Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за външен хард диск

Featured Replies

Здравейте! Преди някой да каже, че има много теми за това искам да поясня, че конкретно имам нужда от съвет за определени дискове и в определен ценови клас. Разбира се ще съм благодарен, ако някой сподели мнение и препоръча нещо в границите на тези или близки суми.

Интересува ме някой има ли конкретен поглед върху тези два хард диска

http://nikem-bg.net/computer-components/EXT-1TB-2.5-A-DATA-CH11-USB3.0/description.html

http://plesio.bg/vanshni-tvardi-diskove-c-69978194/seagate-expansion-external-hdd-1-b-usb-3-0-black-3-5-p-291725.html

някакви забележки по тях или каквото и да било друго по въпроса.

Искам да Ви помоля, ако имате предвид нещо в близък ценови клас и обем от 1 ТБ и USB 3.0 да споделите. Диска ще се използва да съхранява най-вече по-големи файлове: филми, снимки, музика, за които нямам място на вградените два диска с приблизителен общ обем 600 ГБ. Диска няма да се ползва за един вид архив, а ще си е пълноценна част от системата.

И още нещо смятате ли, че външният диск е по-добър вариант за тези нужди защото според мен е доста по-удобен за употреба.

Поздрави! ;)

Еми щом ще се ползва за част от системата, то по-добре да се вземе вътрешен такъв, защото не е полезно външен да стои постоянно включен към компютъра. Дано да съм ви разбрал правилно :)

Редактирано от sando99 (преглед на промените)

• Автор

Еми щом ще се ползва за част от системата, то по-добре да се вземе вътрешен такъв, защото не е полезно външен да стои постоянно включен към компютъра. Дано да съм ви разбрал правилно :)

Всъщност аз не се изразих правилно. Имах предвид, не че ще е постоянно включен, а че при необходимост всички файлове ще си се ползват от него. Един вид няма да не прави някакъв архив на самия диск. Това го казвам по повод оборотите най-вече. :)

Всъщност аз не се изразих правилно. Имах предвид, не че ще е постоянно включен, а че при необходимост всички файлове ще си се ползват от него. Един вид няма да не прави някакъв архив на самия диск. Това го казвам по повод оборотите най-вече. :)

Нека уточним!!! - Диска дали ще е подложен на голямо натоварване? - Колко време се смята да е включен? Колко продължително? - Каква ще му е основната функция: Архив/Резервно копие, източник на допълнителна информация, за постоянно ползване за сийдване на торенти? Ето защо питам: - Показаните от теб модели стават за включване, копиране на инфо, изключване. Нещо като за резервно копие. - Ако искаш да ползваш нещата за нещо повече от временно включване трябва да се помисли за станция. - Ако пък мислиш за 24/7 включване, то една NAS станция е подходящият избор. Всъщност, ако няма да се набляга на мобилността, то определено, повече от 100% е сигурно, е ти трябва още 1 вътрешен диск... Тааа, може ли повече яснота какво искаш и защо?
  • Автор

Нека уточним!!! - Диска дали ще е подложен на голямо натоварване? - Колко време се смята да е включен? Колко продължително? - Каква ще му е основната функция: Архив/Резервно копие, източник на допълнителна информация, за постоянно ползване за сийдване на торенти? Ето защо питам: - Показаните от теб модели стават за включване, копиране на инфо, изключване. Нещо като за резервно копие. - Ако искаш да ползваш нещата за нещо повече от временно включване трябва да се помисли за станция. - Ако пък мислиш за 24/7 включване, то една NAS станция е подходящият избор. Всъщност, ако няма да се набляга на мобилността, то определено, повече от 100% е сигурно, е ти трябва още 1 вътрешен диск... Тааа, може ли повече яснота какво искаш и защо?

Така едно по едно отговарям:

1.Не смятам да го натоварвам прекалено, няма да е включен постоянно и няма да сийдва торенти.

2. Няма да се ползва за резервно копие, а по-скоро за източник на допълнителна информация.

3. Мобилността не е на първо място поне за този момент, но ако включа 3 диск към системата най-малкото ще е нестабилна в момента имам 2. Затова не изключвам варианта за вътрешен диск, но реално погледнато, ако е 1 ТБ и на него копирам информацията от другите два и той остане единствен реално получавам само 400 ГБ приблизително свободно пространство. Затова в този случай трябва да се мисли за 2 ТБ, а в този ценови клас аз поне не попаднах на нещо с такъв обем. Просто в момента финансите се ограничават до толкова 130-140 лв. при което трябва да постигна някаква среда между обем, цена и производителност в описаните критерии. Ако имате предложения приемам на драго сърце. :)

И защо реши, че с 3 диска ще е нестабилна системата?

А щом мобилността не е важна: WD 1000GB Ext. 3.5" USB, MyBook Essential USB 3.0 за 144,90 лв.

• Автор

И защо реши, че с 3 диска ще е нестабилна системата?

А щом мобилността не е важна: WD 1000GB Ext. 3.5" USB, MyBook Essential USB 3.0 за 144,90 лв.

Просто с двата чувствам тромавост на машината и предполагам, ако добавя трети положението едва ли ще се подобри. А и със сегашните положението е един 250 и другия 370 нещата стават доста разхвърляни.

А какво по-добро има в WD 1000GB Ext. 3.5" USB, MyBook Essential USB 3.0

Ами това е доста по-голяма кутия, която има пасивно охлаждане и е с външно захранване.

Неща, които нямаш в показаните от теб модели. А това ги прави по-малко надеждни. Плюса на тях е мобилността, но тя е за сметка на надеждността. Надеждност, която имаш тук. Но мобилността ти е ограничена.

Избора е твой.

п.с. Аз имам външен HDD ADATA 1000GB Ext. 2.5" SATA, USB 3.0 HD710, но 500 GB.

Чудесен е, защитен, изпробвано вече с няколко изпускания. Имам и тестове на модела тук някъде, само да потърся линка за това: Мнение 239 на страница 12 и 241-во на следващата 13-та страница.

Но на мен ми трябва чиста мобилност, комбинирана с надеждност с/и изпускане и измокряне.

Ако няма да го нося толкова много, това, което вече ти предложих, е по-добрият избор!

• Автор

Ами това е доста по-голяма кутия, която има пасивно охлаждане и е с външно захранване.

Неща, които нямаш в показаните от теб модели. А това ги прави по-малко надеждни. Плюса на тях е мобилността, но тя е за сметка на надеждността. Надеждност, която имаш тук. Но мобилността ти е ограничена.

Избора е твой.

п.с. Аз имам външен HDD ADATA 1000GB Ext. 2.5" SATA, USB 3.0 HD710, но 500 GB.

Чудесен е, защитен, изпробвано вече с няколко изпускания. Имам и тестове на модела тук някъде, само да потърся линка за това: Мнение 239 на страница 12 и 241-во на следващата 13-та страница.

Но на мен ми трябва чиста мобилност, комбинирана с надеждност с/и изпускане и измокряне.

Ако няма да го нося толкова много, това, което вече ти предложих, е по-добрият избор!

Разбрах те, а всъщност може ли да се намери на пазара вътрешен хард диск 2 ТБ пак за приблизително тази цена от 140?

Разбрах те, а всъщност може ли да се намери на пазара вътрешен хард диск 2 ТБ пак за приблизително тази цена от 140?

По-скоро не. Аз преди няма и месец си взех 2TB вътрешен за 170 лв. Външните са по-скъпи. Друг е въпроса ако имаш познат с фирма през когото да прекараш поръчката и да си върнеш ДДС-то.

Препоръчвам WD-то с двете ръце. Имам по-стар модел, но изглежда почти същия като този, вярно е, не е много компактен, но аз имам едно като чантичка, където си го слагам със зарядното и USB кабела. Имам го от няколко години и не е мръднал!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.