Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вентилатор за кутия на компютъра

Featured Replies

Мисля да си купя един вентилатор, който да изкарва въздуха от кутията и се спрях на един не чак толкова скъп, но незнам колко пина е и не пише.Някой може ли да даде информация.

http://nikem-bg.net/computer-components/CM-120MM-CASE-FAN-BLUE-LED-SLV

3 pin.

• Автор

3 pin.

епф.. аз имам 4пинов на дънната платка,може ли да ми предложиш 4пинов вентилатор за 10-11-12 лева 

Закачай го на на 4 пиновия цокъл,като единият пин остава свободен. Няма опасност как да го сбъркаш.

• Автор

Да но ще стане ли нещо, имам впредвид защото имам 4 пинов на дънната платка,а вентилатора е 3 пинов.Ще възникне ли някакъв проблем или опасност

Също така искам да попитам дали ще мога да контролирам оборотите на вентилатора, тъй като прочетох, че само 4 пиновите могат това..

Редактирано от essence (преглед на промените)

Новите дъна може да управляват вентилатора на процесора по напрежение или по честота. Това се задава чрез BIOS, като има и режим Auto. В зависимост от вида на вентилатора се определя и начина на управлението му. Ако имаш тези опции, не е необходимо да купуваш нов с 4 пина.

Влязох малко в заблуждение и пиша за процесорен вентилатор, а ти питаш за кутия. Четири пиновите вентилатори се ползват най-вече за процесорно охлаждане, като останалите системни са 3 пинови. Както писах по-горе, не е проблем да се свърже такъв но плащаш за нещо, което не ползваш.

• Автор

не е проблем да се свърже такъв но плащаш за нещо, което не ползваш.

това не разбрах, какво означава

Добре, благодаря !

А иначе, какво мислите за тези пари, струва ли си да я купя ?

Не си стррува!

Ако ще пазариш онлайн и ще плащаш доставка ти препоръчвам Enermax UCCL12 Cluster 120 x 120 x 25 mm - цената е 17.5лв. ,но ако сложиш доставката на КМ -то ще дойде на същите пари!

Ако си от София и може да идеш до офиса на Скай(разбирай евтин транспорт , то остава и да дадеш 20лв. за бензин) може да минеш с по-евтин вариант ARCTIC Fan F12 TC - 120mm, 300-1350rpm

• Автор

За 1-вия вентилатор гледам, че е безплатна доставката, така ли е ? Дори и на всички мисля че..

Също така искам да попитам, с какво 1-вият вентилатор е по-добър от втория ? Втория не е ли по-мощен ?

Колко пина са и 2-та ?

СМът е 4.2W на 2000 об(държи 1800/1900),но е шумен и се разтраква бързо.Дали е 4 или 2 пина-се тая,ако дъното не може да го управлява.Спокойно можеш да минеш и със 6-7 лв за DeepCool 120mm/1300 об.,даже да го вържеш с молекса към захранването.Не съм пробвал SpeedFan  дали може да ги регулира,щото с дъната е умряла работа.

Не си стррува!

Ако ще пазариш онлайн и ще плащаш доставка ти препоръчвам Enermax UCCL12 Cluster 120 x 120 x 25 mm - цената е 17.5лв. ,но ако сложиш доставката на КМ -то ще дойде на същите пари!

Ако си от София и може да идеш до офиса на Скай(разбирай евтин транспорт , то остава и да дадеш 20лв. за бензин) може да минеш с по-евтин вариант ARCTIC Fan F12 TC - 120mm, 300-1350rpm

Тоя Arctic е доста шумен, имал съм два такива.Бих препоръчал на автора за тази сума да се спре на Noiseblocker.

• Автор

нямам свободни молекси..

Мисля да се спра на http://www.emag.bg/komponenti-periferni/ohladiteli-i-ventilatori/ventilatori/ventilator-enermax-uccl12-cluster-120-x-120-x-25-mm-product [но незнам колко пина е ]

тъй като е с безплатна доставка, има и други с безплатна в този сайт, ако имате по-добро предложение до тази цена се чувствайте свободни да споделите

нямам свободни молекси..

Мисля да се спра на http://www.emag.bg/komponenti-periferni/ohladiteli-i-ventilatori/ventilatori/ventilator-enermax-uccl12-cluster-120-x-120-x-25-mm-product [но незнам колко пина е ]

тъй като е с безплатна доставка, има и други с безплатна в този сайт, ако имате по-добро предложение до тази цена се чувствайте свободни да споделите

Доста си е добро вентилаторчето, като ниво на шум и поток - ползвам същия на noctua nh-l12!

Арктика го ползвам на около 1000 оборота и на мен ми е поносим като шум!

Имам и два Noiseblocker NB-BlackSilentFan XL2 120мм , които на 1000 оборота са безшумни , но цената им с доставка ще е 20-22лв. и ако може да си ги намериш с безплатна доставка или купиш на място също са добър избор!

Ползвам още една 120мм перка BitFenix Spectre Pro , която и от нея не мога да уловя шум като е на 1000 оборота!

Noiseblocker NB-BlackSilentFan XL2 120мм

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.