Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на процесор и дъно

Featured Replies

До седмица, две, мисля да сменям хардуера, просто от 2-3 години не съм сменял процесора и дъното и... Време му е! Та конкретния ми въпрос: при цена на двата компонента поотделно макс по 100 $ (да приемем , че няма да има ддс или ако има, то е в тази граница) какъв би бил вашият избор? Със сигурност съм се спрял на AMD като марка за процесора, защото винаги съм бил нейн почитател. За дъното вие преценете. Моля ;) .

П.П. - Ако аз не си направя подарък, кой.. :)

До седмица, две, мисля да сменям хардуера, просто от 2-3 години не съм сменял процесора и дъното и... Време му е! Та конкретния ми въпрос: при цена на двата компонента поотделно макс по 100 $ (да приемем , че няма да има ддс или ако има, то е в тази граница) какъв би бил вашият избор? Със сигурност съм се спрял на AMD като марка за процесора, защото винаги съм бил нейн почитател. За дъното вие преценете. Моля ;) .

П.П. - Ако аз не си направя подарък, кой..  :)

<{POST_SNAPBACK}>

• Автор

И какво по-точно се опита да кажеш?

Моят съвет е следният (т.е. предложения):

1. Asus A7N8X-E DELuxe, NFORCE2, DDR400, SB5.1, 2xLan1000, ATA133, SerialATA, USB2.0, 1394 - 103 $ (аз съм с такава и съм мека казано доволен)

2. Asus K8N, NFORCE3, S754, DDR400, AGP 8x, SB7.1, Lan, ATA133, Serial ATA, Raid - 97 $ (с новия чипсет на NFORCE)

3. EPOX 8RDA3+ Pro nFORCE-2, DDR400, SB5.1, 2xLan, AGP 8x, ATA133, SerialATA, USB 2.0, 1394 - 90 $

4. EPOX 8KDA3J nForce3, S754, DDR400, AGP8x, SB7.1, Lan1000, ATA133, SerialATA, USB 2.0 - 90 $

Избора е на база на лични наблюдения, разпитвания, опит, ревюта, статии и много други източници. Но все пак е личен избор. Всичко зависи от това, какво точно търсиш, както попита вече Филипов.

Вземи си Athlon XP (Sempron си е на същото ядро и с нищо не е по-добър) и дъно на основата на nForce..,. препоръчвам Asus

• Автор

Значи..

Компютъра ще се ползва за.. игри и междувремнно някои допълнителни неща - прокси , но за 1 компютър, което мисля, че почти няма да се отрази на производителността му. Твърдия ми диск е Seagate Baracuda 8 mb cache 7200 rpm 120 GB Ata133 , предпочитам разбира се да има поддръжка и за САТА , все пак дъно не се взима всеки ден :P . Видео карта: GeForce 4 MX 440 64 mb - 8x , RAM: 256 MB DDR 266.

Един важен въпрос е смяташ ли да overclock-ваш :P

• Автор
Един важен въпрос е смяташ ли да overclock-ваш :P

<{POST_SNAPBACK}>

Доколкото знам, това до голяма степен скъсява живота на процесора и... така да се каже би трябвало да ме държи на тръни. Отговора - НЕ! :offtopic_s: Ако нещо се случи с хардуера, по моя вина.. нема да си го простя, а кинти за нови неща нема да има..

Малко се забавих, но проблемите с хоста ме нервят.

За дъната Tragedy вече е написал, избирай съгласно процесора.

За игри определено по - голяма производителност ще получиш с ВИДЕО и RAM, но това може и със следващата порция пари. Но трябва да смениш твоята 256/266 с 512/400. Трябва да инвестираш и в качествено захранване - като за малко пари примерно Fortron 300W - аз съм с такова.

• Автор

Амии.. в момента съм с CODEGEN 350W. От голямо значение ли е каква марка ще е захранването? Никога не съм имал проблеми с него.

За процесора, много ме блазни ATHLON64 2800+, 512K CACHE $135.00 , ама.. ще видим дали ще мога да дам толкова..

За да е добре цялостната производителност трябва да няма компоненти, които спъват. Прецени си нуждите съобразно финансовите възможности, но за А64 му се полага 2Х512 RAM едната сега, другата по - късно. И адекватна видеокарта за съответните игри.

Относно захранването съм понаписал малко, ще взема да го сложа и тук. Прегледай

http://www.comexgroup.com/forums/index.php...=ST&f=38&t=5091

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=21656

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=34049

и ако имаш въпроси пиши. Не те съветвам да купуваш в този момент, защото цените традиционно се вдигат.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.