Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разговорен руски език

Featured Replies

Привет!

Търся нещо като безплатен онлайн-речник, съдържащ основните изрази в руския език. Неща като: Добър ден! Как си? Колко е часът? Как да стигна до.... и други основни думи. Целта ми е да имам бегла представа за основните неща единствено разговорно. Може ли това да се постигне безплатно с подобен разговорник, или нещо такова?

Благодаря предварително!

Здравствуйте! Привет! Как у тебя/вас дела? Каторой час?

По-горните са превод на 3-те неща, които питаш. Тук има нещо като речник и като че ли разговорник ЦЪК, обаче общо взето за руски език нещата са доста по-мудни и не вярвам да намериш нещо качествено онлайн.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Здравствуйте! Как у вас дела? Каторой час?

А Тъй почему не спиш?

Мисля, че не ме разбрахте. Не искам превод на 2,3 неща, а нещо като разговорник онлайн.

Моля прочетете добре темата.

Да повторя - темата я прочетох, но за руски език онлайн няма да намериш много светни неща като разговорници. Трябва да си приготвиш 20-тина лева и да си купиш книжен такъв или да разчиташ на неграмотният Гугъл преводач ЦЪК Линк към разговорник книжен.

А Ты почему не спиш?

Потому что я фильм смотрел.

Да повторя - темата я прочетох, но за руски език онлайн няма да намериш много светни неща като разговорници. Трябва да си приготвиш 20-тина лева и да си купиш книжен такъв или да разчиташ на неграмотният Гугъл преводач ЦЪК Линк към разговорник книжен.

Потому что я фильм смотрел.

Ладно! давай тогда, пошли спать. Уже поздно а завтра мне рано вставать! Спокойной ночи!

винаги ми е било чудно на тези,които искат всичко на този свят да им е безплатно,особено когато някой е вложил време и труд в нещо.

винаги ми е било чудно на тези,които искат всичко на този свят да им е безплатно,особено когато някой е вложил време и труд в нещо.

Винаги ми е било чудно за тези, които за всичко търсят как да вземат пари. До къде ще го стигнем само така? А иначе - когато нямаш пари, ще търсиш евтиното, че ако може и безплатното.

Винаги ми е било чудно за тези, които за всичко търсят как да вземат пари. До къде ще го стигнем само така? А иначе - когато нямаш пари, ще търсиш евтиното, че ако може и безплатното.

На гърба на останалите нали,като паразити?

да видим дали на тебе ще ти хареса да работиш безплатно.

И не търсят да вземат пари за всичко,а за собствения си труд,от който ти и всички ние си помагаме.

На гърба на останалите нали,като паразити? да видим дали на тебе ще ти хареса да работиш безплатно. И не търсят да вземат пари за всичко,а за собствения си труд,от който ти и всички ние си помагаме.

Това го кажи на издателя - дали не печели на наш гръб. И на държавата - с това високо ДДС за книгите. Ти знаеш ли, че от 10лв книга под левче често отива за писателите? А сещаш ли се, че издателите имат наглостта да продават електронни книги на цената на книжните, само дето електронните са едни PDF копия или други формати и потресаващото е, че нито се дават пари за хартия, нито се ангажира печатница. Хайде да си поговорим и как работодателите печелят на твой гръб, като ти плащат МРЗ, а работиш за поне 2 пъти повече? Май проблемът не е само един, какво ще кажеш? Всъщност всеки се опитва да живее на гърба на другият, на обикновеният човек. Това не е комунизъм, това е експлоатация. В този ред мисли - поискай от работодателя да ни увеличи заплатите 10 пъти, че да мога да си купя книга с 10 пъти висока цена от реалната себестойност. Всеки мисли да трупа печалба на гърба на другият. Всичко е комерсиализъм. И да, някои безплатни неща съм правил, но трябва и да се яде и всичко не мога да правя безплатно. Някои хора обаче преядоха!

и какво сега стана,че трябва да се наказва твореца заради лакомите издателства?

Не, издателствата наказват твореца. Творецът не живее само за парите, а за да може хората да се докоснат до неговото изкуство. С неадекватната си политика издателствата и държавата наказват творците, като повишават цените на книгите, а в действителност от тези епични цени само трохичка получават тези, чието дело всъщност са творбите. Така пречат на хората да се докоснат до творчеството на автора.

На гърба на останалите нали,като паразити?

да видим дали на тебе ще ти хареса да работиш безплатно.

И не търсят да вземат пари за всичко,а за собствения си труд,от който ти и всички ние си помагаме.

Скоро ще искат и авторско право върху разстенията и цветята, и за да помиришеш една роза ще си платиш, но само за правото да я помиришеш ;). И ще се появят пиратски "душилни" на рози и един мармот...

Скоро ще искат и авторско право върху разстенията и цветята, и за да помиришеш една роза ще си платиш, но само за правото да я помиришеш ;). И ще се появят пиратски "душилни" на рози и един мармот...

тук става въпрос за речник и аз имам в предвид точно това.Ти сега отиде на другия край чак.

В този ред мисли - поискай от работодателя да ни увеличи заплатите 10 пъти, че да мога да си купя книга с 10 пъти висока цена от реалната себестойност. Всеки мисли да трупа печалба на гърба на другият. Всичко е комерсиализъм. И да, някои безплатни неща съм правил, но трябва и да се яде и всичко не мога да правя безплатно. Някои хора обаче преядоха!

Значи да обобщим прочетеното до тук макар и извън темата. Чуждия труд винаги трябва да е гратис понеже те се оядоха и за къде искат да лапат повече ...

иначе моя труд е много високо ценен и скъп обаче никой не го търси !

Ми защо не станете издатели тогава и да се закачите на големия шланг от където капят кинтите (тоест сладката работа). Има лесно, нещо ако ти е скъпо не го ползваш друго ако не ти е изгодно не го работиш .

Значи да обобщим прочетеното до тук макар и извън темата. Чуждия труд винаги трябва да е гратис понеже те се оядоха и за къде искат да лапат повече ...

Ми защо не станете издатели тогава и да се закачите на големия шланг от където капят кинтите (тоест сладката работа). Има лесно, нещо ако ти е скъпо не го ползваш друго ако не ти е изгодно не го работиш .

по-добре казано,не може.

Ами не е там проблема, проблема идва от това, че тези институции които бранят "Авторското право" (няма да коментирам самото право) вземат милиони за това "бранене" сякаш някой ги е молил и дават на самите автори трохи, то дори трохи не са... Намири си в бокса интервюто на Светльо Витков в "Шоуто на Слави" от 06.06.2013 (не съм 100% сигурен, но е от преди 5/6 дена ще ти е лесно да го намериш) и виж как се бранят на практика авторските права... Текстописци, музиканти и т.н. вземат годишно по 300-400 лева, докато заплатите и бонусите в тези "бранещи" авторското право са цифри, които не би искал да знаеш! В световните разбирания за авторското право има много неточности и глупости, не случайно повечето хора, които имат някаква интелектуална собственост искат промяна на сега действащият механизъм ;)

Ами не е там проблема, проблема идва от това, че тези институции които бранят "Авторското право" (няма да коментирам самото право) вземат милиони за това "бранене" сякаш някой ги е молил и дават на самите автори трохи, то дори трохи не са... Намири си в бокса интервюто на Светльо Витков в "Шоуто на Слави" от 06.06.2013 (не съм 100% сигурен, но е от преди 5/6 дена ще ти е лесно да го намериш) и виж как се бранят на практика авторските права... Текстописци, музиканти и т.н. вземат годишно по 300-400 лева, докато заплатите и бонусите в тези "бранещи" авторското право са цифри, които не би искал да знаеш! В световните разбирания за авторското право има много неточности и глупости, не случайно повечето хора, които имат някаква интелектуална собственост искат промяна на сега действащият механизъм ;)

разбирам те напълно,но нали си даваш сметка,че същите тези творци за съжаление не могат  без издателите.

когато си сваляш книгите безплатно,вредиш не само на издателите,но и на творците.Същото се получава и с музикантите и много други.

Ми не смятам така особено за музикантите си имам друго мнение ;). Просто сме на различни мнения и според общото явно аз не уважавам труда на хората. Не мисля, че е така! Винаги ми е било интересно ако хванем дори директорът на този правозащитен орган на българската интелектуална общност и собственост и отидем в тях на изненадваща проверка, дали ще намерим само закупени програми, музика, филми и т.н. на неговият компютър/лаптоп/телефон и т.н. Отговорът за съжаление е отрицателен. Изводите си ги правете Вие! Дори ако отидем в един творец като този примерно който обича да ходи по чуждите къщи и да им яде от хладилника, или пък този който открадна кола от подземен паркинг, дали всичко на техните електронни носители ще е платено и законно? Това дами и господа се нарича "лицемерие", а факта че то си има и последователи, които го защитават - тук не мога да си помогна с термин за съжаление, но предполагам е някакъв оксиморон от Ваша страна колеги да защитавате нещо, което самите Вие нарушавате ;)

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Привет!

Търся нещо като безплатен онлайн-речник, съдържащ основните изрази в руския език. Неща като: Добър ден! Как си? Колко е часът? Как да стигна до.... и други основни думи. Целта ми е да имам бегла представа за основните неща единствено разговорно. Може ли това да се постигне безплатно с подобен разговорник, или нещо такова?

Благодаря предварително!

Тук http://www.goethe-verlag.com/tests/ZA/ZA.HTM има нещо като тестове - надявам се да ви помогнат.

разбирам те напълно,но нали си даваш сметка,че същите тези творци за съжаление не могат  без издателите.когато си сваляш книгите безплатно,вредиш не само на издателите,но и на творците.Същото се получава и с музикантите и много други.

Аха, значи да не си свалям книгата безплатно, а понеже съм СТРАШНО богат - нека да плащам електронен PDF колкото хартиена книга, нищо че не се хаби хартия, мастило и не се ангажира печатница. Помисли ли, че в съвременният свят тая интелектуална собственост видиш ли много лесно се мултиплицира - с натискането на Copy/Paste. И преди е воден този спор - за всеки килограм сирене е необходимо Х литра мляко. Няма мляко - няма сирене. Обаче при тия продукти интелектуални видиш ли - правиш продукта, след това натискаш Copy/Paste - веднъж се създава продуктът, след това само се берат пари. Трябва да се коригират законите спрямо методите за разпространение на 21 век и след определен брой копия цената да се намалява на символична. Но върхът на наглостта е да искаш за електронна книга колкото за хартиена. Отделно, че наглите издатели и продуцентски къщи изрично заробват авторите и изпълнителите, за да не могат да разпространяват продуктите си освен чрез тях. Имало е певец, който е искал да пусне свои песни безплатно - да, но компанията Sony, с който бил обвързан го срязала. Политиката на издатели, музикални компании, правозащитни организации - не отразяват интересите на авторите. Защитават техните интереси и как да напълнят техните джобове за наша сметка.Като видя разумна цена и нормална заплата - ще си купувам всичко. До тогава вашето е ЛИЦЕМЕРИЕ.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.