Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация, мнения и съвети

Featured Replies

Здравейте, дойде време за нов компютър, и реших да се консултирам с по-опитни хора от мен.

Копютърът ще се ползва за онлайн игри, филми, музика, обработка на снимки, аудио и видео обработка, сърфиране в интернет. Сумата е около 1300 лв.

Моля не ми предлагайте кофигурации с АМД платформа! Държа да бъде Интел!

Спрял съм се на следните компоненти:

Процесор: INTEL CORE i7-3770, 3.40GHz, 8MB, BOX, LGA1155

Държа працесора да е този!

Дънна платка:  ASROCK H77 PRO4/MVP, H77, DDR III 1600/1333/1066, VGA, DVI, HDMI, SATA III, RAID, LGA1155 или ASROCK H77M, H77, DDR III 1600/1333/1066, VGA, DVI, HDMI, SATA III, RAID, GLAN, LGA1155 или 

ASROCK B75 PRO3, B75, DDR III 1600/1333/1066, VGA, DVI, HDMI, SATA III, LGA1155 или

GIGABYTE H77-D3H, H77, DDR3 1600/1333/1066, VGA, DVI, HDMI, RAID, mSATA, LGA1155

Държа да има Optical SPDIF Out Port! Коя от посочените е най-подходяща или някоя друга?

Видео карта: Ще ползвам вградената в процесора Intel® HD Graphics 4000.

Рам памет: CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz, CMZ8GX3M2A1600C9

Хард диск: За операционната с-ма: ADATA 64GB 2.5" SSD XPG SX900 SATA III

За файлове: WD 1024GB 64MB SATA III Green

ДВД: LG DVD-RW GH24NS95 DVD RW SATA BLACK

Рутер: ZYXEL Wireless N Home Router NBG-418N

Захранване: COOLER MASTER GX 450W, Active PFC

Кутия (вече я купих): COOLER MASTER ELITE 330U BLACK, w/o PSU

Общо взето се колебая само за дънната платка, ще се радвам по-компетентните да се произнесат!

Поздрави!

• Автор

CM не са добри захранвания, смени захранването с това http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_14&product_id=10

Благодаря, но според този сайт: http://aphnetworks.com/reports/cooler_master_gx_450w/4  си е ОК захранването.

Колко вата най-малко трябва да бъде захранването в моя частен случай?

Специално този модел GX 450 е чудесно захранване. Иначе малко не ми е ясна конфигурацията. Набляга се на мощен процесор, а май няма да се ползват възможностите му, ще се играят игри, пък ще се ползва вградената видеокарта...

p.s.

Консумацията на такава система с вградено видео при 100% товар на процесора е под 140W от контакта.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

• Автор

Специално този модел GX 450 е чудесно захранване. Иначе малко не ми е ясна конфигурацията. Набляга се на мощен процесор, а май няма да се ползват възможностите му, ще се играят игри, пък ще се ползва вградената видеокарта...

p.s.

Консумацията на такава система с вградено видео при 100% товар на процесора е под 140W от контакта.

Благодаря за отговора, но не казвате нищо за дънната платка-коя да избера?

По-добре един i5 и нормално b75 дъно,а може и ниско профилна рам,но да има външна видео карта отколкото без.Ако ще вземеш външно видео бих ти препоръчал да се напънеш малко и да вземеш Seasonic-a или fractal design с оглед на бъдещ ъпгрейд.Ако искаш можеш да вземеш WD black,който е с 5 години гаранция и е малко по-бърз.Аз лично бих предпочел него.А може и да смениш SSD-то с интелско 60GB за 132 лева.

Редактирано от pepelnik (преглед на промените)

ASROCK B75 PRO3 /B75/1155

XEON E3-1230V2/QUAD/3.3/8MB

2x4GB Kingston HyperX Predator , DDR3, 1866MHz CL9

Seagate 1TB, 7200RPM, 64MB, SATA3, ST1000DM003

64GB SSD S50 SATA SILICON PWR

Sapphire ATI Radeon HD7770 GHz Edition, 1024MB, GDDR5, 128bit, DVI, HDMI, PCI-E

PSU CM SILENT PRO M2 420W

COOLERMASTER Force 500

Конфигурацията е от 2 магазина , като видео картата , рамта и харда са от емаг(умишлено предложени от там зареди по-изгодната цена) , доставката за тях е безплатна и няма да натовари излишно бюджета!

Цена с ДДС  398лв. за частите от емаг + 845лв. от никем или общо за цялата система 1243лв.

-Дъното е с оптика, както пожелахте!

-Процесора е много по-добре от и7 ,зареди цената и както се вижда със спестените пари в системата е добавена една не лоша видое карта! Ето ти два теста на процесора за да видиш как се справя в игрите и програмите !

-За видеото вече споменах - ще ви предложи добри детаил и за по сериозни игри!

-Рамта е с висок охладител , но зареди процесора , който не може да се овърклоква , мисля че няма да имате проблеми - евентуално ако решите да сменяте боксовото охлаждане ще трябва да търсите Low Profile. Нея избрах зареди цената - характеристи!

-Харда е бърз , но при наличието на ССД това няма значени1

-ССД-то е по-евтино от А ДАТАТА, която си харесал и в тестовето се представя малко по-добре от нея!

-Захранването е много качествено и тихо , полумодуларно с 5 годишна гаранция!

-Много ми се искаше да Ви предложа кутията на Fractal Design , но зареди бюджета предлагам тази на КМ - серията е нова , бюджетна е , но за сметка на това пак предлага вариант да се скрият кабелите , за разлика от масовите на КМ и Термалтейк в ценовия диапазон 100лв. , дизайна е изчистен идва с един вентилатор(смятам че цената от 76лв. е напълно нормална)

Остават 60лв. от бюджета с които да изберете рутер и СД-вече масове се купуват флашки и ако няма да ползвате интензивно плеара можете да си вземете флашка!

Поздрави надявам се съм бил полезен!

Редактирано от playalistic (преглед на промените)

• Автор

Здравейте, спрях се на дъно: ASROCK H77 PRO4/MVP, H77, DDR III 1600/1333/1066, VGA, DVI, HDMI, SATA III, RAID, LGA1155

Процесора остава: INTEL CORE i7-3770, 3.40GHz, 8MB, BOX, LGA1155,

Държа на вградената му видеокарта защото както писах в първия пост, игрите ще са онлайн (билярд, белот и др.) може би и NFS.

Мисля, че ще се справи и с HD филми и клипове, освен това така си спестявам излишни шумове и консуматори при външните карти.

Естествено това е мое мнение и не искам да засегна никой!

Нищо не пречи след време да взема и външна...

Хард диска за файлове остава: WD 1024GB 64MB SATA III Green, не ми трябва по-бърз.

ДВД остава: LG DVD-RW GH24NS95 DVD RW SATA BLACK , ще ми е полезно - имам около 300 диска...

Кутията си я взех преди няколко месеца: COOLER MASTER ELITE 330U BLACK, w/o PSU

харесва ми външния вид за това я взех...

Ще взема и COOLER MASTER Fan 120mm Blue LED, 2000 rpm, 19 dB

за фронтален вентилатор, отзад на кутията си има 120мм в комплекта.

Рутера остава: ZYXEL Wireless N Home Router NBG-418N

никой не каза нито лошо, нито добро за него?

За РАМ паметта се замислих сериозно за високия охладител, това не го бях взел впредвид - за което благодаря много!

Ще ползвам заводския охладител на процесора като начало.

Искам да попитам тази памет която ми предложихте: 2x4GB Kingston HyperX Predator , DDR3, 1866MHz CL9

ще е свместима ли с избраното от мен дъно, защото му дават да работи с DDR3 памети с честота 1600/1333/1066?

За ССД-то се колебая между INTEL 60GB 2.5" SSD, 330 Series, SSDSC2CT060A3K5 и 64GB SSD S50 SATA SILICON PWR

които ми предложихте.

Разбрах, че са по-добри от А-дата, но кое от двете е по-добро и защо?

Захранването също е обект на размисъл: COOLER MASTER GX 450W, Active PFC

или SEASONIC Захранване SS-430GB Bronze, 430W

или COOLER MASTER Silent Pro M2 420W

Ако някога взема външна видео карта, 420W ще бъдат ли достатъчни?

Искам да благодаря за всички мнения!

Поздрави!

Редактирано от sopolin4o (преглед на промените)

Имам 2 забележки - 1во Хардовете от зелената серия ня WD са кофти ! Вземи този: 1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

2-ро Щом ще се държи на тишината - LG записвачката е най-лошия вариант , защото двигател на трактор е по-тих от нея ! Вземи си тази: ASUS DRW-24B5ST/SATA/BLACK много е тиха ! Аз съм с такава !
и 3-то Отново щом държиш на тишина - най-правилния избор е CM Silent Pro m2 420w :)

Защо държиш процесора да е този като i7 4770 е по-добър(и като процесор и като вградено видео) а ве емаг е по-евтин (и е с безплатна доставка) от 3770 ето а и понеже е друг сокет сменяме и дъното с това и бих сменил кутията с Elite 430 и няма да се дават пари за допълнителен светещ вентилатор.

За SSD предпочитам  Intel-a ,a от захранванията CM Silient PRO M2 420(за оттделно видео зависи какво видео защото всяка карта има различна консумация).А за харда както каза колегата по горе зеления е кофти по хубаво синия.

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

Кутията си я взех преди няколко месеца!

Вие изобщо направихте ли си труда да прочетете пълноценно отговорите на колегите?!? 

Кутията си я взех преди няколко месеца!

Ами тогава защо не спомена че си си е взел а нещо друго взето имаш ли.

Човека още в началото спомена за кутията!

Здравейте, дойде време за нов компютър, и реших да се консултирам с по-опитни хора от мен.

Копютърът ще се ползва за онлайн игри, филми, музика, обработка на снимки, аудио и видео обработка, сърфиране в интернет. Сумата е около 1300 лв.

Моля не ми предлагайте кофигурации с АМД платформа! Държа да бъде Интел!

Спрял съм се на следните компоненти:

Процесор: INTEL CORE i7-3770, 3.40GHz, 8MB, BOX, LGA1155

Държа працесора да е този!

Дънна платка:  ASROCK H77 PRO4/MVP, H77, DDR III 1600/1333/1066, VGA, DVI, HDMI, SATA III, RAID, LGA1155 или ASROCK H77M, H77, DDR III 1600/1333/1066, VGA, DVI, HDMI, SATA III, RAID, GLAN, LGA1155 или 

ASROCK B75 PRO3, B75, DDR III 1600/1333/1066, VGA, DVI, HDMI, SATA III, LGA1155 или

GIGABYTE H77-D3H, H77, DDR3 1600/1333/1066, VGA, DVI, HDMI, RAID, mSATA, LGA1155

Държа да има Optical SPDIF Out Port! Коя от посочените е най-подходяща или някоя друга?

Видео карта: Ще ползвам вградената в процесора Intel® HD Graphics 4000.

Рам памет: CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz, CMZ8GX3M2A1600C9

Хард диск: За операционната с-ма: ADATA 64GB 2.5" SSD XPG SX900 SATA III

За файлове: WD 1024GB 64MB SATA III Green

ДВД: LG DVD-RW GH24NS95 DVD RW SATA BLACK

Рутер: ZYXEL Wireless N Home Router NBG-418N

Захранване: COOLER MASTER GX 450W, Active PFC

Кутия (вече я купих): COOLER MASTER ELITE 330U BLACK, w/o PSU

Общо взето се колебая само за дънната платка, ще се радвам по-компетентните да се произнесат!

Поздрави!

Автора е написал още в първия пост,че кутията е закупена.

• Автор

Имам 2 забележки - 1во Хардовете от зелената серия ня WD са кофти ! Вземи този: 1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

2-ро Щом ще се държи на тишината - LG записвачката е най-лошия вариант , защото двигател на трактор е по-тих от нея ! Вземи си тази: ASUS DRW-24B5ST/SATA/BLACK много е тиха ! Аз съм с такава !

и 3-то Отново щом държиш на тишина - най-правилния избор е CM Silent Pro m2 420w :)

Благодаря, ще послушам съевта!

Споменал съм за кутията, имам мишка, клавиатура и монитор, но не счетох за нужно да ги споменавам.

Вие изобщо направихте ли си труда да прочетете пълноценно отговорите на колегите?!? 

Направих си труда и послушах част от съветите им.

С какво ми помага по темата вашия пост?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.