Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нормални температури на Лаптоп Dell Inspirion 5520

Featured Replies

Здравейте пускам за първи път тема в форума.
Искам да попитам Два въпроса Нормални ли са температурите на моя лаптоп Dell Inspirion 5520(Прикачил съм снимка от програмата Еверест) и другия въпрос е защо като гледам някое видео в youtube или vbox7 оборотите на вентилатора се вдигат до 3700 а обикновено стоят на 2800.Тоя проблем ми го прави от около 2 месеца а лаптопа е почти на 5 месеца.От 2 седмици съм с подложка за лаптоп и пак ги прави тия проблеми.

Ето и малко информация за лаптопа ми :

Операционна система - Windows 7 Ultimate 64

Рам Памет - 6 GB

Твърд диск - 1 TB

Видео Карта - Intel® HD Graphics 4000  (2112 MB)

Процесор - Intel® Core i3-3110M CPU @ 2.4 GHz

post-338117-0-89637600-1368265481_thumb.

Редактирано от DJ_KOKI_xXx (преглед на промените)

Де моят лапроп да държеше такива ниски температури :) . Не се плаши това си е нормалната температура, а относо повишаването на оборотите е заради натоварването на системата, следователно се дига и температурата, и заради това се повишават оборотите за да може да нормализира температурата. Мисля, че като дигне 55 градуса се усилват оборотите и после като падне на 40 и си ги намалява. С една дума няма място за тревоги ;)

• Автор

Аха значи да не се притеснявам аз си мислех да не се запушил нещо и за това да прави така.

Използвам лаптопа основно за пускане на музика,ровене в Интернет и гледане на филми.

Хубаво сте дали температури но се дават когато машината е под 100% товар например със стрес теста на AIDA64. Тогава може да коментираме температурите дали са ок или не и дали има нужда от почистване.

Аз на твое място бих махнал подложката, ако е с вентилатор. След време ефекта и ще е обратен, ако не си чистиш лаптопа редовно.

• Автор

Аз на твое място бих махнал подложката, ако е с вентилатор. След време ефекта и ще е обратен, ако не си чистиш лаптопа редовно.

През колко време трябва да го почиствам ?

През колко време трябва да го почиствам ?

Toва си е относително. Зависи от средата и колко време работи. Аз лично се ориентирам по температурите. Общо взето един път в годината преди лятото. Някой, ще ти кажат на 6 месеца.

• Автор

Toва си е относително. Зависи от средата и колко време работи. Аз лично се ориентирам по температурите. Общо взето един път в годината преди лятото. Някой, ще ти кажат на 6 месеца.

Аха мерси.

Аха мерси.

Пусни един тест за стабилност с AIDA64 , да видим под натоварване какви са температурите.

• Автор

post-338117-0-49835900-1368524010_thumb.post-338117-0-27845000-1368524015_thumb.

Пусни един тест за стабилност с AIDA64 , да видим под натоварване какви са температурите.

Ето теста за стабилност с AIDA64(прикачил съм снимки).

Теста сам го правил без включена подложка.

Да питам и друго какво ви е мнението за този модел лаптоп(Dell Inspirion 5520).Добър ли е според вас?

Добре са ти температурите, колега. Няма място за притеснение при теб. Моя лаптоп е стигал и до 90-100, когато пусна игра. Когато го почистя се оправя.

• Автор

Мерси за отговора в момента лаптопа ми пътува към София за да го почистят.

Добре са ти температурите, колега. Няма място за притеснение при теб. Моя лаптоп е стигал и до 90-100, когато пусна игра. Когато го почистя се оправя.

То когато стигне до махсимума лаптоп/а ще се рестартира ...

То когато стигне до махсимума лаптоп/а ще се рестартира ...

Вярно е това :) За сега на asus k53sc Не ми се е случвало да се рестне сам

• 5 седмици по-късно...
  • Автор

Днес ми се случи нещо странно с лаптопа реших да пусна Трактор DJ да помиксирам малко и оборотите на вентилатора стигнаха 4600 и се случва само като пусна Трактора.

Това нормално ли е ?

Днес ми се случи нещо странно с лаптопа реших да пусна Трактор DJ да помиксирам малко и оборотите на вентилатора стигнаха 4600 и се случва само като пусна Трактора.

Това нормално ли е ?

Самата програмка товари повечко процесора и затова се увеличава и перката за да може да го охлади. Бъди спокоен всичко с лаптопа ти е наред  ;)

• Автор

Самата програмка товари повечко процесора и затова се увеличава и перката за да може да го охлади. Бъди спокоен всичко с лаптопа ти е наред  ;)

Аха аз да си питам все пак.Притесних се понеже преди не ми го е правил този проблем.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.