! : )

Добре де, домейна нали няма да се променя а само хостинга? Ако е така, трябва само да пренасочите  ДНС-та  на новия хостинг към вашия домейн, и сайта и админ панела ще ви се отваря както досега.

• Автор

Добре де, домейна нали няма да се променя а само хостинга? Ако е така, трябва само да пренасочите  ДНС-та  на новия хостинг към вашия домейн, и сайта и админ панела ще ви се отваря както досега.

Всъщност и домейна ще се промени :)

В такъв случай, както е отбелязъл gothicrock, трябва да се проверят адресите как са написани, абсолютно или относително. Най-лесно ще стане да разархивирате сайта на компютъра си и с някоя програма, която търси вътре в документите да пуснете едно търсене за абсолютен път на изписване на адреса. Ако намери нещо, го замествате с новия адрес, абсолютен или относителен, ако са повече от едно ги замесвате пакетно, за да избегнете дълго ровене и загуба на време. След това архивирате и качвате на хостинга, пренасочвате си ДНС-та, и би трябвало да работи.

Ако сайта е написан както трябва, не би трябвало да има написани абсолютни пътища в скриптовете за вътрешните страници.

В такъв случай, както е отбелязъл gothicrock, трябва да се проверят адресите как са написани, абсолютно или относително. Най-лесно ще стане да разархивирате сайта на компютъра си и с някоя програма, която търси вътре в документите да пуснете едно търсене за абсолютен път на изписване на адреса. Ако намери нещо, го замествате с новия адрес, абсолютен или относителен, ако са повече от едно ги замесвате пакетно, за да избегнете дълго ровене и загуба на време. След това архивирате и качвате на хостинга, пренасочвате си ДНС-та, и би трябвало да работи.

Ако сайта е написан както трябва, не би трябвало да има написани абсолютни пътища в скриптовете за вътрешните страници.

Не пишете изцепки. В PHP има константи за целта, има и глобален масив сървър, който върши същата работа. Нюанса между тях е ако е ползван симлинк от админа на хоста кое ще е за предпочитане.

Само криворък уеб-мастър хардкорва името, иначе преносимостта от хост на хост пада в реката заедно с коня и каруцата.

Нека автора на темата да  качи сайта на новото място и ако има сконфуз да търси помощ.

"В PHP има константи", "глобален масив сървър" 

Те половината "Уеб Мастъри" не знаят за какво иде реч, ти искаш от обикновен потребител, дето някой му взел парите и го зарязъл, да знае за какво говориш. Разбира се може да качи сайта да го свърже с базата и да види какво ще стане, но щом има съмнения относно кода, по-добре е първо да го провери, да го поправи ако има нужда, и тогава да го качи, така ще спести време и нерви.

• Автор

Те половината "Уеб Мастъри" не знаят за какво иде реч, ти искаш от обикновен потребител, дето някой му взел парите и го зарязъл, да знае за какво говориш. Разбира се може да качи сайта да го свърже с базата и да види какво ще стане, но щом има съмнения относно кода, по-добре е първо да го провери, да го поправи ако има нужда, и тогава да го качи, така ще спести време и нерви.

Значи качих всичко, имортирах базата данни и ето това ми излиза сега:

[*]Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)

Значи качих всичко, имортирах базата данни и ето това ми излиза сега:

• Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)

Старата ви база имаше ли парола за потребителя?

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Старата ви база имаше ли парола за потребителя?

Да

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.