Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с работата с remote desktop

Featured Replies

Здравейте. Работата е следната. Имам инсталирана ресторантьорска програма на един от компютрите и искам чрез личния лаптоп и чрез Remote Desktop да мога да влизам в нея. Като е важно през това време да не се нарушава работата, т.е. да можем да работим и двамата. Има ли някакъв начин това да стане.

Здравейте. Работата е следната. Имам инсталирана ресторантьорска програма на един от компютрите и искам чрез личния лаптоп и чрез Remote Desktop да мога да влизам в нея. Като е важно през това време да не се нарушава работата, т.е. да можем да работим и двамата. Има ли някакъв начин това да стане.

Да, ако операционната система на компютъра с ресторантьорска програма е сървърна т.е. разрешава независими връзки. Или влизате с друг акаунт от този, който ползва програмата

• Автор

Да, ако операционната система на компютъра с ресторантьорска програма е сървърна т.е. разрешава независими връзки. Или влизате с друг акаунт от този, който ползва програмата

Пробвах да вляза с друг акаунт, но всеки път ми прекъсваше сесията. Как мога да проверя дали програмата разрешава независими връзки?

Пробвах да вляза с друг акаунт, но всеки път ми прекъсваше сесията. Как мога да проверя дали програмата разрешава независими връзки?

Трябва да са пуснати terminal service и да са дефинирани лицензи за тях

В общия случай, ако самата програма не позволява отдалечена работа и едновременна работа на повече от един човек с базата - мисията става невъзможна.

Тоест - важна е ОС на компютъра където е програмата, самата програма ползва ли база и в какъв режим - евентуално ще се наложи още един потребител в самата програма или база да се създаде...

Това разбира се са предположения от моя страна - тъй като явно ОС и програмата са тайна...

Защо не опитате с това - LogMeIn Remote Control

• Автор

С Уин 7 съм на лаптопа, и уин хр на другия компютър. и на двата ли трябва да инсталирам terminal service? и как да дефинирам тези лицензи. извинявай за глупавите въпроси, но наистина ми е спешно да го направя това.

С Уин 7 съм на лаптопа, и уин хр на другия компютър. и на двата ли трябва да инсталирам terminal service? и как да дефинирам тези лицензи. извинявай за глупавите въпроси, но наистина ми е спешно да го направя това.

Не, на този към който ще се свързвате. А лицензите трябва да си ги купите.

По-добре кажете каква е крайната цел, не пътя по който мислите че може да бъде постигната

• Автор

крайната цел е да мога да правя доставки през моя компютър, докато в същото време се работи със самата програма в ресторанта. моята работа трябва да става бързо и да не пречи на другата работа.

Редактирано от mnim_vojd (преглед на промените)

крайната цел е да мога да правя доставки през моя компютър, докато в същото време се работи със самата програма в ресторанта. моята работа трябва да става бързо и да не пречи на другата работа.

А имате ли информация дали (ако е възможно) са пуснати две копия на програмата на една и съща машина информацията ще е правилна и консистентна?

до колкото знам само едно копие е.

Не, вие не ме разбрахте. Нали има пуснато едно копие на програмата

1. можете ли да пуснете второ копие (макар и от името на друг потребител)

2. Ако можете да пуснете два пъти програмата какво ще стане с базата данни, няма ли да се омажат нещата

• Автор

второ копие не може да се пусне. самата програма е направена така че да има различни раздели. когато се маркират разни работи е един раздел. когато става въпрос за доставки се отваря друг раздел. не знам дали това има някакво значение.

второ копие не може да се пусне. самата програма е направена така че да има различни раздели. когато се маркират разни работи е един раздел. когато става въпрос за доставки се отваря друг раздел. не знам дали това има някакво значение.

Щом не може да се пусне второ копие как смятате да се разберете с човека, който работи на главния екран? Ще трябва да дискутирате въпроса с производителя на софтуера

За XP

Windows XP Multiuser Remote Desktop

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.