Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

oldcastle

Скрипт или бот за логване в сайт

Препоръчан отговор


Здравейте,

имам нужда от скрипт или бот за периодично логване в определен сайт. Работата е следната - хостнал съм нещичко на безплатен хостинг, но за да се поддържа сайта активен е нужно да се логвам в акаунта на хостинга си поне един път месечно. Понякога забравям, понякога пътувам и се случва да ми деактивират сайта. После се налага пак да го активирам. И се сетих дали не може да се направи нещо, което да се логва един път месечно вместо мен?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте,

имам нужда от скрипт или бот за периодично логване в определен сайт. Работата е следната - хостнал съм нещичко на безплатен хостинг, но за да се поддържа сайта активен е нужно да се логвам в акаунта на хостинга си поне един път месечно. Понякога забравям, понякога пътувам и се случва да ми деактивират сайта. После се налага пак да го активирам. И се сетих дали не може да се направи нещо, което да се логва един път месечно вместо мен?

Намирате си UNIX/Linux хостинг и с един телнет или s_client симулирате сесия на логване

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То добре ама хостингът си е вече намерен и го използвам. Въпросът е да направя нещо за него...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То добре ама хостингът си е вече намерен и го използвам. Въпросът е да направя нещо за него...

Ами нали някой трябва да пусне някаква програма. Я по-добре си настройте една подсказка в пощенската програма, която ползвате да ви напомня да се логнете (примерно веднъж в седмицата)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нещо като това http://blog.peychev.net/?p=397 но не съм сигурен дали това точно ще ми свърши работа.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нещо като това http://blog.peychev.net/?p=397 но не съм сигурен дали това точно ще ми свърши работа.

А аз какво предложих по-горе?

 

Намирате си UNIX/Linux хостинг и с един телнет или s_client симулирате сесия на логване

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
...

 

На JavaScript се постига с няколко реда код. Има готова функция за целта - таймер, който ще стартира потребителска функция по зададено време, а тя ще изпраща формата с стойности на полето - вашето име и парола. Остава машината и браузъра да са активни.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На JavaScript се постига с няколко реда код. Има готова функция за целта - таймер, който ще стартира потребителска функция по зададено време, а тя ще изпраща формата с стойности на полето - вашето име и парола. Остава машината и браузъра да са активни.

Ами върши работа сякаш. А как точно става? Бихте ли ми дали насоки? Благодаря. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аха, разбрах ви. Имах предвид това, но то няма да работи по условието на вашия замисъл.

    <!DOCTYPE html><html><head>    <meta charset="utf-8">    <title>test site</title>     <script type="text/javascript">  function submitForm(){	document.forms('login').elements('username').value = 'John';	document.forms('login').elements('password').value = '123456';	document.forms('login').submit();	setTimeout(submitForm, 1000*3600*24);// един път дневно  }  window.onload = function(){   submitForm();  } </script></head><body><form id="login" method="post" action="http://site.com">        <input id="username" type="text" name="username" >           <input id="password" type="password" name="password" ></form></body></html>

И тук предпазливо посочвам cURL или fsockopen на PHP. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аха, разбрах ви. Имах предвид това, но то няма да работи по условието на вашия замисъл.

    <!DOCTYPE html><html><head>    <meta charset="utf-8">    <title>test site</title>     <script type="text/javascript">  function submitForm(){	document.forms('login').elements('username').value = 'John';	document.forms('login').elements('password').value = '123456';	document.forms('login').submit();	setTimeout(submitForm, 1000*3600*24);// един път дневно  }  window.onload = function(){   submitForm();  } </script></head><body><form id="login" method="post" action="http://site.com">        <input id="username" type="text" name="username" >           <input id="password" type="password" name="password" ></form></body></html>

И тук предпазливо посочвам cURL или fsockopen на PHP. 

 

Зависи как е направена страницата която приема POST заявката. Но ако е направена както трябва не би трябвало на приеме пост заявка от друг домейн(би трябвало да има CSRF protection). Но трябва да се провери дали има такава защита ако няма е лесно и вариантите са много. Ако има, може да се напишат няколко реда на CasperJS но и в двата случая ти трябва сървър или комп от който да пускаш скрипта. Другия вариант е да си инсталираш Selenium addon на Firefox и да го пускаш понякога.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря ви. Няколко дни не можех да пиша и затова сега се появявам. :)

Ще изпробвам скрипта по-горе. Дано да тръгне...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.