Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Wake on lan

Featured Replies

Здравейте,

не съм сигурен дали този раздел е точния за моя въпрос и затова моля админите ако преценят, че съм объркал мястото, да го преместят където смятат че е най-добре.

Става въпрос за wake on lan опцията на дънната ми платка, която е Asus B75 но точния модел в момента не си спомням. Та опитвам се да си събуждам компютъра, когато ми трябва и за целта ползвам една програма, която съм инсталирал на компютъра в офиса. Тя се казва "WOL Magic Packet Sender". Може да се пуска като клиент и да чака за пакета, така я изтествах преди да си загася компютъра. Т.е. на компа вкъщи я пускам като клиент, а от този в офиса пускам магическия пакет. Виждам, че програмата реагира и изписва, че го е получила. Вкъщи имам рутер tl-wr740n, на който съм пренасочила портове от 7 до 9 към IP адреса на компютъра ми, освен това съм дал bind на мак адреса на мрежовата ми карта към въпросния IP адрес. Какво се случва. Гася компютъра вкъщи, след което пускам от офиса магическия пакет. Домащния компютър веднага се пали без никакви грижи. Проблема се появява когато държа компютъра си изключен по-дълго време. Например гася го вечер преди лягане и сутринта пращам пакета, но не иска да запали. Ако го включа и го загася, няма проблем да го запаля с магическия пакет. Предполагам е свързано с някакъв кеш в рутера или lease time на DHCP макар, че IP адреса съм забил статично. Въпреки това съм казал на рутера ми ако ще ми дава адрес, да е точно същия, който съм си сложил на мрежовата карта.

Дайте някакви идеи от какво може да е това.

Благодаря предварително.

Здравейте,

не съм сигурен дали този раздел е точния за моя въпрос и затова моля админите ако преценят, че съм объркал мястото, да го преместят където смятат че е най-добре.

Става въпрос за wake on lan опцията на дънната ми платка, която е Asus B75 но точния модел в момента не си спомням. Та опитвам се да си събуждам компютъра, когато ми трябва и за целта ползвам една програма, която съм инсталирал на компютъра в офиса. Тя се казва "WOL Magic Packet Sender". Може да се пуска като клиент и да чака за пакета, така я изтествах преди да си загася компютъра. Т.е. на компа вкъщи я пускам като клиент, а от този в офиса пускам магическия пакет. Виждам, че програмата реагира и изписва, че го е получила. Вкъщи имам рутер tl-wr740n, на който съм пренасочила портове от 7 до 9 към IP адреса на компютъра ми, освен това съм дал bind на мак адреса на мрежовата ми карта към въпросния IP адрес. Какво се случва. Гася компютъра вкъщи, след което пускам от офиса магическия пакет. Домащния компютър веднага се пали без никакви грижи. Проблема се появява когато държа компютъра си изключен по-дълго време. Например гася го вечер преди лягане и сутринта пращам пакета, но не иска да запали. Ако го включа и го загася, няма проблем да го запаля с магическия пакет. Предполагам е свързано с някакъв кеш в рутера или lease time на DHCP макар, че IP адреса съм забил статично. Въпреки това съм казал на рутера ми ако ще ми дава адрес, да е точно същия, който съм си сложил на мрежовата карта.

Дайте някакви идеи от какво може да е това.

Благодаря предварително.

Не може ли да накараш DHCP да раздава от следващия ИП адрес и този да остане статично зададен. 

Не може ли да накараш DHCP да раздава от следващия ИП адрес и този да остане статично зададен. 

Не са нужни чак такива игри, просто може да се избере адрес извън диапазона на DHCP

Другата опция е от команден ред да пускаш wake on lan към всяко ип.

Не са нужни чак такива игри, просто може да се избере адрес извън диапазона на DHCP

Виж, затова не се сетих Капитане.  :handshake:

• Автор

Написал съм, че съм забил статичен IP адрес на компютъра си. Струва ми се, че е нещо свързано с ARP таблицата на рутера, все едно след време я забравя и не знае на къде да насочи пакета. И докато го пиша това се сетих пак да проверя опцията IP & MAC BINDING на рутера. Да, написал съм си MAC адреса и IP адреса, но съм забравил да включва самата опция. Горе има Disable и Enable. Включих я, дано да е от това, довечера ще го загася и утре сутрин ще проверя дали съм бил прав.

Много благодаря за бързите отговори на всички, които се отзоваха.

• Автор

Момчета, точно това се оказа, забравил съм да включа опцията за байндинг на мака с IP-то и след време изчезват от ARP таблицата на рутера. След като я включих вчера, днес сутринта успешно запалих компа през телефона си. Благодаря на всички за помощта.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.