Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Имам проблем при записване на DVD-R диск всичко правя както трябва но накрая пише че диска не може да бъде записан възможно ли е да не е съвместима записвачката ми с DVD-R защото досега съм записвал DVD+R и нямаше проблеми между другото сякаш имам спомен че съм записвал -R.

 

 

 

Благодаря предварително.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кажете модела на записвачката да видим какви дискове поддържа.

Иначе, най лесното е да се тества с друга марка дискове +R или -R.

П.П.Между другото имал съм проблем със DVD+R TDK. Макар, че записвачката ги потдържаше заминаха за коша.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако правеше всичко като трябва - щеше да имаш записан диск, и тази тема нямаше да я има :) .

Грешиш някъде. Опиши подробно процеса на запис - марка и модел на диска, на записвачката, колко е стара, с каква програма записваш, в какъв режим, какъв формат е играта, колко е голяма ... Това като за начало.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

как мога да видя каква е марката и модела на записвачката иначе диска е pleomax 4.7GB DVD-R а играта е за пс2 около 4 ГБ а и пробвал съм много програми но само +R записва 

мисля че разбрах каква е май е тази Optiarc DVD RW AD-7173A

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

как мога да видя каква е марката и модела на записвачката иначе диска е pleomax 4.7GB DVD-R а играта е за пс2 около 4 ГБ а и пробвал съм много програми но само +R записва 

С десен бутон в Компютър Свойства/Хардуер и намирате коя е записвачката от списъка (пише и марката и модела там). Ако не може да се ориентирате коя е.

Правите скрийншот(снимка на екрана), на който се вижда моделите на хардуера в прозореца. И го пускате тук (във форума).

Или в програмата за запис. Трябва да пише каква записвачка е избрана( името и модела).

Другият вариант е чрез програмата AIDA64 инсталирате я и ще покаже.

П.П.Има и други начини но тези са най лесните.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Първо тия Pleomax(Samsung) не са читави дискове! Второ, колко точно е голям файла, който искате да запишете?!

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

4,35GB а иначе до преди половин час записвах на същата марка дискове само че бяха "+" и свършиха и видях че имам цяла кутия "-" и реших да пробвам ама нестана

някой???

предложение???

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1) Свали и инсталирай безплатната Nero Info Tool . Стартирай я, изчакай да тества устройството ти, и публикувай скрийншот от резултата. Ако имаш на компютъра инсталиран Nero пакет, тя трябва да е част от него. Така ще разберем какви видове дискове поддържа.

Скрийшотът е нещо такова:

 

Публикувано изображение

 

2) Дай точен размер на играта, която записваш. 

 

3) Купи си по-свестни дискове. Verbatim са за предпочитане. Ползвам и по-евтините LG, не съм имал проблеми и с тях.

 

4) Кажи коя програма за запис ползваш , и точната грешка, която ти дава (желателно със скрийншот) .

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ето ги резултатите от нерото post-291372-0-41298100-1374223156_thumb. а ето грешката от едната от многото програми с които съм пробвал ashampoo post-291372-0-79109200-1374223240_thumb. иначе съм пробвал и с други приграми както вече написах но резултата е същия а и файлът е 4,464 мб поне така пишеше на една от многото програми мисля че беше astro burn 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

пробвах последно и с тая вградената в уиндоуса програма за записване(с windows 7 съм) и ми пишеше че нещо фирмуеъра трябвало да бъде последна версия и че трябва да проверя дали е последната версия

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1.02 ти е версията на твоето устройство, най-новата версия е 1.04

п.п.

По време на флашването не трябва да има стартирани други програми и не трябва да има диск в записвачката, иначе може да се повреди.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

между другото преди малко намерих още един "+" диск и го записах и стана ама "-" не става защо ли ???

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

между другото преди малко намерих още един "+" диск и го записах и стана ама "-" не става защо ли ???

Пробвахте с Nero info Tool.(както колегата Ви посъветва). Направете една снимка и е пуснете тук. Да не се окаже, че записвачкате не записва - (което е малко вероятно)

Също тествайте с друга марка - дискове. За препоръчване Verbatim.

По принцип + е по нов стандарт, и е за препоръчване. Той имаше проблем с прочитането от стари DVD системи. Но това беше преди 10 години.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

как мога да видя каква е марката и модела на записвачката иначе диска е pleomax 4.7GB DVD-R а играта е за пс2 около 4 ГБ а и пробвал съм много програми но само +R записва 

мисля че разбрах каква е май е тази Optiarc DVD RW AD-7173A

Щом е Optiarc положението е неспасяемо - цяло чудо е, че вообще може да записва някакви дискове! 

Все пак опитай с ъпдейт на фърмуера.

П.П. Как така си се натресъл на най-калпавите записвачки?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ами първо до сега не съм имал проблем с дискове освен този второ погледнете малко по нагоре и ще видите резултата от неро инфо туул е по нагоре в тази тема вече съм пуснал скрииншот и показва че записва но гледам сте ми е предложил да купя друга марка - но на мен не ми е толкоз до - или + просто сега имам - и незнам кво да ги правя   странно защо плеомакс + записва а - не ???

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Възможно е и да разберем, ако напишеш нещо повече за начина на запис. Както те бях помолил по-горе.

Например - дали даваш запис на multisession disk, или не. И дали не правиш вече втори или трети опит за запис върху една и съща бройка от "-" дисковете ;) .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

multi session е изключен правя всякакви опити и на чисто нови дискове и на използвани но всъщност аз като пробвам нищо не се запазва на диска така че "използвания" всъщност не е толкоз използван

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

забравих да кажа че се чува един странен звук като прескачане когато тръгне да записва смисъл все едно тъкмо го забърза и се спира и пак почва и се спира не знам все едно не го прочита или по точно не може да го завърти но не знам някой да има идеи освен купуване на нови дискове или купуване на нова записвачка 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мога да ти препоръчам да пробваш запис с Nero 7 . Ползвам го, откакто на времето смених XP с Vista. Опитвал съм и други програми, но в един или друг момент са ми правили проблеми, и пак съм се връщал към това Nero. Досега не ме е подвеждало. Поне, ако се получи грешка, диагностиката на проблема с него е по-лесна.

Ако вече и така не стане, проблемът е в дисковете, или записвачката.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от udobenliedivana
      Здравейте, хора!
      Сглобих си чисто нова конфигурация наскоро и 1-2 седмици след това започна едно странно жужене откъм захранването и видеокартата. След дълго разучване вече съм сигурен, че става дума за "coil whine" на захранването, което е Cooler Master MasterWatt 550.
      Със сигурност ще изпратя захранването обратно, понеже е в гаранция.
      Въпросът ми е - някой имал ли е такъв проблем и зачитат ли го изобщо за "проблем" родните сервизи?
       
      CPU: AMD Ryzen 3 2200G 3.5 GHz
      Дъно: MSI A320M Gaming Pro
      GPU: Palit GeForce GTX 1050 2GB
      Памет: 8GB Kingston 2400MHz (2x4GB)
      Захранване: Cooler Master MasterWatt 550W
      Охлаждане: Cooler Master MasterLiquid ML120 и 4 вентилатора Cooler Master MasterFan Pro
      HDD: Seagate Barracuda 1TB
      SSD: NVMe Adata SX600 XPG 128GB
       
    • от eXXcal
      #include <iostream> #include <fstream> #include <map> #include <ctime> #include <string> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <vector> #include <list> #include <iterator> #include <algorithm> #include <utility> #include <time.h> using namespace std; class CPerson { private: string name; string EGN; public: CPerson() { name=" "; EGN=" "; } CPerson(const string n, const string e) { name=n; EGN=e; } string getname()const { return name; } string getEGN()const { return EGN; } void setname(const string n) { name=n; } void setEGN(const string e) { EGN=e; } virtual void print() = 0; //1.1 int getAge() const //1.2 { int age; time_t currentTime; struct tm * ltm; time( &currentTime ); ltm= localtime( &currentTime ); int year = atoi(getEGN().substr(0, 2).c_str()); int month = atoi(getEGN().substr(2, 2).c_str()); int day = atoi(getEGN().substr(4, 2).c_str()); int cyear = 1900 + ltm->tm_year; int cmonth = 1 + ltm->tm_mon; int cday = 1 + ltm->tm_mday; age = cyear - (year + 1900); if (cmonth < month) age--; if (cmonth == month && cday < day) age--; return age; } }; class CStudent: public CPerson { private: string FN; map<int, int> st_tests; public: CStudent() { FN=" "; } CStudent(const string n) { FN=n; } CStudent(const string o, const string p, const string n):CPerson(o,p) { FN=n; } void setFN(const string n) { FN=n; } void setst_tests(map<int, int> m) { st_tests=m; } string getFN() const { return FN; } bool operator () (CStudent a, CStudent b) const { return a.average() < b.average(); } map<int, int> getst_tests() { return st_tests; } void print() { cout<<"Ime: "<<getname()<<endl; cout<<"EGN: "<<getEGN()<<endl; cout<<"FN: "<<getFN()<<endl; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { cout<<it->first<<" "<<it->second<<endl; it++; } } void add_st_tests(int a, int b) { map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { st_tests.insert(pair<int,int>(a,b)); } } double average() //2.1 { double sum=0; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); for (it=st_tests.begin();it!=st_tests.end();it++) sum+=it->second; if(st_tests.size()!=0) return sum/st_tests.size(); return -1; } int search(const int a) //2.2 { return st_tests.find(a)->second; } }; class CGroup { private: string spec; int kurs; int grupa; vector<CStudent> students; public: string getspec() const { return spec; } int getkurs() const { return kurs; } int getgrupa() const { return grupa; } vector<CStudent> getstudents() { return students; } void setstudents(vector<CStudent> a) { students=a; } void setspec(const string n) { spec=n; } void setkurs(const int n) { kurs=n; } void setgrupa(const int n) { grupa=n; } CGroup(const string s, const int k, const int g) { spec=s; kurs=k; grupa=g; } void addstudent(CStudent &a) { students.push_back(a); } /* int ReadFile() //3.1 { ifstream st; st.open("students.txt",ios::in); if(!st) { cout<<"Cannot open students.txt or file does not exist."<<endl; return 0; } string a, b, c; int d, e, i=0; if (st.is_open()) { do { st >> a >> b >> c; students[i].setname(a); students[i].setEGN(b); students[i].setFN(c); do { st >> d >> e; students[i].add_st_tests(d,e); }while(st.peek() != '\n' || st.peek() != '\r'); i++; }while(!st.eof()); } st.close(); }*/ double averagetest(int a) //3.2 { double sum=0; int br=0; vector<CStudent>::iterator itt; for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { map<int, int>::iterator it=(*itt).getst_tests().find(a); while(itt!=students.end()) sum+=it->second; br++; } cout<<sum/br; return sum/br; } list<CStudent> averageparam(const int a, const int b) //3.3 { list<CStudent> l; int i=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { if((*itt).average() >= a && (*itt).average() <= b) l.push_back(*itt); i++; } cout<<"List ot studenti sus sreden broi tochki mejdu "<<a<<" - "<<b<<endl; list<CStudent>::iterator it=l.begin(); for (it=l.begin();it!=l.end();it++) (*it).print(); return l; } int averageabove(const int a) //3.4 { int br=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if((*itt).average() > a) br++; cout<<"Broi studenti sus sreden broi tochki nad "<<a<<": "<<br<<endl; return br; } void averageage(const int a) //3.5 { cout<<"Sreden uspeh na "<<a<<" godishni studenti."<<endl; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { int b=(*itt).getAge(); if(a == b) cout<<(*itt).getname()<<" "<<(*itt).average()<<endl; } } void beststudent() //3.6 { cout<<"Student s nai-visoka uspevaemost."<<endl; CStudent temp; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if ((*itt).average() > temp.average()) temp = (*itt); temp.print(); } void sortaverage() //3.7 { sort(students.begin(),students.end(),CStudent()); } void sortasc() //3.8 { } void averageage() //3.9 { } }; int main() { CStudent p1("Ivan","9711156070","61360140"); CStudent p2("Petar","9703041020","61360127"); CStudent p3("Mihail","9708032540","61360134"); p1.add_st_tests(1,55); p1.add_st_tests(2,80); p1.add_st_tests(3,69); p2.add_st_tests(1,98); p2.add_st_tests(2,25); p2.add_st_tests(3,56); p3.add_st_tests(1,32); p3.add_st_tests(2,87); p3.add_st_tests(3,57); CGroup g1 ("SIT",1,1); g1.addstudent(p1); g1.addstudent(p2); g1.addstudent(p3); g1.averagetest(2); }  
      Имам малък проблем с програмата .Успешно се  Build -ва , не изкарва грешки .А като се Run - не ми изписва map set iterator not dereferencable  също така и standard c++ libraries out of range && 0 .  Може ли някой да помогне ? Благодаря предварително
       
       Ето го и условието :
       
      1. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи, да се напишат и следните:
      абстрактен метод за печат
       
      метод, който връща възрастта на човека на база на ЕГН-то
       
      2. Да се дефинира клас CStudent наследник на CPerson, съхраняващ информацията за факултетен номер на студента и контейнер съхраняващ резултатите на студента от различни тестове (код на теста и получения брой точки, напр. (map<unsigned, unsigned> st_tests). Освен необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат) да се добавят:
       
      метод, който връща средния брой точки получени от студента
       
      метод, който връща брой точки по код на тест, подаден като параметър
       
      3. Да се дефинира клас група студенти CGroup, съхраняващ информацията за специалност, курс, група и контейнер от студентите в нея (напр. vector<CStudent>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
       
      да се дефинира конструктор с параметър име на файл, съдържащ необходимата информация за запълване на контейнера
       
      изчислява и връща средния брой точки за тест, подаден като параметър
       
      връща списък от студенти (list<CStudent*>) със среден брой точки принадлежащи на интервал [a;b] (a,b - параметри)
       
      изчислява и връща броя на студентите със среден брой точки, по-голям от числото подадено като параметър
       
      изчислява и връща средния брой точки на студентите на възраст, подадена като параметър
       
      намира студента с най-висока успеваемост на тестовете
       
      сортира студентите по среден брой точки
       
      сортира тестовете в низходящ ред по среден брой точки, получени от студентите в групата
       
      изчислява средната възраст на студентите от групата
       
      4. Да се създадат няколко обекта от класа CGroup и се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя специалност има по-висока средна успеваемост на тестовете, коя по-висока средна възраст, коя повече студенти получили точки над зададена стойност). Да има обработка на изключения на необходимите места.
    • от asdfj
      Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.
      Багодаря предварително.
    • от Tixomir Katev Zizi
      Здравейте хора искам нещо да попитам ... тъй като преди около час взех едно компютърче и му сложих 2ри чисто нов хард диск и тръгнах да му слагам W7 ... при преинсталацията изтрих стария без да се искам а той беше с цялата ми информация....... и сега седя и умувам как да я върна тази информация с целия w7 или просто информацията като диск ..... един вид възтановяване на форматираният хард.... много ще съм ви благодарен ако има решение на този проблем   поздрави !!!
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.