Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дозировка на L-Carnitine

Featured Replies

Здравейте!

Купих си течен L-Carnitine на Carnipure, от този със зеления чай и гуараната. Искам, ако може, да дадете едно съветче как точно да го приемам. Принзипно не съм пълен, и общо взето съм доволен с тялото си, имам да свалям само от корема, и то не малко. Тренирам от колко месец-два, ходя на фитнес три пъти в седмицата, а от две-три седмици почнах да тичам и на пътеки по 30-35 минути. В момента съм 67кг., 170см. и се чудя как да го пия. Бях решил да го пия всяка сутрин по една супена лъжица и още 30 минути преди тренировка. Днес обаче се замислих дали има смисъл да го пия всяка сутрин. Чувал съм, че някой хора го пият вечер преди лягане една лъжица и преди тренировка. Някой пък пият по две лъжици преди тренировка само. Честно казано не знам точно как действа, затова ако може някой да ми обясни ще бъда много благодарен.

Благодаря предварително!

Аз, имам нужда малко да сваля сега съм 105 кг. висок съм 187 см. Искам поне да сваля 5-15 кг. Ще пробвам и това дето ти го пиеш. Дали ще има ефект.?

• Автор

Аз, имам нужда малко да сваля сега съм 105 кг. висок съм 187 см. Искам поне да сваля 5-15 кг. Ще пробвам и това дето ти го пиеш. Дали ще има ефект.?

Принципно има ефект ама трябва да тренираш яко докато го пиеш. Аз миналата година бях 87кг. и за околко 2 месеца свалих повече от 15, без нищо, само с хранителен режим и тренировки и то домашни, обаче сега ми идва малко в повече и затова взех и карнитинче да ускоря нещата. Така че, с карнитин, добър хранителен режим и редовни тренировки няма как да не свалиш.

Редактирано от ToDiR0S (преглед на промените)

... и за околко 2 месеца свалих повече от 15, без нищо, само с хранителен режим и тренировки ...

Хранителмия режим и тренировките са истината.Преди време (като ученик) се занимавах много активно със спорт и фитнес.Приемал съм L-Carnitine само ,че на капсули,но предполагам ефекта  е същия и при течния и  мога да те уверя,че повече от 3-4 седмици е безмислено да го приемаш.Тялото ,както и с повечето ,,неща,,-макар и не точно казано свиква с приема му и става безмислено да се приема по-дълго време.Приемал съм по 1-2 таблетки около час преди тренировка-така ми бяха препоръчали във фитнеса,където ходех,макар ,че съм чел (преди),че ,,върховото,,му действие е 4-6 часа след приема.Иначе за коремчето само коремни преси му е майката :)  И....,,войнико,,без тренировки нищо няма да ти помогне.Това не е вълшебна течност.L-Carnitine помага за разграждането на мазнините в организма (общо казано),но без тренировки ефект няма ;)

• Автор

Хранителмия режим и тренировките са истината.Преди време (като ученик) се занимавах много активно със спорт и фитнес.Приемал съм L-Carnitine само ,че на капсули,но предполагам ефекта  е същия и при течния и  мога да те уверя,че повече от 3-4 седмици е безмислено да го приемаш.Тялото ,както и с повечето ,,неща,,-макар и не точно казано свиква с приема му и става безмислено да се приема по-дълго време.Приемал съм по 1-2 таблетки около час преди тренировка-така ми бяха препоръчали във фитнеса,където ходех,макар ,че съм чел (преди),че ,,върховото,,му действие е 4-6 часа след приема.Иначе за коремчето само коремни преси му е майката :)  И....,,войнико,,без тренировки нищо няма да ти помогне.Това не е вълшебна течност.L-Carnitine помага за разграждането на мазнините в организма (общо казано),но без тренировки ефект няма ;)

Сългасен!

Иначе за корем правя доста, обаче при положение, че имам толкова мазнини видимия ефект е почти никакъв. За корем трябва кардио, затова и взех L-Carnitine-а, сега ще мина на "по-кардио" тренировка, тоест вдигам повторенията и евентуално сериите, и намалям тежестта и почивките между серийте. И накрая 30-35 минути на патеката, естествено. Всъщност има някакъв видим ефект, сега като се замисля. Горния ред е леко оформен и се чудя как при тая мазнина се вижда. Та затова съм почти убеден, че ако махна мазнинката, ще излезне нещо отдолу. Иначе в момента съм на нисковъглехидратна диета, която излиза доста скъпичко, но поне има ефект.

П.П. А да питам, понеже не съм нито дебел, нито кльощав...горе-долу средна работа. Имам няква мускулна маса. Като стегна бицепса и го пипна ми стои сякаш на буци. Малки топченца. При друг такова нещо не съм виждал. Даже на хората им става някво гадно като ми пипнат ръката. Първоначално реших, че мускула ми е всъщност на такива топченца, но ми казаха, че може да е остатъчна мазнина която не се е изхвърлила и че след време ще се изчиста. Звучи логично, ама кой знае.

.. Иначе в момента съм на нисковъглехидратна диета, която излиза доста скъпичко, но поне има ефект.

П.П. А да питам, понеже не съм нито дебел, нито кльощав...горе-долу средна работа. Имам няква мускулна маса. Като стегна бицепса и го пипна ми стои сякаш на буци. Малки топченца. При друг такова нещо не съм виждал. Даже на хората им става някво гадно като ми пипнат ръката. Първоначално реших, че мускула ми е всъщност на такива топченца, но ми казаха, че може да е остатъчна мазнина която не се е изхвърлила и че след време ще се изчиста. Звучи логично, ама кой знае.,,,

Ами пич аз вече съм бившо спортистче и съм позанимарил тези дейности :) ,но доколкото ми е известно нисковъглехидратната диета я използват например културистите десетина дена преди състезание за изчистване на подкожните мазнини и да си личи повече релефа-мисля ,че не  е препоръчителна за повече от 2-3 седмици.Според мен мини на протеинова диета.За топченцата ти по бицебса и аз мисля,че е остатъна мазнина и след време ще си оформиш релефа.Писал си ,че тренираш от месец-два ,което е мноо-го малко време.Аз преди се занимавах с  фитнес и бодибилдинг около 3 години и дори тогава не съм бил Шварценегер :D Но все си мисля,че ти си упорит и хадъхан човек и ако не се откажеш ще имаш успехи.А и сега има много по-големи възможности от времето,когато аз тренирах.Успех.А....и само да ти кажа--не се увличай с разни ,,незнайни,,добавки,анаболи и прочее глупости,та да не заприличаш на един известен водещ-да не му споменавам името сега ;) Тренирай си за кеф и тонус,а ако си достатично упорит и последователен,ще понаправиш и мускули и ще впечатляваш мадамите ;)

• Автор

Ами пич аз вече съм бившо спортистче и съм позанимарил тези дейности :) ,но доколкото ми е известно нисковъглехидратната диета я използват например културистите десетина дена преди състезание за изчистване на подкожните мазнини и да си личи повече релефа-мисля ,че не  е препоръчителна за повече от 2-3 седмици.Според мен мини на протеинова диета.За топченцата ти по бицебса и аз мисля,че е остатъна мазнина и след време ще си оформиш релефа.Писал си ,че тренираш от месец-два ,което е мноо-го малко време.Аз преди се занимавах с  фитнес и бодибилдинг около 3 години и дори тогава не съм бил Шварценегер :D Но все си мисля,че ти си упорит и хадъхан човек и ако не се откажеш ще имаш успехи.А и сега има много по-големи възможности от времето,когато аз тренирах.Успех.А....и само да ти кажа--не се увличай с разни ,,незнайни,,добавки,анаболи и прочее глупости,та да не заприличаш на един известен водещ-да не му споменавам името сега ;) Тренирай си за кеф и тонус,а ако си достатично упорит и последователен,ще понаправиш и мускули и ще впечатляваш мадамите ;)

Под нисковъглехидратна диета имам предвид, че не ям хляб и подобни преработени тестени изделия, също така съм намалил до колкото мога картофи и ориз. Ям плодове, зеленчуци, яйца и пилешко месо, млечни продукти, овесени ядки (или мюсли), сурови ядки от време на време и пия много вода и зелен чай. И честно казано не ми пречи чак толкова, след време се свиква. Само със сладкото се бориме още, и при положение, че всички от семейството са маниаци на тема сладко и за такова животно като диета не искат да чуват, си е трудничко, но за сега се справяме :)  Единствения ми вреден навик е, че не спя много, но и по това работя. Иначе съм доволен от тялото си...и по-точно развитието му. Аз започнах да тренирам февруари месец 2012, тогава бях почти 90 кила и умирах на 5-тата лицева опора. Почнах да тренирам вкъщи...имаше един пич в YouTube...Mike Chang ако не се лъжа се казваше. От него гледах и вкъщи всеки ден яко тренировки и хранителен режим. И така април месец вече бях 74кг. Купих си и боксов чувал за кардио. Лятото се записах на MMA, та за два месеца си разкатах играта, тогава свалих до 62кг., и тамън се запалих, то пък взеха, че закриха залата. Като почнах училище септември месец, спрях с тренировките и качих до 68кг. И тази година април месец започнах отново обаче на фитнес...свалих много мазнини и качих доста мускулна маса. Бицепс нямам много, ама пък се радвам на гърдите и рамената. Дори с корема който имам, гърдите стоят на преден план.  :D  Честно казано, имаше доста по-голям ефект от колкото учаквах.  Аз принципно имам много лека костна структура, и съм нисък (170см.) и сегашните ми килограми (67кг.) са стабилни, а като премахна напълно мазнините сигурно ще падна до ~60кг. и тогава ще почвам да качвам само мускулна маса, до към 70кг. Дотогава има време...

Та сега вече спокойно си правя по 40 лицеви и около 10-тина набирания. С две думи...има разлика. :D 

Благодаря за отговора! 

Aми то това твоето не е нисковъглехидратна диета.Не се стреми да сваляш много килограми за кратко време-то даже не е полезно.Просто ,,гори,,мазнините ---иначе маса ще ти трябва,иначе какво ще правиш на релеф ;) И не папкай сладко-добавяй си захар от повече плодове.И нищо не каза за коремните преси-там наблягай ,за да имаш плочки :)

• Автор

Aми то това твоето не е нисковъглехидратна диета.Не се стреми да сваляш много килограми за кратко време-то даже не е полезно.Просто ,,гори,,мазнините ---иначе маса ще ти трябва,иначе какво ще правиш на релеф ;) И не папкай сладко-добавяй си захар от повече плодове.И нищо не каза за коремните преси-там наблягай ,за да имаш плочки :)

Е то тогава ми беше наложително затова ги свалих бързо, то и затова ми излезнаха стрии, ама кво да се прави. Иначе сега не се стремя да свалям килограми въобще, даже горната част от тялото си я харесвам така от към мазнини, не искам да съм прекалено сух. Искам само да махна мазнините околко коремната област, за целта ще трябва да сваля килограми от цялото тяло. А и аз ще хапвам много месо и ще тренирам за да запазя колко се мога повече мускулната маса. Но за сега приоритет ми е корема. За корем правех коремни с 5кг. тежест, но нещо не виждах ефект затова сега си вдигам краката от лег с 5кг. дъмбел, и го усещам доста. Иначе сладко ям много рядко и по-малко, след това примено компенсирам или с тренировки или с по-малко храна.

Имай предвид, че повече от месец не е хубаво да взимаш л-карнитин. Максимум час преди тренировка го взимай, защото има ефект, като загрее тялото.

15-20 мин кардио за старт е добро начало и накрая на тренировката както си написал малко повечко. Тялото при натоварване без чужда помощ започва да гори самичко мазнините след 30-та мин.

И собствените ни тела произвеждат Л-карнитин, но в малки количества. Повечко се намира в червеното месо, особено говеждото.

Не прекалявай с него, защото има опасност организма да се пренасити и да спре да си го произвежда сам. Той действа на клетъчно ниво и играе ролята на транспортьор, като прекарва мазнините до митохондриите, където се превръщат в енергия, най-общо казано....

Другото което е важно и прочетох в постовете ти - не си гледай толкова много килограмите, защото мускула тежи повече от мазнините! Т.е. ти може да отслабваш визуално, но да не сваляш килограми. Освен ако не са ти важни килограмите като стойност де...

Намали и солта, че тя задържа водата в тялото и се чудиш къде се губи ефекта.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.