Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DVI-D - кабел

Featured Replies

Здр! Значи наскоро си купих нов компютър и нов монитор на benQ 21/ LED. Отзад има два входа единия за синия кабел vga, а другия за dvi-d кабел. Отначало не помислих, че ще ми трябва dvi преходник, но веднага на следващия ден си взех и преходник които свързах към синия кабел VGA. В момента всичко си работи добре обаче има някои неща които не ми харесват.
1- в зависимост в коя игра играя или бъркам в някоя програма забелязвам, че по екрана се появяват някакви линии едвам забележими. То е нещо като накъсване на екрана, ако мога така да го кажа.
2- винаги когато изключвам компютъра на монитора ми изписва (no signal protected) и се налага да изключвам монитора ръчно.
Според вас каква може да е причината със накъсването на екрана на някои приложения дори и при леки програми и тези NO сигнали? Дали причината е кабела и трябва да си купя ето този http://www.cable.bg/kabel.php?cPath=101_10107&products_id=101874 . 
Мерси предварително!

Редактирано от petko93 (преглед на промените)

Здр! Значи наскоро си купих нов компютър и нов монитор на benQ 21/ LED. Отзад има два входа единия за синия кабел vga, а другия за dvi-d кабел. Отначало не помислих, че ще ми трябва dvi преходник, но веднага на следващия ден си взех и преходник които свързах към синия кабел VGA. В момента всичко си работи добре обаче има някои неща които не ми харесват.

1- в зависимост в коя игра играя или бъркам в някоя програма забелязвам, че по екрана се появяват някакви линии едвам забележими. То е нещо като накъсване на екрана, ако мога така да го кажа.

2- винаги когато изключвам компютъра на монитора ми изписва (no signal protected) и се налага да изключвам монитора ръчно.

Според вас каква може да е причината със накъсването на екрана на някои приложения дори и при леки програми и тези NO сигнали? Дали причината е кабела и трябва да си купя ето този http://www.cable.bg/kabel.php?cPath=101_10107&products_id=101874 . 

Мерси предварително!

Провери дали хубаво си вкарал и затегнал кабелите, дали при огъване на кабела не се изважда леко! А най-добре вземи този, към който си се насочил!

П.П. Сигурен ли си, че като изключваш монитора не пише ''No signal detected''?

Провери дали хубаво си вкарал и затегнал кабелите, дали при огъване на кабела не се изважда леко! А най-добре вземи този, към който си се насочил!

П.П. Сигурен ли си, че като изключваш монитора не пише ''No signal detected''?

И аз съм с такъв преходник защото картата с която съм в момента има само DVI портове, а на монитора имам само един VGA. И като угася компютъра монитора започва да показва: "No signal detected". Също така съм забелязал, че ако извадя кабела от порта пак изписва нали No signal... И като го върна продължава да показва, че няма сигнал и трябва да рестартирам за да се оправи :). Та колегата да не го притеснява този но сигнал, а колкото до линиите аз не съм ги виждал на моя монитор

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

И аз съм с такъв преходник защото картата с която съм в момента има само DVI портове, а на монитора имам само един VGA. И като угася компютъра монитора започва да показва: "No signal detected". Също така съм забелязал, че ако извадя кабела от порта пак изписва нали No signal... И като го върна продължава да показва, че няма сигнал и трябва да рестартирам за да се оправи :). Та колегата да не го притеснява този но сигнал, а колкото до линиите аз не съм ги виждал на моя монитор

Колегата е написал'' No signal protected'' затова го попитах дали е сигурен че това пише! :ohmy:

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

• Автор

Обърках се за което се извинявам. Значи когато изключвам компютъра ми показва "no cable connected". Имам спомен, че понякога ми изписваше и "no signal detcted", но не съм сигурен къде точно ми показваше това меню. Пропуснах да отбележа и факта, че на видеото имам два порта, аз сложих преходника в горния порт, а долния е свободен, които е малко по-различен тоест има подобно на знак минус (-), същия порт го има и на монитора. А входа които използвам в момента има пак подобно на знак минус само, че около него има няколко точки/ дупки. Освен това забелязах че, когато изключвам монитора и пак го включвам ми излиза меню със надпис "D-Sub", според вас не трябва ли да е DVI - режима на Input ?

Редактирано от petko93 (преглед на промените)

Обърках се за което се извинявам. Значи когато изключвам компютъра ми показва "no cable connected". Имам спомен, че понякога ми изписваше и "no signal detcted", но не съм сигурен къде точно ми показваше това меню. Пропуснах да отбележа и факта, че на видеото имам два бели входа, аз сложих преходника в горния вход, а долния е свободен, които е малко по-различен тоест има подобно на знак минус (-) същия вход имам и на монитора. А входа които използвам в момента има пак подобно на знак минус и около него няколко точки/ дупки. Освен това забелязах и, когато изключвам монитора и пак го включвам ми излиза меню със надпис "D-Sub", според вас не трябва ли да е DVI - режим на Input ?

Щом си свързал монитора със синия кабел(VGA) е нормално да ти изписва ''input VGA''! Този, който казваш че си вързал и е с повече дупки се иползва ако монитора ти има вградени колонки, но не е проблем и така! Нормално е да ти исписва ''no signal detected'' след като изключиш компютъра или пък когато заспи, тъй като спира сигнала от видеокартата! Огледай пак хубаво кабелите, но най добре да си вземеш DVI to DVI! 

П.П. Аз съм с монитора от подписа вързан с DVI и нямам проблеми!

Този, който казваш че си вързал и е с повече дупки се иползва ако монитора ти има вградени колонки,

недей да заблуждаваш хората с незнанието си 

http://wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface

Публикувано изображение

• Автор

Щом си свързал монитора със синия кабел(VGA) е нормално да ти изписва ''input VGA''! Този, който казваш че си вързал и е с повече дупки се иползва ако монитора ти има вградени колонки, но не е проблем и така! Нормално е да ти исписва ''no signal detected'' след като изключиш компютъра или пък когато заспи, тъй като спира сигнала от видеокартата! Огледай пак хубаво кабелите, но най добре да си вземеш DVI to DVI! 

П.П. Аз съм с монитора от подписа вързан с DVI и нямам проблеми!

Посочи ми един такъв кабел ?

Публикувано изображение

В момента използвам втория преходник от илюстрациите. На видеото отдолу имам още един порт като на четвъртата илюстрация същия порт имам и на монитора тези два порта не ги използвам както се подразбира.  Предполагам на мен ми трябва кабел DVI-D (Dual Link), а не DVI-I (Dual Link)

Посочи ми един такъв кабел ?

В момента използвам втория преходник от илюстрациите. На видеото отдолу имам още един порт като на четвъртата илюстрация същия порт имам и на монитора тези два порта не ги използвам както се подразбира.  Предполагам на мен ми трябва кабел DVI-D (Dual Link), а не DVI-I (Dual Link)

Порта на монитора трябва да е от 4та илюстрация(DVI-D)! http://plesio.bg/za-monitor-c-69978277/turbo-x-dvi-dual-linkm-m-1-8m-p-229374.html Взимай този!

Публикувано изображение

Колега, извинявам се, окабеляването не ми е силната страна. Просто се опитвах да помогна та може и да съм изръсил някоя глупост!

П.П. То хубаво ме критикувате, а да бяхте помогнали на питащия :(

А за монитора и колонките ми го казаха от магазина, от който си купувах такъв кабел та явно съм бил подведен! Трябваше повечко да попрочета за кабелите!

• Автор

Ако взема този кабел ще има ли особена разлика отколкото със преходника? По принцип такъв кабел може ли да се намери и в по-малки градове като гр.Лом ? Ако пък не намеря такъв кабел в града, тогава този сайт онлайн магазин от линка, как ще ми доставят продукта, плаща ли се нещо, такса например?

По принцип такъв кабел може ли да се намери и в по-малки градове като гр.Лом ?

Виж при Серго /магазина форум / или при Вилко

• Автор

Купих кабела DVI-D, вече дори линиите ги няма... което значи, че линиите които ми се показваха на екрана се дължаха на другия кабел със преходник 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.