Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Закупуване на лаптоп - бюджет 1600 лева (Dell?)

Featured Replies

Здравейте!

Тъй като идва лято и мислим с някои приятели да си правим LAN партита и други глезотийки, реших да се посъветвам с вас за това, какъв лаптоп да си закупя. Както разбирате по-горе ми трябва нещо за игри, поне без проблем да вървят заглавия със средни изисквания. Бюджетът е 1600 лева. От хора, "разбиращи" в тази сфера разбрах, че Dell-овете може да се окажат добър избор. Бих искал да се посъветвам и с вас, тъй като на тази тема съм определено невеж.

Поздрави! :)

Гледаш този с най-добри параметри. Така и така, ще се играят игри колкото изкара. А за Dell... Inspiron e най-ниския им клас за тези пари толкова.

• Автор

Благодаря за предложенията! Исках още да попитам дали си заслужава да се отделят пари за Alienware лаптопите, дали са солиден избор?

Колегата @AlkatrazBG ме е изпреварил с предложението. Това в твоя лаптоп :) Поддържа UltraBay ли как го бяха кръстили, на мястото на CD-то може да dложиш още една NVidia 650m примерно :) или пък допълнителен хард или допълнително охлаждане :)

http://www.laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad_Y500-lenovo_ideapad_y500_59367193]Lenovo Y500

Колкото до Dell Alienware аз лично не виждам смисъл, по добре си купи Asus Republic of Gamers, че са по ефтини и имат същата производителност, а лично на мен ми допадат и повече на дизайн :)

Lenovo-то ще е супер и аз си го бях харесал ама лично аз се надявам на обновена серия със Intel Core i7 4xxx и NVidia 7xx :)

http://www.laptop.bg/laptops-asus-G75-asus_rog_g75vxt4120h]Asus RoG

http://www.laptop.bg/laptops-dell-AlienWare_M17x-dell_alienware_m17x_5397063336258]Dell Alienware

В случая Dell-a е с по хубава видео карта и доста повече рам памет, но при равни параметри Dell-a ще струва около 4000 лв. На картинките Dell-а изглежда много по як като дизайн но на живо на мен не ми харесва (може би на тъмно като светне лаптопа ще е як) много ми е ръбат :) RoG-a е по изчистен и по ми допада :)

Редактирано от TheDarkAngelOfHope (преглед на промените)

Благодаря за предложенията! Исках още да попитам дали си заслужава да се отделят пари за Alienware лаптопите, дали са солиден избор?

Идеята на лаптопа е мобилност Alienware не е такъв. За цената на един Alienware, ще си вземеш два лаптопа и игрите, ще вървят еднакво само дето втория лап топ можеш да си го вземеш след 2 години.

Ако не ти трябва мобилност ориентирай се към настолен.

• Автор

Идеята на лаптопа е мобилност Alienware не е такъв. За цената на един Alienware, ще си вземеш два лаптопа и игрите, ще вървят еднакво само дето втория лап топ можеш да си го вземеш след 2 години.

Ако не ти трябва мобилност ориентирай се към настолен.

На мен мобилността ми се изразява в това, че искам да ходя по приятели и такива без да мъкна кашони с монитори и Desktop-и. Иначе цената на Alienware-а не е такъв проблем, мога да си го закупя директно от САЩ. Въпросът ми е, дали той си заслужава парите?

Заслужава си стига да имаш парите, но по добре изчакай да го обновят и да го пуснат с излизащите 700 видео карти, вместо да го купуваш с 600 :)

Добре де искаш лаптоп за 1600  а в същото време казваш,че 5000 не са ти проблем ? За тия пари ще си вземеш 2 лаптопа+ кола  и няма да ти се налага да ходиш и пеш :)  Трябва  много да си  паричен щом за тебе $2,399.99 са  толкова малко . Казал си ,че искаш игрите да вървят със средни детайли  нали така ? Пишете реално какво искате  а не за какво си мечтаете !!!  

• Автор

Добре де искаш лаптоп за 1600  а в същото време казваш,че 5000 не са ти проблем ? За тия пари ще си вземеш 2 лаптопа+ кола  и няма да ти се налага да ходиш и пеш :)  Трябва  много да си  паричен щом за тебе $2,399.99 са  толкова малко . Казал си ,че искаш игрите да вървят със средни детайли  нали така ? Пишете реално какво искате  а не за какво си мечтаете !!!  

Слушай какво, мога да правя с парите си каквото искам (ако не се лъжа???)... Мога да намеря Alienware от друго място поне два пъти по-евтино. Казах, че искам ПОНЕ да се играе прилично на средни детайли. Може би искам да направя покупка, която си струва и няма да я сменям скоро... И 3000 лева да е, има едно нещо, аз му викам спестяване - не знам дали си го чувал. Пари се събират - стига да искаш и да умееш да се лишаваш от други неща.

Мене ама хич не ме боли главата ти за какво ще си харчиш парите :) Като искаш си купи и  совалка ама недей да караш потребителите да ти търсят  компютър за определена сума и после да се изцепваш че искаш за 3 пъти повече.

Лек ден и каквото и да си вземеш да си го ползваш със кеф.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.