Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Как да си поискам парите за рисунка


Препоръчан отговор

Завършил съм средно образование преди 3 години в техникум и сега изучавам изобразително изкуство. Та от въпросният техникум сега са ми дадоха 2 задачи свързани с празници и рисуване, които са си доста трудоемки (при положение че съм ангажиран и от университета отделно).. и достигнах до извода че ако аз не поискам заплащане за труда, те няма да ми предложат. Та въпроса ми е как точно да поискам пари от директорката защото не ми се иска да е само за едното "мерси" или да ме представят на празника. Благодаря предварително.. ще има кюфтета ;) !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отказваш поръчката щото си зает и готово.

Ако не се сети сама да ти предложи пари с цел да се навиеш все пак да им свършиш работа, заначи минаваш леко с дипломатично лъжене за заетост. И не могат да те изкарат някой печелбар, който само гледа да изкара някой лев от бедно училище.

 

Пък то тава рисунките в днешно време не струват пари, щото може със софуер да се правят и да се напечатат после. От снимка правиш рисунка за нула време с няколко кликания с мишката. 

А и не може в целия техникум да няма деца които да не могат те да нарисуват нещо, чрез прекопирване.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако не способен да си поискаш парите сега,в бъдеще ще умреш от глад.Не му мисли много и стига са се възползвали вече от хората да им работят за едното мерси.Кумунизма си отиде преди много време й кажи на директорката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз си го представям така: 
Отиваш ти при директора и му казваш:
-Господин директор, нямам време да направя рисунката на време, а и сме в криза...
и директора ще ти каже:
-Добре, ще питам баща ми: (  :lol6: )

Отива директора при баща му и му казва:
Директора: - Тате, дай пари! 
Баща му: - За какво? 
Директора: - За презервативи. 
Баща му: - Не давам. Искам внуци

Хуахаухаухуаухаухау

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разговор с директорката му е майката.

Но като цяло, образователната система е най-лошото място, откъдето човек може да вземе пари за интелектуалния си труд, та ако не ти се прави, просто зарежи тази работа.

 

PS: И още нещо. По мои наблюдения, когато нещо, което по принцип се заплаща добре, го правиш евтино или за без пари, обикновено тези, за които го правиш, впоследствие все за нещо са недоволни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И не само това,ами и тези които се занимават професионално с това страдат,защото има хора,които ще го направят безплатно.Т.е.не се цени труда им.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...