Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за тази конфигурация?

Featured Replies

Взима се I5, но всичко друго е компромис. 

Като например?

Единствено разлика в рам паметта!

Кутията, която си избрал е почти същата, като даотеча за 40 лева, захранването е с ефективност 70% и максимална комбинирана мощност 385W, (The +3.3V & +5V & +12V combined output power shall not exceed 385W.), като 12V линия е на хартия 27А. Реално, може и да захрани системата, но ще работи на предела си. Видеокартата е тази, която в друг форум няколко пъти поръчват, но никой още не я е взел. Марката не ми е позната, но охлаждането не ми вдъхва доверие. Общо взето, за да се запази баланса на системата, трябва да се мине на двуядрен интел, а тогава 4 ядрения 750К е за предпочитане. Разбира се, ако се избере A55 дъно, измислена кутия и захранване, цената на АМД конфигурацията ще падне значително и да се вземе HD7950, но дали ще е балансирано...

Кутията, която си избрал е почти същата, като даотеча за 40 лева, захранването е с ефективност 70% и максимална комбинирана мощност 385W, (The +3.3V & +5V & +12V combined output power shall not exceed 385W.), като 12V линия е на хартия 27А. Реално, може и да захрани системата, но ще работи на предела си. Видеокартата е тази, която в друг форум няколко пъти поръчват, но никой още не я е взел. Марката не ми е позната, но охлаждането не ми вдъхва доверие. Общо взето, за да се запази баланса на системата, трябва да се мине на двуядрен интел, а тогава 4 ядрения 750К е за предпочитане. Разбира се, ако се избере A55 дъно, измислена кутия и захранване, цената на АМД конфигурацията ще падне значително и да се вземе HD7950, но дали ще е балансирано...

Кутията която съм дал е с почети същите размери на тази която си предложил , захранването е в долната част , има вероятност и да има място за скриване на кабелите - за разлика от КМ , закоято знаем че със сигурност няма(но никъде няма едно ревю ,за да се види шасито), да не излезе така ,че ако има място за кабелите , то тази кутия за 50лв. с безплатна доставка ще е най-оправданата покупка на кутия в тоя клас.

Като говориш за конпромиси , как от моето захранване се метна на КМ тъндър серията - те щото са голямото качество спрямо лайт серията на Термалтейка!

Хубаво е да се помисли за по-качествено захранване , но за да не орязваме най-важните процесор и видео , се спираме на такова което ще свърши работа!

Ето ти и теста с консумацията на видео картата , добре се вижда клокната на 1240Мхз ядро във Фурмарк(където  освен в тестове да се насере няма как да я натовари толкова) , консумацията и е 215 вата , за идъл пък са направо смешни 13-14 вата!

Power Consumption

• Автор
...

Хубаво е да се помисли за по-качествено захранване , но за да не орязваме най-важните процесор и видео , се спираме на такова което ще свърши работа!

...

PSU-то е едно от последните места от където бих орязал цената, понеже мястото където ще работи компютъра не е едно от най-стабилните на тема ток за жалост. Това което предлагаш примерно няма защита за undervoltage, като за начало. Иначе за процесор окончателно се спрях на i5-3350p, който е перфектен за това което ми трябва и няма да стигам чак до i5-3470 :)

А видео картата изглежда супер, но ми изглежда повече от необходимото ми, а и е 30% по-скъпа

Така че за момента съм се спрял на това, и май ще е финална версия:

Intel® Core™ i5 3350P, 3100MHz, 6MB, socket 1155

ASROCK B75M /B75/1155

GB GV-N65TBOC-2GD

PSU FD 500W INTEGRA R2

Crucial DDR3 4GB Dimm 1600MHz, 8-8-8-24

Thermaltake V4 Black Edition VM30001W2Z

Общо: 987.49 лв.

DDR3 8GB Exceleram E30143A 1600Mhz 1.5V  - 16лв. по-скъпа, два пъти повече.

И ако не иде си вземе рамта от Плесио смятай и доставката!

И захранването може да смени с PSU CM GX 450W APFC ,зареди единичната 12 волтова линия и 5 годишната гаранция!

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте,

С малко закъснение дойдоха частите и чак сега успях да си го наредя и тествам. Компа е мега як и даже надхвърли очакванията ми. Като за първа ми конфигурация мина без проблеми(да чукна на дърво). Исках да ви благодаря за отделеното време да ми помогнете в избирането на частите, както и за различните съвети. Бяхте много полезни. Наистина съм много доволен от покупката си, даже беше много забавно :)

И така, на патерици благодаря за професионалното отношение и да радвате още хора като мене. Ай със здраве.

А колко излезе в крайна сметка всичко и имаше ли някви проблеми с доставката от Емаг? И честито.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Мерси :)

Нямаше проблеми с доставката от емаг. Имах само малко проблеми с банката си, но от емаг помогнаха да се реши казуса. Иначе цената излезе същата + 18.86 лв. за доставка на нещата от Никем-нет по Еконт. RAM паметта си я взех на място, както playalistic предложи, и за нея не плащах доставка. Процесора си е както го пишат, без цена за доставката. Иначе всичко мина по мед и масло(да чукна на дърво).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.