Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Здравейте,

имам нужда от скрипт или бот за периодично логване в определен сайт. Работата е следната - хостнал съм нещичко на безплатен хостинг, но за да се поддържа сайта активен е нужно да се логвам в акаунта на хостинга си поне един път месечно. Понякога забравям, понякога пътувам и се случва да ми деактивират сайта. После се налага пак да го активирам. И се сетих дали не може да се направи нещо, което да се логва един път месечно вместо мен?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте,

имам нужда от скрипт или бот за периодично логване в определен сайт. Работата е следната - хостнал съм нещичко на безплатен хостинг, но за да се поддържа сайта активен е нужно да се логвам в акаунта на хостинга си поне един път месечно. Понякога забравям, понякога пътувам и се случва да ми деактивират сайта. После се налага пак да го активирам. И се сетих дали не може да се направи нещо, което да се логва един път месечно вместо мен?

Намирате си UNIX/Linux хостинг и с един телнет или s_client симулирате сесия на логване

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То добре ама хостингът си е вече намерен и го използвам. Въпросът е да направя нещо за него...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То добре ама хостингът си е вече намерен и го използвам. Въпросът е да направя нещо за него...

Ами нали някой трябва да пусне някаква програма. Я по-добре си настройте една подсказка в пощенската програма, която ползвате да ви напомня да се логнете (примерно веднъж в седмицата)

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нещо като това http://blog.peychev.net/?p=397 но не съм сигурен дали това точно ще ми свърши работа.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нещо като това http://blog.peychev.net/?p=397 но не съм сигурен дали това точно ще ми свърши работа.

А аз какво предложих по-горе?

 

Намирате си UNIX/Linux хостинг и с един телнет или s_client симулирате сесия на логване

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
...

 

На JavaScript се постига с няколко реда код. Има готова функция за целта - таймер, който ще стартира потребителска функция по зададено време, а тя ще изпраща формата с стойности на полето - вашето име и парола. Остава машината и браузъра да са активни.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На JavaScript се постига с няколко реда код. Има готова функция за целта - таймер, който ще стартира потребителска функция по зададено време, а тя ще изпраща формата с стойности на полето - вашето име и парола. Остава машината и браузъра да са активни.

Ами върши работа сякаш. А как точно става? Бихте ли ми дали насоки? Благодаря. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аха, разбрах ви. Имах предвид това, но то няма да работи по условието на вашия замисъл.

    <!DOCTYPE html><html><head>    <meta charset="utf-8">    <title>test site</title>     <script type="text/javascript">  function submitForm(){	document.forms('login').elements('username').value = 'John';	document.forms('login').elements('password').value = '123456';	document.forms('login').submit();	setTimeout(submitForm, 1000*3600*24);// един път дневно  }  window.onload = function(){   submitForm();  } </script></head><body><form id="login" method="post" action="http://site.com">        <input id="username" type="text" name="username" >           <input id="password" type="password" name="password" ></form></body></html>

И тук предпазливо посочвам cURL или fsockopen на PHP. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аха, разбрах ви. Имах предвид това, но то няма да работи по условието на вашия замисъл.

    <!DOCTYPE html><html><head>    <meta charset="utf-8">    <title>test site</title>     <script type="text/javascript">  function submitForm(){	document.forms('login').elements('username').value = 'John';	document.forms('login').elements('password').value = '123456';	document.forms('login').submit();	setTimeout(submitForm, 1000*3600*24);// един път дневно  }  window.onload = function(){   submitForm();  } </script></head><body><form id="login" method="post" action="http://site.com">        <input id="username" type="text" name="username" >           <input id="password" type="password" name="password" ></form></body></html>

И тук предпазливо посочвам cURL или fsockopen на PHP. 

 

Зависи как е направена страницата която приема POST заявката. Но ако е направена както трябва не би трябвало на приеме пост заявка от друг домейн(би трябвало да има CSRF protection). Но трябва да се провери дали има такава защита ако няма е лесно и вариантите са много. Ако има, може да се напишат няколко реда на CasperJS но и в двата случая ти трябва сървър или комп от който да пускаш скрипта. Другия вариант е да си инсталираш Selenium addon на Firefox и да го пускаш понякога.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря ви. Няколко дни не можех да пиша и затова сега се появявам. :)

Ще изпробвам скрипта по-горе. Дано да тръгне...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Подобни теми

    • от Stefan Nenchev
      Здравейте! Имам нужда от скрипт, който да въвежда дата, час и минута в текстов файл. При повторно изпълняване на скрипта да не се изтриват предишните данни, а да се запазват като  списък.
      Например:
      1:08 PM 12/26/2017; 2:08 PM 12/26/2017; 3:08 PM 12/26/2017.
      Ще бъда много благодарен ако някой ми го напише на PowerShell, Batch, VBScript или JScript.
    • от Fearless1989
      Здравейте! Търсе програма за автоматично постване на BB код в форуми. Идеята ми е да поствам снимки  автоматично из разни от форуми който плащат за клик на  снимка. Днес забелязах в един форум  как един потребител поства на всеки 2 минути а даже не е онлайн.
    • от CLowN_M
      Здравейте  
      Купих си рутер - http://www.youtube.com/watch?v=NhxVSskrIlk0.. следвам инструкциите за инсталиране , обаче , като стигна до едно място ми изкарва ето това - 
       
      Как мога да поправя тази грешка , моля някой да ми помогне , защото не мога да си настроя рутера..  
    • от oldcastle
      Значи сървърът е инсталиран на домашен комп, който е зад рутер. В рутера съм задал за FTP да пренасочва към вътрешното IP на съответния комп и порт 21. От localhost  успявам да се логна, но отвън не мога. Пропускам ли нещо?
    • от bgmafiawe
      Здравейте, трябва ми готов скрипт за smspay.bg не е реклама! Услуга генериране на код за смс точки ще съм ви много благодарен ако споподелите такъв скрипт!

      Ако никой не може да даде такъв вид скрипт по-добре затваряйте темата
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.