Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Oхлаждане до 60лв

Featured Replies

Здравейте търся си някакво добро охлаждане за клок до 60лв.

Процесора е FX-6100 и искам да го сложа на 4,5 сега е на 4 с бокса но не ми харесват градусите макс 60-63 градуса(преди даржеше по малко ама сега се е задръстил с прах).

Еми вапроса е ясен искам да ми предложите максимално хубаво охлаждане до цена 60лв макс 70.

Даже ако може и за по малко пари ще е още по-добре :D.

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

Избери си един от тези, който ще си паснат със размерите на кутията:

CM GEMINII M4 LOWP HEATPIPE - ниско профилен.

CM HYPER 212 EVO

CM HYPER 412S 

Поздрави и успех в избора!

• Автор

Значи кой от тия 212Evo.Geminiii M4   е по добър като охладител не ми пука дали е тих сегашния бучи кат прахусмокачка на 4100 оборота .

• Автор

Ако 212 Evo влиза във кутията е по-добрия вариант! 

Поздрави!

Ми мисля че влиза кутията е Daotech X9.

Съвет смени кутията ще се даде положителен евект на всички части ! Аз се замислям да сменя кутията и да сложа нов охладител че този боксовия е пълната трагедия !

Тази кутия е с ширина от 170мм, а височината на хипера е 160мм, ще стане охладителят при условие, че го няма страничния капак!

• Автор

Тази кутия е с ширина от 170мм, а височината на хипера е 160мм, ще стане охладителят при условие, че го няма страничния капак!

Аха ясно значи ще ходя или на нова кутия или на нископрофилни кулари.

Колега няма как да поставиш CM Evo 212 в кутия,като твоята.Виж размерите на кутията ,широчина 170мм.,размера на охладителя е 159мм височина.Трябва да поставиш нископрофилно охлаждане или да смениш кутията,която ползваш.Тази е твърде малка и няма добър въздушен поток,което от своя страна води и до по-високи температури на компонентите.

Редактирано от Ross Atanasov (преглед на промените)

Най-добре си вземи кутия , а след това мисли за охладител!

Ето ти 2 предложения за кутии , които се различават единствено по-външния вид!

Кутия Colorful Raynor Fighting

Кутия Colorful Raynor Tower

Кутиите Даотех са отскоро на българския пазар и ми се струва че скоро си поръчвал конфигурация , за мен ако не си гонил някакъв нисък бюджет до стотинка си допуснал голяма грешка като си взел това подобие на "кутия"!

• Автор

Най-добре си вземи кутия , а след това мисли за охладител!

Ето ти 2 предложения за кутии , които се различават единствено по-външния вид!

Кутия Colorful Raynor Fighting

Кутия Colorful Raynor Tower

Кутиите Даотех са отскоро на българския пазар и ми се струва че скоро си поръчвал конфигурация , за мен ако не си гонил някакъв нисък бюджет до стотинка си допуснал голяма грешка като си взел това подобие на "кутия"!

Ми гоних найстина мн нисак бюджет. Пък можех и да отделя малко пари но си бях помислил че кутията няма голямо значение но сега разбрах че  има а пък немога да е държа отворена защото имам куче и то ще ми изде кабелите :D.

В момента процесора е клокнат до 4Ghz  и основната причина да искаш смяна на охлаждането са температурите,които те притесняват или гониш тези 4,5 Ghz на всяка цена ?

Е както предложих по-горе се ориентирай от някой от двата модела ... за цената си са може би най-добрите на бг пазара! Имат фан контролер и имат място да се скрият кабелите , за разлика от масовите продавани на КМ и Термалтейк до 100-тина лева. Още по-хубавото в случея , че си от Пловдив , няма да плащаш излишни доставки и ще може да ги видиш на живо и да избереш, тази която ти допада!

• Автор

В момента процесора е клокнат до 4Ghz  и основната причина да искаш смяна на охлаждането са температурите,които те притесняват или гониш тези 4,5 Ghz на всяка цена ?

Mи по скоро температурите.

Е както предложих по-горе се ориентирай от някой от двата модела ... за цената си са може би най-добрите на бг пазара! Имат фан контролер и имат място да се скрият кабелите , за разлика от масовите продавани на КМ и Термалтейк до 100-тина лева. Още по-хубавото в случея , че си от Пловдив , няма да плащаш излишни доставки и ще може да ги видиш на живо и да избереш, тази която ти допада!

Mи ще спестя още 20тина лева и може да купя някоя от кутиите.

Или тази кутия. Но незнам дали е хубава.

Колегата playalistic ти даде много добра насока,какви са опциите.Или смяна на кутията или охлаждането.Най-удачно е да спестиш финанси и избери прилична кутия с добър въздушен поток.Разгледай повече ревюта защото евтините модели на Cooler Master,Thermaltake не са с добър мениджмънт на кабелите.

Mи по скоро температурите.

Mи ще спестя още 20тина лева и може да купя някоя от кутиите.

Или тази кутия. Но незнам дали е хубава.

Лично за мен е по-добре да вземеш някоя от тези които предложих! Точно този модел не съм разглеждал , но гледах ревю на тази която е за 60лв. в ерата(която ми изглежда доста сходна с тази) , малки размери(ако след време решиш да слагаш оладител то 212евото няма да се побере) , могат да се монтират само 3 вента единия от които с размер 80мм , другите 120мм, единственото хубаво беше, че пак предлагаха доста място за кабелите! За това смея да твърдя , че е по-добре да вземеш по-скъпата , после да нямаш главоболия защо не мога да сложа този охладител! Поздрави!
  • Автор

Лично за мен е по-добре да вземеш някоя от тези които предложих! Точно този модел не съм разглеждал , но гледах ревю на тази която е за 60лв. в ерата(която ми изглежда доста сходна с тази) , малки размери(ако след време решиш да слагаш оладител то 212евото няма да се побере) , могат да се монтират само 3 вента единия от които с размер 80мм , другите 120мм, единственото хубаво беше, че пак предлагаха доста място за кабелите! За това смея да твърдя , че е по-добре да вземеш по-скъпата , после да нямаш главоболия защо не мога да сложа този охладител! Поздрави!

Добе ще събера още 20-30лв и можеби ще взема някоя от онези кутий мерси за помощта.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.