Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Умрял рутер TP Link

Featured Replies

Закупих  рутер TP-Link TL-WR841N, със спортна  цел - разучаване на фърмуера на DD-WRT и Open-WRT. И на втория ден след доста  усилия успях да го брикна, така поне мисля. Лампите на панела мигат всичките без да спират. Нямам никаква връзка по телнет , а иконата на компютъра в трей зоната ту показва свързаност ту не. Какъв е изхода? Ето снимка на мигащите лампи-

Публикувано изображение

Нов рутер TP-link. Това е решението. Щом нямаш никакъв достъп до него, нищо и не може да се направи.

Нов рутер TP-link. Това е решението. Щом нямаш никакъв достъп до него, нищо и не може да се направи.

Може, решението се казва SERIAL. Състой се в запояване на TX, RX, GND на платката на рутера и флашване чрез спиране на бутлодера и наливане на фърмуер през TFTP сървър.

Ако автора се интересува мога да му помогна, трябва да се прочете това да каже коя е хардуерната версия и следва запояване и ънбрикване.

Може, решението се казва SERIAL. Състой се в запояване на TX, RX, GND на платката на рутера и флашване чрез спиране на бутлодера и наливане на фърмуер през TFTP сървър.

Ако автора се интересува мога да му помогна, трябва да се прочете това да каже коя е хардуерната версия и следва запояване и ънбрикване.

Да знам, че може колега, но постващия няма да може да го направи,а ако го даде на човек, който се занимава с такива неща няма да си струва парите, които ще даде.

Ок, драсни ЛС как да се свържа с теб.

Ами - ударих греда!

Кабела дето пристигна е с 4 извода -

Публикувано изображение

А в този пример е с 5 извода - http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr841nd#serial.console

Както и посочения от eBay -

Публикувано изображение

Изобщо не мога да се ориентирам вече кое къде да запоя.

Ами - ударих греда!

Кабела дето пристигна е с 4 извода -

Публикувано изображение

А в този пример е с 5 извода - http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr841nd#serial.console

Както и посочения от eBay -

Публикувано изображение

Изобщо не мога да се ориентирам вече кое къде да запоя.

Включи кабела към компютъра и го замери с мултиметър, както замери и рутера и ще разбереш изводите. Трябват ти TX, RX, GND

Включи кабела към компютъра и го замери с мултиметър, както замери и рутера и ще разбереш изводите. Трябват ти TX, RX, GND

Как да разбера това?

Как да разбера това?

Usually the VCC is red and the GND is black, but the other colors may vary (though blue and orange are common).

http://wiki.openwrt.org/doc/hardware/port.serial#digital.multimeter.method  Виж на digital multimeter method как са замерва

P.S Намерих това от dd-wrt форума :

red wire (should be USB Vbus) - Не се запоява никъде !!!

green wire (should be router RX - connect to computer TX)

white wire (should be router TX - connect to computer RX)

black wire - GND

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

Usually the VCC is red and the GND is black, but the other colors may vary (though blue and orange are common).

http://wiki.openwrt.org/doc/hardware/port.serial#digital.multimeter.method  Виж на digital multimeter method как са замерва

black wire - GND

Е, много благодаря. Това изяснява много от неяснотите пред мен. Остава още само един въпрос -

в този клип -

освен четирите извода /единия не се ползва/ се запояват и още две спойки отдолу, само че аз не ги виждам на моята платка -

Публикувано изображение

в моята платка ги няма оцветените в синьо спойки -

Публикувано изображение

edit/

Цитирам писалия над мен, но поста ми не се появява - защо??

black wire - GND

Е, много благодаря. Това изяснява много от неяснотите пред мен. Остава още само един въпрос -

в този клип -

освен четирите извода /единия не се ползва/ се запояват и още две спойки отдолу, само че аз не ги виждам на моята платка -

Публикувано изображение

Публикувано изображение

edit/

Редактирано от dimy (преглед на промените)

Има някакъв проблем с форума и нищо не се публикува. Ако искаш да пробваме на лични

в този клип -

Публикувано изображение

Публикувано изображение

edit/

в този клип -

Публикувано изображение

Публикувано изображение

edit/

Клипа е за друг модел - 940/941ND,  а твоя е 841/840. Оправи ли се с кабела ?

Ами приемам това за вярно-

red wire (should be USB Vbus) - Не се запоява никъде !!! green wire (should be router RX - connect to computer TX) white wire (should be router TX - connect to computer RX) black wire - GND

Т.е. -

Имам  зелено (TX), бяло(RX), черно(GND). На снимката горе се вижда къде да се запоят в хоризонталната четворка.

Но не виждам в/у моята платка допълнителните две пъпки където да запоя мост /към синия кабел/.

Ами приемам това за вярно-

Т.е. -

Имам  зелено (TX), бяло(RX), черно(GND). На снимката горе се вижда къде да се запоят в хоризонталната четворка.

Но не виждам в/у моята платка допълнителните две пъпки където да запоя мост /към синия кабел/.

Не трябва този мост. Рутер, на който е направен моста е друг TP-LINK. Да, запой на хоризонталната 4-ка нещо такова

Не трябва този мост. Рутер, на който е направен моста е друг TP-LINK. Да, запой на хоризонталната 4-ка нещо такова

Хоризонталната четворка не ми е проблем... всъщност кабелите са три. Към други спойки не трябва ли да пускам изводи?

Ако е само това - няма да е трудно.

Хоризонталната четворка не ми е проблем... всъщност кабелите са три. Към други спойки не трябва ли да пускам изводи?

Ако е само това - няма да е трудно.

Значи запояваш четворката и свързваш към RX на рутера TX на кабела и RX на кабела към TX на рутера и зарбира се GND към GND. Захванването на кабела (май червеното) не го зачаш никъде, защото кабела ще се захрани от USB-то. Друго не ти трябва. Не трябва да правиш мостове, единствено закачаш към 4-ата DKU-5

След направеното ще пристъпим към следващите стъпки.

Ето ги и тях. - Поста на Anthonywuy2k

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.