Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Навигация за цяла Европа помощ

Featured Replies

Здравейте.

Карам товарен бус и ми трябва подробна карта за цяла европа.

Кой е по-добрия вариянт да си изтегля на таблета (galaxy note) или да си купя GPS ?

Не искам безплатни защото не са пълни .. или поне не съм попадал на такива. Предложете някоя платена за таблет или някой gps  който ще ми върши работа.

Бюджет 300лв.

Картата на Sygic за цяла Европа не ти ли харесва?...

ПП. Отне ми около минута общуване с Гугъл да намеря карти и за iGo. И двете навигации могат да се инсталират на таблета ти, да работят независимо една от друга, и без да искат Интернет. При това положение - не ти трябва друго устройство.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Колега ситуацията е такава щом имаш вече купен таблет :

Хубавите програми за навигация са ИГО, Сиджик, Навигон. Има и Том Том приложение за Андройд но е още ново и нямам инфо дали става или не. Всички проложения ги има кракнати и напълно безплатни в торен сайтовете и  форумите. Можеш да свалиш и пробваш инсталцията е сравнително лесна. Ако обаче искаш 100% безпроблемна работа и ъпдейт на картите винаги когато има такъв си плащаш за легална около 100-130 лв.

Програмата Сиджик има 7 дни тест и след това ти предлага да я закупиш и за това не мога да и видя цената и да ти кажа колко струва има и версия за камион.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sygic.aura&feature=more_from_developer#?t=W251bGwsMSwxLDEwMiwiY29tLnN5Z2ljLmF1cmEiXQ..

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sygic.truck

Навигон също е добра програма. Фирмата е собственост на Гармин от 2010-2011. Там поне се вижда цената.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.navigon.navigator_checkout_eu40&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5uYXZpZ29uLm5hdmlnYXRvcl9jaGVja291dF9ldTQwIl0.

При нея си плащаш за карта на Европа  а при Сиджик си плащаш за Работеща програма и със едно второ приложение си избираш коя карта за коя страна ти трябва и си сваляш само тези който ти трябват.

Редактирано от Антон Гълъбов (преглед на промените)

А ако не си доволен от gps сигнала от към точност винаги можеш да си сложиш това 

Портативен GPS за мобилни устройства GLO™

Ще ти пусна линк на лично че ще ми се скарат най вероятно :) 

GLO™ е портативен GPS и GLONASS приемник, който се свързва безжично с Apple® и Android™ уреди чрез Bluetooth®. Той има до 12 часа живот на батерията и актуализира позицията си до 10 пъти в секунда (актуализирането зависи и от приемащия уред). Това е 10 пъти по-бързо от вътрешния GPS приемник на почти всички мобилни устройства. GLO е одобрен от Apple за ползване с продуктите им.

При едновременно ползване на GPS и GLONASS спътници, времето, което е нужно на приемника, за да се позиционира прецизно, е приблизително с 20 процента по-малко в сравнение с времето при ползване само на GPS. Нещо повече, когато ползвате GPS и GLONASS, приемникът има достъп до още 24 спътника. GLO работи неподражаемо добре с разнообразни приложения, включително с Garmin StreetPilot®, който Ви навигира завой-по-завой.

• Автор

Пак съм аз :D

Май вариянта да си купя програма за таблета ще отпадне понеже разбрах ,че не позволяват да е по-голям от 7 инча екрана :(

А двата ми таблета са 10.1 инчови и за това отпадат като вариянт.

Тоест ми трябва GPS навигация със 7инчов дисплей :)

Бюджет 300-350лв .

До колкото разбрах най–добре е да е с iGO (което нищо не ми говори :D)

По възможност искам навигацията да е с бг аудио и бг меню

Искам да попитам  някой неща които не ми се изясниха :)

Има GPS навигации които пише ,че нямат карти, други само на България , трети България и Източна Европа, четвърти България и цяла Европа.

Ако си купя GPS без карти ще мога ли да си изтегля карта на Eвропа ? Плаща ли се картата и колко ? Как е по-добре GPS без карти и аз да си ги добавя или направо готов GPS с карти на България и Европа ?

Ще съм благодарен и ако дадете линк към няколко навигации :)

Не е задължително да са с iGO. Важното е да са надеждни , да са със 7 инчов диспей, бг аудио и меню и по възможност да са с карти за Бг и Европа :)

Благодаря предварително

:)

Редактирано от LonelyInUniverse (преглед на промените)

Пак съм аз :D

Май вариянта да си купя програма за таблета ще отпадне понеже разбрах ,че не позволяват да е по-голям от 7 инча екрана :(

А двата ми таблета са 10.1 инчови и за това отпадат като вариянт.

Тоест ми трябва GPS навигация със 7инчов дисплей :)

Бюджет 300-350лв .

До колкото разбрах най–добре е да е с iGO (което нищо не ми говори :D)

По възможност искам навигацията да е с бг аудио и бг меню

Искам да попитам  някой неща които не ми се изясниха :)

Има GPS навигации които пише ,че нямат карти, други само на България , трети България и Източна Европа, четвърти България и цяла Европа.

Ако си купя GPS без карти ще мога ли да си изтегля карта на Eвропа ? Плаща ли се картата и колко ? Как е по-добре GPS без карти и аз да си ги добавя или направо готов GPS с карти на България и Европа ?

Ще съм благодарен и ако дадете линк към няколко навигации :)

Не е задължително да са с iGO. Важното е да са надеждни , да са със 7 инчов диспей, бг аудио и меню и по възможност да са с карти за Бг и Европа :)

Благодаря предварително

:)

Привет! 

7 инча не съм ползвал, но това опеделено ще свърши работа! 

Изпробвано!

GPS навигатор MediaTek  5"  >>> :super:

ТЕКУЩА ВЕРСИЯ:
13.1.4

Sygic GPS Navigation Offline for Android

SAVE 30% ON OUR BESTSELLER APPS

http://www.sygic.com/en/android:buy-now

На промоция в момента 35 евро Публикувано изображение

Lifetime license for Android
High-quality offline maps

Човече сега е момента

• Автор

Благодаря много за отделеното време и за помоща . Взех си таблет samsung galaxy tab2 7inch и мисля да си купя навигацията на sygic, но малко се колебая понеже си изтеглих Igo и май там картите са по-подробни. Има улици по селата които sygic ги няма. Говоря за Бг селата. В Европа не съм я тествал. Един страничен въпрос: Igo само за iphone and ipad ли е? Понеже разглеждах сайта им и като натиснах да я купя ми излиза , че е за iphone I ipad. Има ли възможност да я купя за моя таблет и ако има на Бг ли ще е? И последен въпрос: по-принцип коя навигация е по-добра?

Благодаря много за отделеното време и за помоща . Взех си таблет samsung galaxy tab2 7inch и мисля да си купя навигацията на sygic, но малко се колебая понеже си изтеглих Igo и май там картите са по-подробни. Има улици по селата които sygic ги няма. Говоря за Бг селата. В Европа не съм я тествал. Един страничен въпрос: Igo само за iphone and ipad ли е? Понеже разглеждах сайта им и като натиснах да я купя ми излиза , че е за iphone I ipad. Има ли възможност да я купя за моя таблет и ако има на Бг ли ще е? И последен въпрос: по-принцип коя навигация е по-добра?

Не, разбира се! iGO има и за Андроид и за Windows!

Всеки уважаващ себе си човек трябва да използва iGO!

Със сигурност не най-красивата, но определено най-полезната сателитна навигация!

• Автор

Не, разбира се! iGO има и за Андроид и за Windows! Всеки уважаващ себе си човек трябва да използва iGO! Със сигурност не най-красивата, но определено най-полезната сателитна навигация!

И аз така разбрах и заради това се разколебах. А да Ви попитам мога ли да я намеря навигацията безплатна и надеждна или е по-добре да я закупя(от къде да я купя? Понеже съм малко скаран с тея навигации, ако може и линк). За мен е важно да работи на таблета , да е с Бг меню и Бг навигиране, и възможно най-подробната карта на Европа. Благодаря предварително

Редактирано от LonelyInUniverse (преглед на промените)

И аз така разбрах и заради това се разколебах. А да Ви попитам мога ли да я намеря навигацията безплатна и надеждна или е по-добре да я закупя(от къде да я купя? Понеже съм малко скаран с тея навигации, ако може и линк). За мен е важно да работи на таблета , да е с Бг меню и Бг навигиране, и възможно най-подробната карта на Европа. Благодаря предварително

Колега, ако с това което съм ти изпратил като лично съобщение се справиш, на втора фаза ще добавим и актуалната карта на Европа.

Архива съдържа най-новите карти и poi за България и основни европейски пътища.

Редактирано от Вандин (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.