Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 16

Featured Replies

За жалост явно Хипса изисква определени познания,иначе явно няма как да стане.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 135,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

:offtopic_s:

И тук съм малко резервиран, масово се коментира цвета на съобщението, а не съдържанието му. Ако говорим за познания, то тогава да наблегнем, на това, какво изменя според защитната програма еди кой си файл..., а не на цвета на съобщението

:)

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Добре де,нали за това говорим,че не трябва да се доверяваш на цвета на прозореца а да четеш какво пише.

Публикувано изображение

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Да попитам аз не е ли една програма достойна за уважение, точно когато успява да защити именно този вид потребители неопитните, и то без да ги затруднява (т.е без да се поставя условието за опитността на потребителя) ?! 

Ами като ти е трудно-....пускай "твърдия режим" на Аваст 2014!

Ако говорим за познания, то тогава да наблегнем, на това, какво изменя според защитната програма еди кой си файл..., а не на цвета на съобщението

Чакай сега момче...в предишния пост говориш за "неопитни потребители", пък сега ми говориш, че въпреки неопитността си, те не трябва да гледат цвят (което е най-логично и най-лесното именно за "неопитните"), а и да разбират от "съдържанието"!? 

Айде първо да се изясниш какво точно искаш, и дали изобщо искаш нещо, или просто пишеш за да се правиш на интересен...нещо много характерно за теб!

НЕ, във втори пост имам предвид, всички, които претендират за опитност

:) , т.е поставят определение, че друга определена група от хора са неопитни.. както и да е. Точно от теб не съм очаквал разбиране по написаното от мен, ти си тестер, генен инжинер... ;) лек ден. Ако искаш преди да се пише във форма да ти искаме разрешение...  ? Ако искаш да пишем на мод да се добави в правилата ? Пий си редовно хаповете за нерви и параноичи разстройства, преди ти помагаха, ако не ги смени. И не виждам, защо се заяждаш? Написаното от мен поставя въпроса, кои програми трябва да бъдат един вид достойни за уважение, защото плащаме по един или друг начин за тях. ... айде.

НЕ, във втори пост имам предвид, всички, които претендират за опитност

:) , т.е поставят определение, че друга определена група от хора са неопитни.. както и да е. Точно от теб не съм очаквал разбиране по написаното от мен, ти си тестер, генен инжинер... ;) лек ден. Ако искаш преди да се пише във форма да ти искаме разрешение...  ? Ако искаш да пишем на мод да се добави в правилата ? Пий си редовно хаповете за нерви и параноичи разстройства, преди ти помагаха, ако не ги смени. И не виждам, защо се заяждаш? Написаното от мен поставя въпроса, кои програми трябва да бъдат един вид достойни за уважение, защото плащаме по един или друг начин за тях. ... айде.

Що спамиш ве, мушморок!

Три последователни поста - три последователни спама и отново- даване на оценки, обиди и квалификации, без нищо конструктивно! Нищо ново, което да не е характерно за теб! 

Ти си един от най-спамещите, ако не и най-спамещия във този раздел!

За жалост явно Хипса изисква определени познания,иначе явно няма как да стане.

Това съм го казвал поне няколко десетки пъти.

Аутпоста обаче е хипса, който е най-практично създаден, и е най-удобен за стандартен потребител (до колкото изобщо един хипс може да бъде удобен за стандартен потребител), понеже е единственият хипс, който дава оценка на риска, при това- в 5 нива (а не само информация), подкрепен и от цветово оформление! Това помага да се вземе решение, с най-малка доза риск, в сравнение със всички други чисти хипсове. 

http://dox.bg/files/dw?a=4ef02a2dce

парола infected

Засичането е "machine learning QVM engine"  с техния двигател. П.С: сложих 360, понеже се очакват някакви подобрения, както бе споменато в темата предназначена за програмата, не съм и голям фен по принцип, но защитата не е зле.

Като недостатък на Оутпоста отчитам че какъвто и да е файла има ли цифров подпис го дава като доверен (зелен прозорец),че и няма опция да не се доверява на подписани файлове.Все пак потребителя трябва да не се доверява на зелен прозорец а трябва много да се внимава.Абе не може да се довериш изцяло на програмата като ти дава зелени прозорци.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Препрочитам ти пак поста, че днес на работа нямаше как да се задълбавам.

• Я ми кажи: този "зелен" прозорец, който ти е излязал, кой по ред беше? Първи, втори, трети....??
  • Имаш ли инсталационният файл на това животно, да го видя аз....наистина ли дава "зелено" още в началото?

Мда... наистина го дава "зелено"!

Обаче при мен оценката е само "добро", но не и "доверено"...което е и по-точна оценка! "доверено" е прекалено висока оценка, за такава програма! Преди време бях писал, че ако го дава "добро", но иска "прокси", "байпас" или "DNS"- трябва да се блокира! И изобщо- нямам спомен, читава, легитимна програма (без кракове или някакви други вмешателства), при инсталацията да е искала "прокси", "байпас" или "DNS" още повече пък като 1-и прозорец! 

Публикувано изображение

Редактирано от T-50 (преглед на промените)

http://rghost.net/49696963

infected

Публикувано изображение

http://rghost.net/49696963

infected

ЕСЕТ прихваща всички:

Публикувано изображение

:)

Отново доказателство, че "подписа" НЯМА никакво значение, а само и единствено поведението!

между другото: при опит за сваляне с работещи щитове на Аваст- има засечка, НО при изключени щитове и ръчен скан на вече сваленият файл- НЕ засича! Т.е. облаците и репутациите все повече оказват влияние вече и на Аваст!

http://critical-update-server1.com/setup/Setup.exe
Публикувано изображение

Публикувано изображение

Отново доказателство, че "подписа" НЯМА никакво значение, а само и единствено поведението!

между другото: при опит за сваляне с работещи щитове на Аваст- има засечка, НО при изключени щитове и ръчен скан на вече сваленият файл- НЕ засича! Т.е. облаците и репутациите все повече оказват влияние вече и на Аваст!

http://critical-update-server1.com/setup/Setup.exe
Публикувано изображение

Публикувано изображение

http://www32.zippyshare.com/v/51369370/file.html

Поредното доказателство, че "подписа" не струва пукната пара!

Аваст- мълчи при ръчен скан, и тази все по очевадна зависимост на Аваст от облака, започва леко да не ми харесва....но явно това е тенденцията!

Вирус тотал: 14/47

http://www.storebox1.info/v298/?amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;filesize=3.47MB&installer_file_name=hackwithip.scr&product_download_url=www.ziddu.com%252&product_file_name=hackwithip.scr&product_title=hackwithip.scr&product_name=hackwithip.scr

Публикувано изображение   Публикувано изображение

Пратен на Comodo.

Разни гадници и страшници - за насам-натам.

Оффф, Комодо пак нещо обърка при пращането, макар че те дали и кога ги чекват...

doc.txt

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Ще се пращат

Публикувано изображение

Оффф, Комодо пак нещо обърка при пращането, макар че те дали и кога ги чекват...

И при мене има проблем,ще се пращат от тука:  http://www.comodo.com/home/internet-security/submit.php ,или във форума им.

Разни гадници и страшници - за насам-натам.

На този какво ли му подскачат Тренда и Симантек ? 

Kaspersky Application Advisor

Обнаруженный объект (файл) удален

C:UsersnikssiDesktop6ztrpe.exe//TotalRecorder.exe C:UsersnikssiDesktop6ztrpe.exe//TotalRecorder.exe P2P-Worm.Win32.Palevo.gumt Вирус Сегодня, 20:38 ч.
Обнаруженный объект (файл) удален C:UsersnikssiDesktop6zupeksvr.exe C:UsersnikssiDesktop6zupeksvr.exe Trojan-FakeAV.Win32.SmartFortress2012.aiui Троянская программа Сегодня, 20:37 ч.
Обнаруженный объект (файл) удален C:UsersnikssiDesktop6zGoogleEarth_7.1.2.2019.exe C:UsersnikssiDesktop6zGoogleEarth_7.1.2.2019.exe Backdoor.Win32.ZAccess.eizw Троянская программа Сегодня, 20:37 ч.
Обнаруженный объект (файл) удален C:UsersnikssiDesktop6zYouFunnyPIC-facebook.com C:UsersnikssiDesktop6zYouFunnyPIC-facebook.com Trojan.Win32.Yakes.dlnf Троянская программа Сегодня, 20:37 ч.
Обнаруженный объект (файл) удален C:UsersnikssiDesktop6zffbuild.exe C:UsersnikssiDesktop6zffbuild.exe UDS:DangerousObject.Multi.Generic Неизвестная угроза Сегодня, 20:37 ч.
Обнаруженный объект (файл) удален C:UsersnikssiDesktop6zadobe_flash.exe C:UsersnikssiDesktop6zadobe_flash.exe Backdoor.Win32.Androm.bcjj Троянская программа Сегодня, 20:37 ч.
Обнаруженный объект (файл) удален C:UsersnikssiDesktop6zmama_budet_protiv_2013_xvid_satrip_tfile_ru.exe C:UsersnikssiDesktop6zmama_budet_protiv_2013_xvid_satrip_tfile_ru.exe HEUR:Trojan.Win32.Generic Троянская программа Сегодня, 20:37 ч.
Обнаруженный объект (файл) удален C:UsersnikssiDesktop6zBoleto_PDF.com C:UsersnikssiDesktop6zBoleto_PDF.com Trojan-Downloader.Win32.Agent.ywrz Троянская программа Сегодня, 20:36 ч.
Обнаруженный объект (файл) удален C:UsersnikssiDesktop6ztrpe.exe C:UsersnikssiDesktop6ztrpe.exe Неизвестная угроза Сегодня, 20:38 ч.

пп. То май има още странни засичания 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.