Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Няма какво да го мислиш толкова.

Телата са горе-долу един клас и единият има предимства някъде, другият другаде. Същото е и с недостатъците.

Аз когато избирах апарат имах същата дилема, но след като отидох в магазина и пощраках и реших да е Канона, защото менюто му ми беше в пъти по-лесно и удобно от Никонското. А и канона имаше повечко бързи бутони за навигация, доколкото си спомням.

Другият досаден проблем на Никона който разбрах, че съществува е гумичката на визьора, но това са дребни неща и същевременно досадни.

Както каза колегата, поинтересувай се къде са силни в обективите Никон и къде Канон, според това каква фотография искаш да практикуваш, ще направиш своя избор и повярвай ми няма да сгрешиш, който и да избереш от двата.

Ако се спреш на Никон, вземи го с 18-105 обектив, много по-добър е 18-55

Nikkor 18-105 VR не е много по-добър от 18-55 VR. Просто е с около 2 пъти по-голям обхват, и в повечето случаи ти спестява смяната на обективи.

Какъв е този проблем с гумичката на визьора? Аз за година и половина не съм имал такъв.

Колкото до менютата и бутоните, това е въпрос на свикване с дадено тяло или марка.

Предимствата на Nikon са в по-безшумната матрица, и в по-големия избор от евтини обективи. Canon все още не са направили конкуренция на 18-105 VR, 35/1.8G, 50/1.8G. А това са много вероятни обективи за един любител.

От друга страна, лично на мен канонските цветове ми харесват повече. Някак си са по-плътни, и по-реални. Никонските жълтеят. Разбира се, това се оправя софтуерно.

Nikkor 18-105 VR не е много по-добър от 18-55 VR. Просто е с около 2 пъти по-голям обхват, и в повечето случаи ти спестява смяната на обективи.

Какъв е този проблем с гумичката на визьора? Аз за година и половина не съм имал такъв.

Колкото до менютата и бутоните, това е въпрос на свикване с дадено тяло или марка.

Предимствата на Nikon са в по-безшумната матрица, и в по-големия избор от евтини обективи. Canon все още не са направили конкуренция на 18-105 VR, 35/1.8G, 50/1.8G. А това са много вероятни обективи за един любител.

От друга страна, лично на мен канонските цветове ми харесват повече. Някак си са по-плътни, и по-реални. Никонските жълтеят. Разбира се, това се оправя софтуерно.

Разлепват им се гумичките. Няколко познати имам с Никони и го имат този проблем.

За обективите нямам пряко наблюдение, но казват, че доста по-малко криви от 18-55.

Аз на моят канон му закичих един 50/1.8 и за тези пари си е просто супер. Друг е въпросът, че канонци лежат малко на стари лаври.

пп: Изобщо не искам да изпадам в спорове канон или никон, пепси или кока-кола...на всеки според вкуса.

В предният пост съм уточнил какво имам предвид и в никакъв случай не защитавам канон. За любител не е толкова важно първото тяло. Нека да схване идеята за ползване пък после вече ако иска да надгражда, да се ослушва за тела от високият клас. И двете фирми са добри като производители.

Разлепват им се гумичките. Няколко познати имам с Никони и го имат този проблем.

За обективите нямам пряко наблюдение, но казват, че доста по-малко криви от 18-55.

А, ясно :) . Не е гумичката на визьора, а декоративните гуми по тялото, на местата на захват. Да, това е болното място на Nikon.

А кривенето и на двата обектива изчезва, след като NEF-овете минат през Lightroom-а. Даже D5100 може да ги коригира и в тялото, има вградени профили.

ПП. Нищо лично, но Canon EF 50/1.8 II е най-гадната 50-ка, която съм хващал ...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.