Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Jkal

Безплатно Висше Образование... защо не и в България ?

Препоръчан отговор


Здравейте, скъпи приятели.

 

Искам да насоча вниманието Ви към един различен спектър от нашия живот.

Ще започна с два примера - единия на страна членка на ЕС и другия на страна, която не е в ЕС.

 

Образователна система (Швеция)

Швеция има много добре развита образователна система със силни традиции от векове насам. Образованието в страната е напълно безплатно, като университетите имат международна ориентираност. Цели се преподаване на най-високо ниво с модерни методи, спазвайки тенденциите на 21 век. Водещи са университетите в Стокхолм, Гьотеборг, Упсала и Лунд и в тях се предлагат много програми (бакалавърски и магистърски) на английски език.

 

Образователна система (Русия)

 

За желаещите да получат безплатно висше образование в Русия

Всяка година Министерството на образованието и науката на Руската Федерация отпуска за българските граждани:
  • 5 стипендии – пълен срок на обучение за придобиване на образователно-квалификационна степен «бакалавър» или «магистър»;
  • 5 стипендии – пълен/частичен срок на обучение за придобиване на образователно-квалификационна степен «доктор» и за специализация на преподаватели и научни работници във висши учебни заведения на Русия.

Ние Българите.. толкова ли сме заможни, че трябва да плащаме Такси за Висшето си образование, от което не се знае дали ще се хванем на работа.. някой ден по нашата спецялност ???

 

За да СПРЕМ всякакъв вид КОРУПЦИЯ в университетите - ТРЯБВА ДА ВЪВЕДЕМ и у нас да е така...

 

ТАКА НЯМА ДА СЕ ПЛАЩА -  ЗА ВЛИЗАНЕ В УНИВЕРСИТЕТ. ТАКА НЯМА ДА СЕ ПЛАЩАТ ПАРИ ЗА ИЗПИТИ .ТАКА ЩЕ СЕ СПРЕ ВСЯКАКЪВ ВИД КОРУПЦИЯ В НАШИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ.

 

Това, с което искам да се обърна към вас - Потребителите на Kaldata: Кое ни спира да се въведете БЕЗПЛАТНОТО висше образование в Бълария ?

 

offtopic: Докато в Чили протестират - за БЕЗПЛАТНО ВИСШЕ Образование. В България протестираме от десетки години.. КОЙ ДА НИ УПРАВЛЯВА. А НЕ КАКВО ДА НАПРАВИ...

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

...ТАКА НЯМА ДА СЕ ПЛАЩА -  ЗА ВЛИЗАНЕ В УНИВЕРСИТЕТ. ТАКА НЯМА ДА СЕ ПЛАЩАТ ПАРИ ЗА ИЗПИТИ .ТАКА ЩЕ СЕ СПРЕ ВСЯКАКЪВ ВИД КОРУПЦИЯ В НАШИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ...

А можеш ли чрез писане по нормалния начин да обясниш каква е връзката между платеното/безплатното обучение и купуването на изпити? Или смяташ, че при безплатното обучение няма такава търговия?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Къде отиде в Швеция?

Там стандартът на живот е толкова висок, че най-малкият им проблем е безплатното висше образование.

Бай дъ уей и във Финландия е безплатно

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

...Бай дъ уей и във Финландия е безплатно

А в Норвегия е "платено" - 40 евро на семестър...

Авторът, в бедна страна (не пиша държава, защото такава няма) като нашата няма как да се учи безплатно, отде пари за обучение? Но, съдейки по уводния коментар, и без значение чий е, ти си безкрайно далеч от темата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Безплатен обяд -няма!!!


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.