Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с HDD

Featured Replies

При стартиране на компютър модел HP Compaq 5100dc се появява грешка 1720-Hard drive detects Imminent failure  не  зарежда ОС.

Пробвах да сканирам за лоши сектори с HDD regenerator от буутваща флашка,но се появява следната грешка "If yours Sata controller works in AHCI mode, change it to compatible IDE mode". Четох че трябва да направя диска от Primary - Logical, за да проработи, с програмата EaseUS Partition Master, но качената в Z****** не е пълна. Ако знаете някоя безплатна алтернатива или имате други идеи ще се радвам да ги  споделите.

Благодаря предварително!

В тоя случай ти е нужно да стартираш компютъра с Hiren's Boot CD или флашка с Hiren's. Вътре в тоя буутващ диск има нужните инструменти.

П.С. и всъщност EaseUS Partition Master е безплатна програма- така, че я изтегли не от Z***, a от софтпедия, примерно. Освен това настрой в BIOS-a на компютъра, ако има тая опция- харддиска да е в IDE Mode.

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

• Автор

Свалям версия 15.2 в момента.

Тази програма съдържа ли инструмент за поправяне на лошите сектори,ако има такива. Има ли някакво упътване на български, в краен случай на английски как се работи с нея.

Благодаря за помощта.

Редактирано от fbhater (преглед на промените)

Свалям версия 15.2 в момента.

Тази програма съдържа ли инструмент за поправяне на лошите сектори,ако има такива. Има ли някакво упътване на български, в краен случай на английски как се работи с нея.

Благодаря за помощта.

Да вътре нали има HDD regenerator - с него опитай. В някои случаи помага- но зависи от причината за лошите сектори- не винаги става, ако активния слой на плочите на харддиска е тръгнал на съсипване.

Четох във форума на HP за твоя проблем и решението май е да си копираш всички важни файлове на друг хард и да купуваш нов...

Софтуерното поправяне на лоши сектори е загубена кауза. Не веднъж сме го казвали.

Не си правете труда.

Софтуерното поправяне на лоши сектори е загубена кауза. Не веднъж сме го казвали. Не си правете труда.

Изолирането им обаче може да даде още малко живот на твърдият диск. Имам тук един Maxtor с изолирани лоши сектори и така си стои - нови не се появяват. Това е най-оптимистичният вариант. Другият е каскадно увеличаване на лошите сектори и твърдият диск да стане неизползваем за нула време. Ако обаче излезе, че проблемът е с четящата система, то наистина каузата е загубена.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Изолирането им обаче може да даде още малко живот на твърдият диск. Имам тук един Maxtor с изолирани лоши сектори и така си стои - нови не се появяват. Това е най-оптимистичният вариант. Другият е каскадно увеличаване на лошите сектори и твърдият диск да стане неизползваем за нула време. Ако обаче излезе, че проблемът е с четящата система, то наистина каузата е загубена.

Изолирането да.

И на една моя стара машина са изолирани няколко лоши сектора, и си работи от край време без никакви проблеми или създаване на нови лоши сектори (да чукна на дърво). :)

Редактирано от programings (преглед на промените)

• Автор

Компютъра не иска да чете информация от CD,въпреки че настроих биос да буутва от него въпреки че диода на записвачката  свети. Дали има начин Hirens Boot CD да работи от флашка.

Целта ми е единственно да зареди ОС,независимо дали ще са поправени лошите сектори.

Разглеждах менюто на БИОС и със сигурност мога да заявя че няма опция за смяна на мода,нито видях такава за спирането на това съобщение.

Компютъра не иска да чете информация от CD,въпреки че настроих биос да буутва от него въпреки че диода на записвачката  свети. Дали има начин Hirens Boot CD да работи от флашка.

Целта ми е единственно да зареди ОС,независимо дали ще са поправени лошите сектори.

Разглеждах менюто на БИОС и със сигурност мога да заявя че няма опция за смяна на мода,нито видях такава за спирането на това съобщение.

Да, има начин да зареди от флашка.

Ето тук е описано как се прави буутващо USB с Hirens.

Ако успеете да го подкарате, то имате Mini XP (което се записва в паметта ви) с интернет и достъп до всички инструменти. По този начин може да си проверите харда за лоши сектори (е, препоръчително е с някой от програмите под DOS да се направи), и ако се окаже, че е загубен - да карате с това Mini XP евентуално докато си вземете хард. Колкото да не сте без нищо де. :)

скан на диска - само на друг компютър. hp няма опция в биос да пуснеш контролера на дъното в ide... никоя програма от hirens няма да ти свърши работа ако контролера е в ahci

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Имам една, не помня каква, версия на буутващ диск- почти напълно е като хиренс, но освен мини ХР има и мини Windows 7. Вярно зарежда доста по- бавно от мини ХР, но не е и кой знае колко чак бавно. Така, че по този начин евентуално, би могло да се работи с диска и при AHCI режим. Да поясня, обаче, че не съм пробвал това мини 7 подробно, за разлика от уин хр и не съм сигурен на 100%, че ще помогне в тоя случай.

П.С. и да добавя- тая версия също може и на флашка- имам я и на флаш и дори най- често именно от флашката я ползвам- имал съм няколко случая когато по незнайни за мен причини, в случай на прецакан харддиск не иска да зареди с флашката, но става със СД. След това с инструментите от хиренс оправям харда...

Всъщност баш си е Hiren's- ето в прикачения файл и документацията която се съдържа в самия буутващ диск.

П.С. защо не се прикачи файла - не знам- ще опитам друг метод

P.P.S. файла бил прекалено голям. Качвам скрийншот...

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.