Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Dell E6410 - покупка на старо (впечатления)

Featured Replies

Здравейте,

Решил съм да сменям моята ретро машина Dell Latitude D410, която и до ден днешен е железна, но вече сериозно ми малеят параметрите й. Насочил съм се към нещо подобно  от бизнес класа. Ползвам предимно като Desktop за основен компютър, интернет и мултимедия. От време на време разнасям. Игрите не са ми приоритет.

Заглеждам оферта за Dell Latitude E6410 със следните параметри:

Дисплей: 14.1" (35.81 cm) Widescreen WXGA+ (1440 x 900)
Видео: NVIDIA Quadro NVS 3100M, 512MB
Процесор: Intel Core i7-640M 2.80 GHz, 4 MB L3
RAM: 8GB 1333 MHz DDR3 
HDD: 320GB Sata 7200
8X DVD+/-RW Drive
Camera with Microphone
Intel Pro Wireless 6200 (802.11 a/g/Draft-n 2X2) Mini Card, Bluetooth
Подсветка на клавиатурата
HDMI изход
6-клетъчна батерия

Според вас в какви граници е разумната цена за такъв лаптоп?

Впечатления от модела?

:beer:

В какъв ценови диапазон си се насочил? Има много по-евтини решения за личните ти изисквания. Един i3 процесор, 6GB RAM, и вградена карта на Intel ще са ти напълно достатъчни за интернет, филми и ежедневни приложения. Ако обаче ще ползваш и тежки програми, с които си изкарваш парите, си се насочил правилно. NVIDIA Quadro картите са специално оптимизирани за работа с графичен софтуеър (AutoCad, 3DS MAX, Sony Vegas, Adobe After Effects, etc.). Иначе Latitude серията се слави с особена издържливост и при внимателна експлоатация ще се наложи да го сменяш чак когато параметрите му отново ти се сторят малки.

• Автор

По принцип се очертава да го ползвам като настоящия, 2-3-4г. и затова искам нещо силно, което подобаващо да ги изкара. Програми за чертане ще ползвам от време на време. Към игрите нямам големи претенции, защото машината ми в момента не го позволява, но ако се открие такава възможност с лаптоп като горецитирания, ще се възползвам. Отделно ми се ще и да конвертирам видео от време на време, нещо, което настоящия ми също не позволява (много се затормозява и прегрява). Като цяло искам най-доброто, което мога си позволя и то да оправдава напълно цената си. Мощност определено ми трябва и знам как да я използвам.

Като цена. Лаптопа, който съм цитирал е в Англия и смятам да купувам от там. 600 до 700лв. мисля, че е реално достижима цена, на която мога да го взема. Затова се интересувам дали офертата си струва?

Иначе и аз мисля, че е достоен наследник на серията Latitude. :beer:

Редактирано от juslen (преглед на промените)

Като цена. Лаптопа, който съм цитирал е в Англия и смятам да купувам от там. 600 до 700лв. мисля, че е реално достижима цена, на която мога да го взема. Затова се интересувам дали офертата си струва?

От къде ще го вземеш - от специализиран магазин, от специализиран онлайн магазин, от нещо подобно на ebay, от непознат човек, от приятел, и т.н.? Ще има ли някаква гаранция (дори да е минимална)? Ще имаш ли възможност да провериш дали работи и дали параметрите са действително същите? Не заради друго, но цената ми се струва прекалено ниска, дори за втора ръка.

Видео: NVIDIA Quadro NVS 3100M, 512MB

това би трябвало да те откаже... ако не те откаже значи си готов да го хвърлиш на боклука вероятно след кратко използване или ще хвърлиш маса пари за смяна на чипа когато се прецака... със сигурност няма да изкара срока на екслпоатация, който си определил. пък и е с един от най горещите процесори... колкото и тъпо да ти се стори един i3 работи в пъти по бързо от i7 в режим на trottling (когато процесора прегрява). вземи си компютър - ще е в пъти по бърз от лаптопа

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

От къде ще го вземеш - от специализиран магазин, от специализиран онлайн магазин, от нещо подобно на ebay, от непознат човек, от приятел, и т.н.? Ще има ли някаква гаранция (дори да е минимална)? Ще имаш ли възможност да провериш дали работи и дали параметрите са действително същите? Не заради друго, но цената ми се струва прекалено ниска, дори за втора ръка.

Oт частно лице чрез eBay. Достоверността на предоставената информация не ме притеснява, купувал съм и преди. Има добра протекция.

това би трябвало да те откаже... ако не те откаже значи си готов да го хвърлиш на боклука вероятно след кратко използване или ще хвърлиш маса пари за смяна на чипа когато се прецака... със сигурност няма да изкара срока на екслпоатация, който си определил. пък и е с един от най горещите процесори... колкото и тъпо да ти се стори един i3 работи в пъти по бързо от i7 в режим на trottling (когато процесора прегрява). вземи си компютър - ще е в пъти по бърз от лаптопа

Можеш ли да предложиш друг модел на Dell/IBM/Lenovo, който да има сходна производителност и параметри, и може би по-голяма надеждност?

Лично аз не съм запознат с дефектите на тази видео карта, както и с температурите на процесора. Знам само, че моето дърво (D410) e вече на 7-8г., сменил съм му само вентилатора на процесора, понеже в оста на оригиналния се появи луфт. Вдигал е температури до 97 градуса не веднъж и още държи (даже мисля, че ще изкара още толкова).

В този сайт гледам, че процесора е на 67-мо място. Преди него виждам само един i3 (3220), който мисля е от миналата година. Не знам до колко информацията е достоверна и актуална. Това намерих.

Настолен компютър не ми върши работа. Нямам място за него, пък и както казах, трябва ми мобилност. Не мога да си позволя 2 компютъра. 

• Автор

Изтървах лаптопчето за 2 паунда.  :angry22:

Споделете някой друг надежден и силен модел, ако се сещате. Може и i3/i5, IBM/Lenovo. :beer:

Изтървах лаптопчето за 2 паунда.  :angry22:

Споделете някой друг надежден и силен модел, ако се сещате. Може и i3/i5, IBM/Lenovo. :beer:

Ами Thinkpad t510/520 може и да намериш някъде из Ebay, W500/510 по-трудно.

• Автор

Пак ли от 600 до 700 лв.? Втора ръка или нов?

Пак до 700, да. Втора ръка. На повече няма да се хвърлям за момента. Dell-a, който бях цитирал горе и изпуснах на търга за 2 паунда се продаде за 680-690лв. Оглеждам се пак за нещо такова. Малко е трудно да се направи съпоставка по цена, понеже там изглежда са по-различни от тукашните. 

Ами Thinkpad t510/520 може и да намериш някъде из Ebay, W500/510 по-трудно.

Ще прегледам за такива.  :handshake:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.