Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

SONY DAV-DZ740 свързване с компютър?

Featured Replies

Здравейте. Понеже си купих 3д телевизор, искам да си купя и система за домашно кино, но желая да я свържа освен към ТВ-то, и към компютъра. Харесах си това:

http://www.technopolis.bg/b2c/details/53174/P11090501/Domashno-kino-SONY-DAV-DZ740

но консултанта каза, че понеже нямал 3.5 аудио жак, нямало начин да се свърже към компютъра.. Към тв-то - с оптика. Според вас има ли начин да се свърже и към компютъра, и ако да - как? Благодаря предварително! :)

Хммм...лошото е,че консултанта май е прав.Гледах кинигата на тая анджаклама и май се оказва,че няма aux in.

• Автор

Компютъра е с 6 канална саунд карта, и освен 6-те 3.5 букси - няма друго. Телевизорът е 

PANASONIC TX-L47WT50E.

А да попитам за това нещо": http://pioneer.bg/index.php?route=product/product&product_id=688

То може ли да се свърже едновременно към тв-то и към компютъра? И ако някой го е чувал - дали добре свири?

Може през скарта с преходник, той е и вход. Какви изходи имаш на компютъра и какъв е телевизора?

@darco,ако скарта е и вход,мислиш ли че нямаше да го предложа тоя вариант,разполагам с преходник scart to chinc и съм го правил тоя начин на стария ми телевизор......

post-249343-0-40710200-1370459788_thumb.

@darco,ако скарта е и вход,мислиш ли че нямаше да го предложа тоя вариант,разполагам с преходник scart to chinc и съм го правил тоя начин на стария ми телевизор......

Много си прав, но има едно нещо! Ако системата е с монтиран "Scart" и е предназначена за Европейският пазар, то фирмата производител е длъжна да спазва техническите изисквания на стандарта или с две думи казано - трябва да има и "INPUT" и OUTPUT" Питащият лесно ще провери, след като направи експеримента. За негово сведение - това което съм написал за Европейският стандарт и че модела се продава в България, съвсем не значи, че системата е предназначена за Европа, независимо,  че България е в Европа. Дявол знае откъде е внасяно за по евтино!

Компютъра е с 6 канална саунд карта, и освен 6-те 3.5 букси - няма друго. Телевизорът е 

PANASONIC TX-L47WT50E.

А да попитам за това нещо": http://pioneer.bg/index.php?route=product/product&product_id=688

То може ли да се свърже едновременно към тв-то и към компютъра? И ако някой го е чувал - дали добре свири?

Посоченият от вас Bly-rey на Pionner e добър модел и предполагам , че ще "свири" добре, но би трябвало да си извадите техническата документация и от нея да видите какви входове и изходи има последната. Ще я потърсите в PDF формат.

Ето: http://www.moj-tv.com/pdf/cdd58c0afa321a018359b66deddb692bBCS-222.pdf

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Вярно,бат Стефко,ама докато не се пробва,не се знае.

Вход е :). В спецификациите пише. С бутона Function се избира TV. Това е входа през скарта. Само аудио вход е, без видео.Добре, а HDMI няма ли компютъра? Така ако се върже с HDMI компютъра към TV, а от TV към домашното кино с оптика, ще има звук и от двете.

• Автор

А как се казва на английски и на български този аудио 3.5? И това за скарта да попитам (говорим за модела от първия ми пост, нали?) Когато минава оттам с кабел, по никакъв начин не се променя звука, нали? Ако се прекара оттам, през компютъра и тв-то ще си изкара 5.1 канален саунд? Благодаря ви :)

Значи, през скарта няма как да изкараш 5.1 звук. Затова те попитах дали имаш HDMI. Това е единия вариант да изкараш 5.1 звук от компютъра. Другата възможност е през оптичен или през коаксиален изход, които трябва да са на звуковата карта(вградена или външна, без значение). Без значение коя система ще вземеш, изброените по-горе от мен възможности са единствените за 5.1 звук. Освен ако системата няма директен 5.1 вход, такива обаче отдавна не се произвеждат.

Редактирано от darco (преглед на промените)

• Автор

Значи, през скарта няма как да изкараш 5.1 звук. Затова те попитах дали имаш HDMI. Това е единия вариант да изкараш 5.1 звук от компютъра. Другата възможност е през оптичен или през коаксиален изход, които трябва да са на звуковата карта(вградена или външна, без значение). Без значение коя система ще вземеш, изброените по-горе от мен възможности са единствените за 5.1 звук. Освен ако системата няма директен 5.1 вход, такива обаче отдавна не се произвеждат.

HDMI имам само на видео картата и към него съм закачил тв-то, за да изкарва 3д (но не ми изкарва звук на тв-то). А дали този 3.5 саунд жак не се казва "Композитен изход" или

"Компонентен изход"?

Редактирано от papyrus (преглед на промените)

• Автор

Трябва да ти изкарва. Прави се настройка. С каква ОС си(XP,7,8)?

win 7

Като дам десен бутон на звука и после Playback device ми излиза това: Публикувано изображение

И дори третото като му дам да е default - пак няма звук...

А относно Pioneer 'дето го постнах, четох в нета:

Highlights:  
  • 5.1 home theatre system with 1100W max. overall performance with virtual 3D sound
  • 2 x HDMI inputs
  • Network streaming and internet services available over the home network
  • Internet streaming services: youtube, picasa
  • 2 x USB inputs
  • Bluetooth ready
Features:  
  • Connections: 2 x HDMI inputs, 1 x HDMI output, 2 x USB 2.0 (front), 1 x 3.5mm jack microphone input (front), 1 x 3.5mm mini-jack AUX input (front), 1 x stereo RCA AUX input, 1 x FM antenna port, 1 x S-video output, 1x ethernet port, 1 x port for Bluetooth adapter, 2 x optical inputs, 1 x set of 5.1 connections for speakers, 1 x composite video output

Това означава, че ще може директно да се свърже и към компютъра, и към тв-то

Редактирано от papyrus (преглед на промените)

Може само по начините, които съм описал.Pioneer-а има HDMI входове 2бр. и 1бр. оптичен в повече.През които може да се подаде 5.1 звук. През останалите, чинч и жак, се подава стерео и от там системата евентуално го прави изкуствено на пет канала. След като нямаш оптика, значи само през HDMI можеш. Дали към TV или към системата е без значение. Видеото вградено ли е или отделно?

Редактирано от darco (преглед на промените)

• Автор

Видео картата е Nvidia GeForce 9500 GT

А ако си взема 5.1 система за компютър с оптика например? Така хем ще изкарва 5.1 през ПС-то, хем 5.1 през ТВ-то. Пък и на мен и без това не ми трябва ДВД плеъра (Блу рей). Това не е ли по-добър вариант, защото до 500 лв ще се намери нещо с по-хубав звук, отколкото хем колони, хем и плеър за тези пари. Как мислите?

При тази карта, най-вероятно за да имаш звук през HDMI, трябва да свържеш един SPDF кабел, от картата към дъното. Само не ми е ясно защо на Playback device излиза Realtek. Да не би дъното да има и то вградено видео с HDMI изход?

По повод въпроса дали колони или система, мога само да кажа, че сонито има доста добър звук за парите си. За други колони трябва някой колега да каже, ако има наблюдения. Въпроса е, че задължително при положение, че нямаш оптика или коаксиал за звука, трябва да изкараш през HDMI към ТВ, и от там към колоните или системата.

• Автор

Към тв-то имам оптика, а със 5.1 колони мога директно и към компютъра да ги свържа, но гледах в нета... Много малък избор има откъм 5.1 до 500 лв. Иначе Сонито е хубаво, но няма как да се свърже към компютъра за да изкара нещо повече от стерео звук...

• Автор

хм.. Май имам и оптика и на компютъра - ето снимка с изходите: Публикувано изображение

Но никъде не мога да намеря това сони с колко оптични изхода е, защото ако към компютъра го свържа с оптика, то тв-то с какво ще бъде?

Така - дотук нито един конкретен въпрос и всички гадаем по снимка и по изказвания на автора.

1. Каква е дънната платка на компютъра? (Аида, спеси или каквото друго искаш ползвай)

2. Каква е видеокартата, която се използва за връзка към телевизора?

3. Какъв е модела на телевизора?

4. Каква точно е целта на занятието? Да се изкара 5.1 звук от компютъра (може с система за домашно кино), да се свърже компютъра към нещо (изкарващо 5.1) и правещо какво? (възпроизвеждане на блурей дискове например).

5. И още един важен въпрос - как идва телевизията и кой вход на телевизора се използва?

6. Бюджет за цялата галимация?

Имаш S/PDIF изход, за това излиза Realtek-а. Обаче най-вероятно нямаш кабелчето от видеокартата към дъното. Затова не излиза звука на HDMI като устройство. Най-универсалният вариант е да вземеш кабел от видеокартата към дъното. Така през HDMI на видеото ще минава звук към ТВ, а от ТВ вече с оптика към системата/колони(трябва да имат оптичен вход). Може обаче да вземеш и такъв кабел http://www.reset.bg/catalog/40/4009/4009069/ , с който от дъното към система/колони които имат оптичен вход да слушаш 5.1 .

П.П. Трябва обаче да погледнеш, дали дъното има вътрешен S/PDIF. Съмнява ме да няма, но за всеки случай :). И евентуално, ако се спреш на този вариант, трябва и настройка от биоса да се направи, най-вероятно.

• Автор

Имаш S/PDIF изход, за това излиза Realtek-а. Обаче най-вероятно нямаш кабелчето от видеокартата към дъното. Затова не излиза звука на HDMI като устройство. Най-универсалният вариант е да вземеш кабел от видеокартата към дъното. Така през HDMI на видеото ще минава звук към ТВ, а от ТВ вече с оптика към системата/колони(трябва да имат оптичен вход). Може обаче да вземеш и такъв кабел http://www.reset.bg/catalog/40/4009/4009069/ , с който от дъното към система/колони които имат оптичен вход да слушаш 5.1 .

П.П. Трябва обаче да погледнеш, дали дъното има вътрешен S/PDIF. Съмнява ме да няма, но за всеки случай :). И евентуално, ако се спреш на този вариант, трябва и настройка от биоса да се направи, най-вероятно.

А ще стане ли така (понеже ПС-то е в гаранция и не мога да го отварям):

От компютъра чрез този S/PDIF към оптиката на домашното кино. От домашното кино, посредством HDMI кабел от HDMI (ARC) към  входа на ТВ-то "HDMI ARC"? И така когато пускам филм от ПС-то, чрез първия HDMI ще ми изкарва картината към ТВ-то, а звука ще го изкарва от компютъра 5.1 звук, а когато си пусна АV (Булсатком) ще си изкарва звук отново от колоните, защото е свързан с този ARC изход. Би трябвало да стане така или бъркам?

• 4 години по-късно...

За да не отварям нова тема,ще пиша в тази.

Имам същата дилема за същото домашно кино.

Искам да закупя същия модел домашно кино (втора употреба,модела е стар....) и да включа компютър и телевизора към него, за да изкарам звук през системата.За телевизора добре - звук ще се вземе през HDMI (HDMI ARC изхода на телевизора) ,но за PC ?Ако закарам сигнал от PC-то към оптичния вход на системата, то няма как да избера кой да е активния вход на DVD-то за да слушам музика било от телевизора или от компютъра,тъй като и двата входа са активни в тежим TV.

Някакви други идеи,как мога да го свържа ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.