Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с засичане на клипчета в You-Tube

Featured Replies

"Ако" и "може и да..." някак си не ми звучи убедително.

Иво,да вярно,малко не убедително от гледна точка на това,че не знам за Операта и Хрома,кои версии,да ти препоръчам,тъй като не ги ползвам! ;)

За Firefox-a обаче зная и мога да ти препоръчам версия 4.0,тя се справя без проблем с HTML5 клипчетата в тубата! ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Иво,да вярно,малко не убедително от гледна точка на това,че не знам за Операта и Хрома,кои версии,да ти препоръчам,тъй като не ги ползвам! ;)

За Firefox-a обаче зная и мога да ти препоръчам версия 4.0,тя се справя без проблем с HTML5 клипчетата в тубата! ;)

Moето е Mozila Firefox и е 20-та версия

пп: Какво означава, че дава по-голяма сигурност този HTML5?

Добре, ще ви обясня защо HTML5 е по-сигурен. Все пак това е в сферата с която се занимавам. :)

Така, както всички знаем, Flash Player е отделен плъгин, който се инсталира като програма на нашият компютър, и съответно се вгражда в браузърите (било то директно като плъгин или като ActiveX контрола). Когато заредим даден клип или нещо (каквото и да е), което използва флаш съдържание, то този плъгин се стартира като отделна програма на нашият компютър (било то дали ще си пусне отделен процес с отделно PID и т.н. или ще използва контейнера с информация за плъгините на лиско например - plugin-container.exe е без никакво значение, тъй като реално си работи като stand-alone програма), и извършва процеса по предаване на това кодирано флаш съдържание, направено да се чете от него (този плъгин - програма). Добре, до тук отлично. Перфектна схема.

Обаче, както знаем, всяка една програма има дупки, пропуски в сигурността, които ако бъдат открити от хакери (дай боже да са етични, че да ги оповестят, но да кажем, че са открити от Black Hat или недобронамерени хакери), то тия хакери пишат експлойт, който се пуска в Интернет (или се използва само от тях, няма значение), и хиляди, стотици, милиони машини, които имат Flash Player започват да страдат - компютърите се инфектират, изпълнява се отдалечен код на машината - жертва, и други поразии. Това е така, тъй като Flash Player си е отделна програма, било то плъгин или такава от друг тип. Значи щом е програма, следва да може да е уязвима.

При HTML5 това нещо го няма. Ще попитате защо? Ами по изключително простата причина, че HTML5 не е програма. :)

Тогава какво е? Възпроизвеждането на видео през HTML5 се осъществява благодарение на тага <video>, който предава съдържанието на браузъра по една съвършенно различна технология (която няма да обяснявам, защото поста ще стане прекалено дълъг), която не включва използването на каквито и да е било third-party програми или плъгини. Нужен е само браузърът, тъй като HTML е вграден в него, в неговото ядро.

Това е просто част от HTML, която изпълнява функция по възпроизвеждане на мултимедийно съдържание. За това просто няма как да е уязвима. Това означава, че HTML трябва да е уязвим, което звучи смешно колкото 1000 вица, тъй като всеки знае какво е HTML - марков език. :) Просто комуникира с браузъра, обработва информацията, и я представя в някакъв вид. Не е програма или плъгин, следователно експлойт за него не може да се напише (тъй като дупки няма, хахаха), а от това следва, че не е уязвим.

Ето защо е сигурен. А както разбрахме, флаша е програма, което означава, че може да бъде уязвима, и от което следва, че не е сигурна!

Проста логика.

Редактирано от programings (преглед на промените)

Значи няма от какво да се притеснявам

Значи няма от какво да се притеснявам

Защо да няма?

Мислиш, че като си под Линукс и си недосегаем ли?

Повечето експлойти не разграничават OS. Те са направени да използват уязвимост в експлойтваната програма, и по този начин да навредят на машината на която е инсталирана. Кернела на Линукс няма да те спаси от експлойти.

И философията на Линукс също няма да те спаси.

Редактирано от programings (преглед на промените)

Защо да няма?

Мислиш, че като си под Линукс и си недосегаем ли?

Повечето експлойти не разграничават OS. Те са направени да използват уязвимост в експлойтваната програма, и по този начин да навредят на машината на която е инсталирана. Кернела на Линукс няма да те спаси от експлойти.

Не кернела, а философията на Линукс ме спасява.

Отклонихме се от темата.

На човека му засичат клиповете и не мисля, че е от хардуера

• Автор

Колега,коя версия на Firefox ползваш,същия въпрос е и към автора на темата?!

Версията на Мозила е 20.0.1

Някой не се замисля за вирус.

Защото като инсталирах седмицата забравих да махна кабела за интернет (поне си мисля че  от това)  имах сходния проблем обаче засичаха клиповете адски гадно задно със звука и се чуваше яко ръмжене като (брррррааааа).Чудех се от кво може да е то видео драйвъри то аудио драйвъри сумати версии изредих няма оправяне и пак наново преинсталирах Windows и тогава се оправи.

Но до оня ден не ми правеше впечатление че самото видео засича .Обаче лекичко но дразнещо на моменти на кадри се гледа но звука си е ОК .

Та чакам нови отзиви за това.

Вие какво мислите.

Машината ви е слаба. Колко пъти трябва да ви се каже, колега?

Нормално е на такава машина да насичат HD клипчетата, след като Windows 7 ви дръпне 1 GB още при пускането.

После браузърът ви дърпа още половин, и какво остава? Нищо!

Сложете си Windows XP, и се радвайте на машината.

Версията на Мозила е 20.0.1

Някой не се замисля за вирус.

Защото като инсталирах седмицата забравих да махна кабела за интернет (поне си мисля че  от това)  имах сходния проблем обаче засичаха клиповете адски гадно задно със звука и се чуваше яко ръмжене като (брррррааааа).Чудех се от кво може да е то видео драйвъри то аудио драйвъри сумати версии изредих няма оправяне и пак наново преинсталирах Windows и тогава се оправи.

Но до оня ден не ми правеше впечатление че самото видео засича .Обаче лекичко но дразнещо на моменти на кадри се гледа но звука си е ОК .

Та чакам нови отзиви за това.

Вие какво мислите.

С какви браузъри си пробвал да пускаш клипове през youtube и vbox?

Като не ще от браузъите. Инсталираш един XBMC със съответните плугини за Vbox и YouTube и няма да насича през него- стига да ти е комфортно да гледаш през плейър, а не през браузъра.

Сега като направих един тест Google Chrome товари процесора най малко около 60%

Exlorer 70%

Мozilla 99%

и какво е заключението че Мозилата товари много.

Пробвай с Maxthon 4 http://www.maxthon.com/  

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Благодаря с този browser Maxthon 4 се родих.

Много е лек гледам си HD клипчета без да засича.

Процесора м е на 70 % като гледам на Full HD 1080p.

• 10 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте,незнам дали някой чете тази тема ,но аз все пак да драсна новостите при мен.

Започнах с първата си грешка да купя втора ръка процесор Intel Pentium D925 -3Ghz Dual Core оказа че печка която не върши работа.

Мислех че с голямата тактова честота ще стане чудо но уви нищо подобно не се случи.

Поддържаше ми 72 'градуса по целзий постоянно дори без тормоз.

А както всички знаем че при тези температури не работи както трябва ,незнам дали беше поначало прецакан издъхна след 6 месеца работа.

Наложи се пак да сложа Селерончето обратно и се върнах пак в началото и 40 лв вътре.

Събрах малко пари и пак се насочих към по добър процесор Intel Core2 Duo E8500 3.16 Ghz Dula Core,Незнам дали съм направил този път правилния избор имайки и предвид дъното Asrock G31M-S който е супер нискобюджетен.

За сега имам добри впечатления от него нито ми засичат клиповете нито нищо.

Да не забравя че се върнах пак на старото Windows XP то никога не ми е правело въртели.(мое си мнение)/.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.