Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с bluetooth

Featured Replies

Здравейте!

Имам проблем с bluetooth на моя лаптоп.

Нямам никаква представа как се включва и изпращатат или получават файлове, някой би ли ми помогнал?

Потърсих в системните файлове и се появяват някакви папки и файлове, но нямам никаква представа коя го включва...

Телефона и компютърат ми засича лаптопа но не може да се осъществи връзка....

Използвам Lenovo B590 с инсталиран Win 7.

Здравейте!

Имам проблем с bluetooth на моя лаптоп.

Нямам никаква представа как се включва и изпращатат или получават файлове, някой би ли ми помогнал?

Потърсих в системните файлове и се появяват някакви папки и файлове, но нямам никаква представа коя го включва...

Телефона и компютърат ми засича лаптопа но не може да се осъществи връзка....

Използвам Lenovo B590 с инсталиран Win 7.

Аз съм със Леново.Ето как седят при мен нещата.

Долу във системният трей имам икона на Bluetooth.

След като кликна върху иконата имам следните опции.

http://prikachi.com/images.php?images/476/6134476j.jpg

В зависимост, какво аз искам да направя избирам една от двете опции.А нататък вече е ясно.

Провери при теб как е?

Редактирано от ba4o_kiro64 (преглед на промените)

• Автор

Аз съм със Леново.Ето как седят при мен нещата.

Долу във системният трей имам икона на Bluetooth.

След като кликна върху иконата имам следните опции.

http://prikachi.com/images.php?images/476/6134476j.jpg

В зависимост, какво аз искам да направя избирам една от двете опции.А нататък вече е ясно.

Провери при теб как е?

Да, и при мен е така!

Но защо когато се опитам да прегвърля нещо от компютъра на лаптопа и връзката им се проваля?

А компютъра ми намира и лаптопа и телефоните. На телефоните прехвърля на телефоните прехвърля без проблем, а на лапропа не иска, в мига в които се опитам да се свържа с лаптопа и връзката се проваля, отделно съм избрала опцията за получаване на файлове от лаптопа.

Да, и при мен е така!

Но защо когато се опитам да прегвърля нещо от компютъра на лаптопа и връзката им се проваля?

А компютъра ми намира и лаптопа и телефоните. На телефоните прехвърля на телефоните прехвърля без проблем, а на лапропа не иска, в мига в които се опитам да се свържа с лаптопа и връзката се проваля, отделно съм избрала опцията за получаване на файлове от лаптопа.

Телефоните свързват ли се, със лаптопа?

Със тях можеш ли да прехвърляш файлове?

• Автор

Телефоните свързват ли се, със лаптопа?

Със тях можеш ли да прехвърляш файлове?

Не, не...

Компютъра намира и лаптопа и телефоните, но само с лаптопа не може да се усъществи връзка.

Само го открива и когато кликвам на лаптопа да му изпратя нещо от компютъра ми изписва ,че връзката е провалена.

Накратко не мога да изпратя нищо от компютъра на лаптопа, и не знам защо...

Редактирано от Prikazna (преглед на промените)

Не, не...

Компютъра намира и лаптопа и телефоните, но само с лаптопа не може да се усъществи връзка.

Само го открива и когато кликвам на лаптопа да му изпратя нещо от компютъра ми изписва ,че връзката е провалена.

Да за това го разбрах. Исках да установя къде е причината. За това те попитах, дали можеш, от телефон да прехвърляш файлове на лаптопа.Той телефона също го открива, предполагам.

Ако със телефона прехвърляш файлове, към лаптопа, ще се търси причината във компютъра.

Накратко не мога да изпратя нищо от компютъра на лаптопа, и не знам защо...

Тези телефони какви марки са.Защото напоследък,без специална програма,за определената марка,не разрешава по никакъв начин прехвърляне,от телефон към лаптоп и обратно!Като на Айфоните... 

• Автор

Да за това го разбрах. Исках да установя къде е причината. За това те попитах, дали можеш, от телефон да прехвърляш файлове на лаптопа.Той телефона също го открива, предполагам.

Ако със телефона прехвърляш файлове, към лаптопа, ще се търси причината във компютъра.

Пробвах да изпратя от телефона на лаптопа, но пак не се полочава. Телефона също като комютъра намира лаптпа, но не се свързват....

аз кликвам на bluetooth на опцията да получи файлове и се показва този прозорец и така си стои.

http://prikachi.com/images/375/6139375Z.jpg

Тези телефони какви марки са.Защото напоследък,без специална програма,за определената марка,не разрешава по никакъв начин прехвърляне,от телефон към лаптоп и обратно!Като на Айфоните... 

Samsung и Nokia са, но никога не съм имала проблем с прехвърлянето на фаилове от тяхна страна.

Не сдвояваш правилно устройствата. Видимоста постоянна ли е или е ограничена на някое устройство? Връзката изисква ли запитване / разрешаване или просто се свързва? 

Пробвах да изпратя от телефона на лаптопа, но пак не се полочава. Телефона също като комютъра намира лаптпа, но не се свързват....

аз кликвам на bluetooth на опцията да получи файлове и се показва този прозорец и така си стои.

http://prikachi.com/images/375/6139375Z.jpg

Така е и при мен. Този прозорец, е все едно  лаптопа е готов да получава файлове.

Сега трябва да отвориш твоят телефон, да намериш файла, който ще прехвърляш, и да му зададеш опцията прехвърляне със Блутут.

Следва да потърсиш устройства и да намериш твоят лаптоп. И нататък трябва да се получи.

Ако пак не става, направи снимка във момента когато прекъсне връзката.

• Автор

Не сдвояваш правилно устройствата. Видимоста постоянна ли е или е ограничена на някое устройство? Връзката изисква ли запитване / разрешаване или просто се свързва? 

Те са едно до друго нма как да не ги сдвоявам, защото гледам екраните и на двете.

Не знам дали изисква разрешаване тъй като стигаме само до това лаптопа да бъде намерен и при опит да му се изпрати нещо се проваля.

На телефона изписва, че чака отговор от лаптопа, а на компютъра, че връзката е провалена, а на екаран на лаптопа нищо не се променя стои си прозорчето което показах на картинката, и не излизат никакви балончета като съобщения в лената....

Така е и при мен. Този прозорец, е все едно  лаптопа е готов да получава файлове.

Сега трябва да отвориш твоят телефон, да намериш файла, който ще прехвърляш, и да му зададеш опцията прехвърляне със Блутут.

Следва да потърсиш устройства и да намериш твоят лаптоп. И нататък трябва да се получи.

Ако пак не става, направи снимка във момента когато прекъсне връзката.

Това правя и аз... телефона ми изписва, че чака отговор и след това връзката се проваля

А на компютъра при опит да се свържа с лаптопа просто просто се проваля самия опит.

И при двата опита просто си стои това прозорче за получаване на файловете, няма никакви балончета в лентата да м исъобщават нещо, че някое устройство се опитва да се свърже с лаптопа, нищо.... просто си седи дисплея на лаптопа с това прозорче...

Те са едно до друго нма как да не ги сдвоявам, защото гледам екраните и на двете.

Друго имах предвид. В зависимост от това как ще ти е по лесно:

- Намери опцията пр. сдвояване на устройства на мобилния апарат и следвай инструкциите Когато се открият устройствата ще поискат да бъдат сдвоени, задай парола както на едното устройство, то така и на другото и потвърди и за двете.  Запамети сдвояването. /В процеса не изпращай файлове/

При успешно сдвояване ще го виждаш като опис постоянно и на двете устройства.. Когато изпращаш файл ще започне търсене и ще те попита към кое устройство ще изпращаш и съответно го избираш. Преди да изпратиш към РС- то, то виж в менюто  на РС-то опцията - "приемане"  и маркирай след това изпрати..

- Провери дали на някое от устройствата не е ограничена видимоста /може да е зададена пр. 60 сек./

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Автор

Друго имах предвид. В зависимост от това как ще ти е по лесно:

- Намери опцията пр. сдвояване на устройства на мобилния апарат и следвай инструкциите Когато се открият устройствата ще поискат да бъдат сдвоени, задай парола както на едното устройство, то така и на другото и потвърди и за двете.  Запамети сдвояването. /В процеса не изпращай файлове/

При успешно сдвояване ще го виждаш като опис постоянно и на двете устройства.. Когато изпращаш файл ще започне търсене и ще те попита към кое устройство ще изпращаш и съответно го избираш. Преди да изпратиш към РС- то, то виж в менюто  на РС-то опцията - "приемане"  и маркирай след това изпрати..

- Провери дали на някое от устройствата не е ограничена видимоста /може да е зададена пр. 60 сек./

а това ли имаш в предвид под сдвояване ли то не иска да с получи...

обаче не си ме разбрал не искам да испращам към моето PC... а от PC към лаптопа ми.... Проблема е в латопа, не иска да прима нито от PC,нито от телефони,,,,

Проблема е в латопа, не иска да прима нито от PC,нито от телефони,,,,

Ще да е добре да пътърсиш помощ от някого, който е вътре в нещата защото предполагам, че проблема идва от нещо елементарно, което ти убягва.

bluetooth е  тромава и бавна технология за трансвер на данни. Защо не помислиш  за алтернатива

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• 4 години по-късно...

Как да задам парола като не ми дава опция-за задаване на парола...Не ми дава поле за парола...

на 24.05.2013 г. в 13:20, Prikazna написа:

а това ли имаш в предвид под сдвояване ли то не иска да с получи...

обаче не си ме разбрал не искам да испращам към моето PC... а от PC към лаптопа ми.... Проблема е в латопа, не иска да прима нито от PC,нито от телефони,,,,

Не ми дава опцията за сдвояване-да въведа парола...Къде да я въведеа,като не ми дава тази възможност?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.